Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Miasta
Autor Wiadomość
devios 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 32
Wysłany: 21-09-2008, 16:44   Miasta

Na samym początku mówię, że to jest mój pierwszy post na forum.
Po drugie- jeżeli był już taki temat- przepraszam, do kasacji, ale przejrzałem tą stronę tematów i nie znalazłem podobnego.

Otóż mój pomysł jest mały, nic szczególnego nie wnoszący do rozgrywki, a jednak byłoby sympatycznie i przyjemniej grać, gdyby coś takiego wprowadzić.
A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ...
Następnie menu i na dole info: Jesteś w mieście ... Tutaj jesteś bezpieczny. Nikt nie może cię zaatakować ani ograbić. Pamiętaj aby zawsze przed wylogowaniem wrócić do miasta, gdyż w ten sposób unikniesz ataków.
Sugeruję, aby pod "Graczy w mieście", albo w INFO dodać taki krótki- 3-5 zdaniowy tekścik przedstawiający miasto.
Aby trochę przybliżyć temat zasugeruję przykładowy tekst o mieście Devos, w którym akurat się znajduję:
"Witaj w Mieście Devos. Mieszkańcy tego miasta wyznają kult bóstwa Shiva (lód), gdyż uważają, że to da im siłę i natchnienie do walki z podmiejskimi Przemytnikami i Żywiołakami. Jedyna świątynia w mieście znajduje się na lekkim wzniesieniu, gdzie każdy mieszkaniec codziennie odprawia modły o przychylność w natchodzącej pracy. Pod miastem znajdują się także podziemne tunele, którymi można przeprawić się do portu w Folhord."

Coś takiego, może trochę zmodyfikowane mogłoby się znaleźć w każdym z miast. Chodzi tu o graczy, którzy z trudem dochodzą do miasta i są z tego powodu zadowoleni- na pewno z chęcią przeczytaliby coś takiego. To dodałoby grze również naturalności, miasta przybrałyby cechy indywidualne, każde wyglądałoby inaczej (teraz każde jest po za karczmą i prawie identyczne). Wypadałoby to przemyśleć, zwłaszcza, że nie wymagałoby żadnych specjalnych przeróbek w silniku gry.

Pozdrawiam i czekam na opinie.

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 21-09-2008, 16:47   

Cytat:
A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ...

Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?

A co do reszty to może być, ale zbędne... :-P

devios 
Użytkownik

Level: 32
Wysłany: 21-09-2008, 16:50   

Gajos napisał/a:

Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?

Właśnie, na portalu. Byłbym za tym, aby w grze pojawił się jakiś opis, bo to w grze dzieje się akcja.
Co do zbędności to się zgadzam, ale jak już pisałem, nabrałoby to naturalności w grze, której niekiedy brakuje.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 21-09-2008, 16:57   

Gajos napisał/a:
a portalu MF jest wszystko napisane o miastach...

Taa, a Portal to jest gra, nie ?

Mi się pomysł podoba, chociaż co do tego mam wątpliwości:
devios napisał/a:
Pod miastem znajdują się także podziemne tunele, którymi można przeprawić się do portu w Folhord

Tu jest jakby podpowiedź w Fabule ;)

Torax 
Użytkownik

Level: 94
Wysłany: 21-09-2008, 16:59   

Jestem za tym:) raczej dużo nie trzeba byłoby robić a wprowadziło by to jakiś klimat :)

real madryt xD 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: real madryt xD
Level: 222
Wysłany: 21-09-2008, 16:59   

Pomysł tak naprawde nic nie wnoszacy do gry, jednakze moze takie rouzmaicenie byłoby dobre :roll:

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 21-09-2008, 17:01   

Przydałoby się zrobić coś takiego jak już gra będzie ukończona w 100% pod względem fabuły. Wtedy moim zdaniem można zrobić kilka takich duperelków;]

Ksiega Cieni 
Użytkownik

Nick: Ksiega Cieni
Level: 8
Świat: 3
Wysłany: 10-11-2008, 09:37   

Jestem za tym z powodu tego, że żeby się czegoś dowiedzieć to trzeba właśnie na portal wejść, a jak ktoś jest w mieście i potrzebuje "od zaraz" to wejście na portal odrobinę mu zajmie.

Kamyck 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 10-11-2008, 19:55   

Gajos napisał/a:
Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach...

Niby tak. Ale to czego w tej grze brakuje to klimat... nie ma go wcale...

Takie małe coś tchnęło by odrobinę życia w grę.

Kraien 
Użytkownik

Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 13-11-2008, 15:39   

Na tak, ale klimat jest tylko trzeba razem ze znajomymi poruszyć ludzi do klimatycznych rozmów. Nie chodzi mi o pogodę oczywiście :D

Adik33 
Użytkownik

Wysłany: 13-11-2008, 16:14   

Pomysł fajny ale jak Shark napisał po zakonczeniu fabuły (troche dziwne jak na MMORPG że jest koniec(chyba)).Ogólnie takie coś jest fajne g:)

Shark 
Użytkownik

Wysłany: 13-11-2008, 17:56   

Adik33 napisał/a:
(troche dziwne jak na MMORPG że jest koniec(chyba))

No, ale MF to nie Tibia .
Podobno po zakończeniu fabuły będą jakieś questy,
ale wiecie, kiedy Admin dupę ruszy to święto lasu będzie ;)

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Wysłany: 08-06-2009, 19:45   

ja tam mam koniec fabuly ale by sie przydalo wiecej no.;.... sami wiecie

Progenitus
Użytkownik

Level: 11
Wysłany: 08-06-2009, 20:06   

Jestem za!
To by ożywiło grę, przydałoby się dodać także questy nie związane z fabuła dotyczące danego miasta, dzięki którym można uzyskać jakieś tytuły itd. :)

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Wysłany: 09-06-2009, 00:17   

ja tez skończyłem fabule teraz coś by się przydało ale na pewno admini zadbają o to

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi