Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:33
Gra w czasie rzeczywistym?
Autor Wiadomość
Aserothe 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Aserothe
Level: 33
Wysłany: 17-08-2008, 12:33   Gra w czasie rzeczywistym?

Napewno każdy z was grał lub przynajmniej słyszał o Tibii.
Ta gra jak wiele innych jest grą osadzoną w czasie rzeczywistym, bez możliwości zapisu, czyli każdy ruch musi być przemyślany i zakrawa o wydarzenia w przyszłości.
Co byście powiedzieli na propozycje zmiany MFO na coś podobnego?
Też zrobić klienta, lokacje w 2D, itp itd. Podobna do Tibii ale jednak pozostawioną w klimacie MFO.
Nie pisze nic więcej, bo wiem że wiecie o co Mi chodzi.

Linkink 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 118
Wysłany: 17-08-2008, 12:53   

Pomysł sam w sobie ok ale na podobieństwo tibi masakra to by była :| ale tak w sumie jak by nie patrzeć to MFO jest w czasie rzeczywistym ?:D

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 17-08-2008, 13:00   

MF jest grą via www, a nie MMOcRPG z klientem, nie zostanie to zmienione (przeszkadza Ci aktualna forma ? wg mnie jest to wygodniejsze)

tazioo 
Użytkownik

Nick: Cron
Level: 1
Wysłany: 17-08-2008, 13:09   

Jestem na nie tak jak michul napisał gra się lepiej przez przeglądarkę... założę się że gdyby był client to połowa osób nie wiedziała by co ma zrobić itd. ;p

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 17-08-2008, 13:44   

Przecież MFO jest grą w czasie rzeczywistym, a to czy gra się przez klienta czy przez przeglądarkę nie ma tu większego znaczenia... Według mnie przez przeglądarkę gra się wygodniej, choć oczywiście klient ma więcej możliwości.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 17-08-2008, 20:07   

Nie widze sensu tworzenia gier 2D, w które się gra poprzez klient - marnowanie potencjału..

Kamaize 
Użytkownik

Nick: Kamaize
Level: 400
Wysłany: 17-08-2008, 20:28   

tak samo jak powiedział ADI. A poza tym po co tworzyć Tibię ?? (sorki za obrażanie Mf'a)

Carnal 
Użytkownik

Level: 155
Wysłany: 18-08-2008, 15:41   

Oprócz tego, że gra straciłaby swój klimat to gdyby MF był grą taką jak Tibia to połowa osób zaczęłaby grać na botach. Wystarczy popatrzeć na tibia.com ile kont ostatnio zbanowano za boty. Poza tym wiesz ile Cipsoft (dla osób które nie wiedzą firma wydająca tibię) wydaje miesięcznie na pensje, utrzymanie servera i takie rzeczy? ok. 50 tyś. dolarów Nie sądzę żeby Admini MF'a mogli tyle płacić miesięcznie za server.

Howard Webb 
Użytkownik

Nick: DruGs
Level: 12
Wysłany: 18-08-2008, 19:14   

BEZ SENSU!

Aserothe 
Użytkownik

Nick: Aserothe
Level: 33
Wysłany: 19-08-2008, 14:07   

Moi kochani admini.
Chyba sami nie wiecie o tym że już teraz jest dostepnych kilka botów do MFO,
pozatym, tak samo można by było zarabiać na utrzymanie servera jak Tibia, pacc i te sprawy.
Już teraz napewno troche kasy wpływa przez same smsy.
Boty już teraz są, tylko w wersji 2D trzeba by było GMom wziąść się bardziej do roboty, a nie tak jak teraz jest...
Co do marnowania potencjału, to już jest każdego indywidualna sprawa czy lepiej jest na przeglądarce czy na kliencie.
Co do tego że początkowi gracze nie wiedzieliby co i jak?
Teraz też są na początku problemy z ustawianiem inte, a nie mówiąc już o statach ;)
od tego (jak i teraz) byłoby forum.
To jest tylko propozycja, rozpatrzycie ją albo pozytywnie albo negatywnie :)
pozdrawiam.

Carnal 
Użytkownik

Level: 155
Wysłany: 19-08-2008, 16:49   

Tak kupujmy premium i co z tego byśmy mieli? Ceny w sklepach o 1% niższe? A może dodatkowi bossowie? A tak w ogóle to nie ma botów do MFa chyba, że MFO Tool uważasz za bota. Pomysł i tak nie przejdzie więc po co to ciągnąć? Chcesz mieć grę 2D? Graj w tibię a nie psuj MFO.

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 19-08-2008, 21:04   

Aserothe napisał/a:
Moi kochani admini.
Chyba sami nie wiecie o tym że już teraz jest dostepnych kilka botów do MFO,
pozatym, tak samo można by było zarabiać na utrzymanie servera jak Tibia, pacc i te sprawy.
Już teraz napewno troche kasy wpływa przez same smsy.
Boty już teraz są, tylko w wersji 2D trzeba by było GMom wziąść się bardziej do roboty, a nie tak jak teraz jest...
Co do marnowania potencjału, to już jest każdego indywidualna sprawa czy lepiej jest na przeglądarce czy na kliencie.
Co do tego że początkowi gracze nie wiedzieliby co i jak?
Teraz też są na początku problemy z ustawianiem inte, a nie mówiąc już o statach ;)
od tego (jak i teraz) byłoby forum.
To jest tylko propozycja, rozpatrzycie ją albo pozytywnie albo negatywnie :)
pozdrawiam.

No dobra, wszystko fajnie.
Ale jedna mała wątpliwość: po co?

Xianianin 
Użytkownik

Nick: Xianianin
Level: 81
Świat: 3
Wysłany: 19-08-2008, 21:35   

My Fantasy ma swój niepowtarzalny klimat - nigdy nie widziałem gry choć trochę przypominającej MFO (przeglądarkowych, bo gier tworzonych przez RM jest cała masa :roll: ) Więc po co psuć klimat gry, a w ogóle ta gra raczej nie nadaje się na klienta...

Pozdr.

Henshi First
Użytkownik

Nick: Henshi I
Level: 666
Wysłany: 19-08-2008, 22:16   

naprawde nie spotkałeś żadnej gry podobnej do mfa via www ? :-| to chyba mf to pierwsza gra www w jaką grałęś/grasz. Wystarczy wejsc na margonema/smoki nightwood i inne gry...

Xianianin 
Użytkownik

Nick: Xianianin
Level: 81
Świat: 3
Wysłany: 19-08-2008, 22:27   

Henshi First napisał/a:
naprawde nie spotkałeś żadnej gry podobnej do mfa via www ? :-| to chyba mf to pierwsza gra www w jaką grałęś/grasz. Wystarczy wejsc na margonema/smoki nightwood i inne gry...

Margonem, nightwood? O czym ty mówisz - ja nie mówie o takiej podobiznie że tutaj można walczyć i tutaj tylko rozchodzi się o charakter...

ps. Margonem to totalna klapa - ma nieciekawą fabułę i jest pozbawiona większego sensu (wykonujesz zadanie, zdobywasz doświadczenie - błędne koło) to nie ma celu...

ps2. Wierz mi że grałem w bardzo dużo VIA i nie spotkałem żadnej podobnej gry (OG, Marg., inne gry GF, plemiona, travian... itd... wszystkie nieudane - oprócz Ogame i plemion)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi