Na samym początku mówię, że to jest mój pierwszy post na forum.
Po drugie- jeżeli był już taki temat- przepraszam, do kasacji, ale przejrzałem tą stronę tematów i nie znalazłem podobnego.
Otóż mój pomysł jest mały, nic szczególnego nie wnoszący do rozgrywki, a jednak byłoby sympatycznie i przyjemniej grać, gdyby coś takiego wprowadzić.
A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ...
Następnie menu i na dole info: Jesteś w mieście ... Tutaj jesteś bezpieczny. Nikt nie może cię zaatakować ani ograbić. Pamiętaj aby zawsze przed wylogowaniem wrócić do miasta, gdyż w ten sposób unikniesz ataków.
Sugeruję, aby pod "Graczy w mieście", albo w INFO dodać taki krótki- 3-5 zdaniowy tekścik przedstawiający miasto.
Aby trochę przybliżyć temat zasugeruję przykładowy tekst o mieście Devos, w którym akurat się znajduję:
"Witaj w Mieście Devos. Mieszkańcy tego miasta wyznają kult bóstwa Shiva (lód), gdyż uważają, że to da im siłę i natchnienie do walki z podmiejskimi Przemytnikami i Żywiołakami. Jedyna świątynia w mieście znajduje się na lekkim wzniesieniu, gdzie każdy mieszkaniec codziennie odprawia modły o przychylność w natchodzącej pracy. Pod miastem znajdują się także podziemne tunele, którymi można przeprawić się do portu w Folhord."
Coś takiego, może trochę zmodyfikowane mogłoby się znaleźć w każdym z miast. Chodzi tu o graczy, którzy z trudem dochodzą do miasta i są z tego powodu zadowoleni- na pewno z chęcią przeczytaliby coś takiego. To dodałoby grze również naturalności, miasta przybrałyby cechy indywidualne, każde wyglądałoby inaczej (teraz każde jest po za karczmą i prawie identyczne). Wypadałoby to przemyśleć, zwłaszcza, że nie wymagałoby żadnych specjalnych przeróbek w silniku gry.
A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ...
Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?
Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?
Właśnie, na portalu. Byłbym za tym, aby w grze pojawił się jakiś opis, bo to w grze dzieje się akcja.
Co do zbędności to się zgadzam, ale jak już pisałem, nabrałoby to naturalności w grze, której niekiedy brakuje.
Jestem za tym z powodu tego, że żeby się czegoś dowiedzieć to trzeba właśnie na portal wejść, a jak ktoś jest w mieście i potrzebuje "od zaraz" to wejście na portal odrobinę mu zajmie.
Profesja: Wojownik
Level: 11
Wysłany: 08-06-2009, 20:06
Jestem za!
To by ożywiło grę, przydałoby się dodać także questy nie związane z fabuła dotyczące danego miasta, dzięki którym można uzyskać jakieś tytuły itd.