Wysłany: 11-10-2008, 08:44 Walki na turniejach serwera
Proponuje żeby walki byle odbywane po 3 dziennie o 18, 20 i 22.
W ten sposób turniej serwera by trwał góra 3 dni. Jeżeli by się zaczynał w piątek i trwał do niedzieli to prawie każdy gracz by mógł przygotować postać do następnej walki pod kątem eq na woj/mag.
9 dni to trochę za długo bo nie można nabijać lv, handlować też nie za bardzo – oczywiście mowa o tych co dotrwają do finałów.
Sadzę żeby turniej był bardziej dynamiczny i by zyskał na atrakcyjności.
Mnietuniema: turniej trwający 9 dni tak czy owak zahaczy o sobotę/niedziele co najmniej raz lub nawet 2 razy.
Sadzę że większość (99%) grających posiada komputer w domu a także internet, a idąc twoim tokiem myślenia to co z tymi co w ogóle nie mają ani komputera ani Internetu ani możliwości dostępu do nich...
NeVeR EnD: bez przesady ile można myśleć nad taktyką? To nie szachy są. Nakładamy rzeczy sprzeciw woja lub maga i dobieramy gemy na danego gracza jeżeli go znamy a jeżeli nie to i tak loteria czy dobierzemy najlepszą kombinacje gemów. A sądzę że im większy lv i więcej miejsc na gemy to i ilość kombinacji gemów się zmniejsza, bo nakładamy po 5 każdego rodzaju i już...
Ale co by nie myśleć 1-2 h starczą na jakąkolwiek taktykę bo inteligencja w grze daje nie wielkie możliwości kombinowania (trochę daje ale nie wiele).
Nadal sądzę że kilka walk na dzień zwiększy atrakcyjność turnieju.
Profesja: Mag
Nick: Play Boy
Level: 133
Wysłany: 11-10-2008, 18:18
Cytat:
NeVeR EnD: bez przesady ile można myśleć nad taktyką? To nie szachy są. Nakładamy rzeczy sprzeciw woja lub maga i dobieramy gemy na danego gracza jeżeli go znamy a jeżeli nie to i tak loteria czy dobierzemy najlepszą kombinacje gemów. A sądzę że im większy lv i więcej miejsc na gemy to i ilość kombinacji gemów się zmniejsza, bo nakładamy po 5 każdego rodzaju i już...
Ale co by nie myśleć 1-2 h starczą na jakąkolwiek taktykę bo inteligencja w grze daje nie wielkie możliwości kombinowania (trochę daje ale nie wiele).
Nie zgadzam się. Na twoim lvlu-55 może i nie ma tyle do rozpracowania... Ale np. na 100 czy 120 naprawdę jest co robić.
A co do tych komputerów w domu to myśleę że z 50% nie ma komputera/internetu w domu...
_________________ www.tfp-gaming.pl Sieć serwerów Counter-Strike 1.6
Zdecydowanie nie ;>
Nie będę już powtarzał wypowiedzi mnietuniema,
to bez sensu, a zgadzam z nią się w 100% .
Załóżmy, hmm, mamy 4 eliksiry i 4 miksy rege .
Zużywamy wszystko na 1 walkę, a za 2h jest następna walka .
A aukcja kolejnych eli czy rege kończy się o 23.00 .
I co wtedy ? Do walki trzeba się przygotować i tyle,
jak Ci nie pasuje to, że turniej trwa 9 dni to albo w nim
nie startuj albo zrób sobie prywatny .
Mnietuniema: turniej trwający 9 dni tak czy owak zahaczy o sobotę/niedziele co najmniej raz lub nawet 2 razy.
Sadzę że większość (99%) grających posiada komputer w domu a także internet, a idąc twoim tokiem myślenia to co z tymi co w ogóle nie mają ani komputera ani Internetu ani możliwości dostępu do nich...
pooglądaj sobie prezentacje graczy i policz ilu pisze: nie banować gram w kafejce! (lub gdzieś...) a i w domu nie zawsze mogą dorwać się do komputera o dowolnej porze
masz bardzo łatwy sposób na sprawdzenie tego - zrób turniej i sprawdź ilu osobom będzie odpowiadał twój pomysł na przeprowadzenie turnieju
No dobrze spróbuje zrobić turniej prywatny tylko nie wiem czy jest możliwość wysilania zaproszeń zbiorowo do graczy czy trzeba do każdego osobno(co raczej by utrudniło robienie turniejów), jak to działa w ogóle bo dotąd się tym nie interesowałem.
A właściwie dlaczego nikt nie robi żadnych turniejów prywatnych bo ja np. nigdy nie dostałem zaproszenie do żadnego?
P.S. Shark turniej jest raz w miesiącu a mikstury można i nawet trzeba kupić przed turniejem a nie w trakcie. Przynajmniej ja tak zrobiłem.
Ostatnio zmieniony przez xarexs 11-10-2008, 20:12, w całości zmieniany 1 raz
Profesja: Mag
Nick: Play Boy
Level: 133
Wysłany: 11-10-2008, 20:07
Zwykle turnije robią rankingowcy i wysyłają do ludzi z jakimś rankiem (może dlatego nie dostałeś? )
Nie, nie da się wysyłać zbiorowych zaproszeń.
Musisz wysyłać do każdego z osobna. Godziny możesz ustalić tylko z pośród 8, 12, 16, 20.
Jeśli coś źle piszę to widocznie się zmieniło coś ostatnio... (okolo 2 miesiace)
_________________ www.tfp-gaming.pl Sieć serwerów Counter-Strike 1.6
Miałem rank pomiędzy 300 do 400. Jako że ostatnio oddałem około 50 walk (za darmo, żeby nie było ) żeby nie przekroczyć 55 lv, czekając na turniej, to go straciłem, chociaż nigdy my na nim nie zależało bo sam my wszedł i nie starałem się o jego specjalnie.
No to lipa jeżeli trzeba osobiście wysilać do każdego osobno, komu by się chciało to robić?
No to może nowa propozycja możliwość wysilania grupowych zaproszeń do prywatnego turnieju.
Na przykład wysilamy zaproszenie na turniej do wszystkich od do jakiegoś lv za np. 5MF.
Moim zdaniem turniej trwa zdecydowanie za dlugo. Mozna zrobic 2 walki dziennie o 20 i o 12 lub cos podobnie. Bo raczej napewno tak dlugo sie nie bedziesz zastanawial nad taktyka a to jakie masz eq zalezy od SAMEGO CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie od tego ile jest na dziej pojedynkow.
Moim zdaniem turniej trwa zdecydowanie za dlugo. Mozna zrobic 2 walki dziennie o 20 i o 12 lub cos podobnie. Bo raczej napewno tak dlugo sie nie bedziesz zastanawial nad taktyka a to jakie masz eq zalezy od SAMEGO CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie od tego ile jest na dziej pojedynkow.
Jeśli chcesz coś osiągnąć w turnieju, to jak najbardziej należy 'tak długo' przygotowywać się do walki. Przynajmniej na wyższych levelach - wyższych, nie oznacza za wysokich, bo adminowi najwyraźniej nie chciało się rozwiązać problemu zakładania w walce wszystkich gemów na daną profesję...
No to może nowa propozycja możliwość wysilania grupowych zaproszeń do prywatnego turnieju.
Na przykład wysilamy zaproszenie na turniej do wszystkich od do jakiegoś lv za np. 5MF.
Heh, nawet nie jest złe
Tylko wiesz, jak zrobi sobie to około 500 osób na 1s,
zapów będzię po 50k od 1 osoby . 50 000 * 500 = 2,5kk
Nie wiem czy to nie będzie obciążać serwera ... Ale ja się na tym nie znam ;p
Btw, chyba jest możliwość zrobienia turnieju dostępnego dla wszystkich .
Wpisujesz sobie w szukajce turniejów prywatnych i po kłopocie ;>
Ten kto chce dołączyć ten dołączy ;>
A jak naprzykład niektórzy(nie ja!) mają ograniczony czas na kompa, internet? Co mają zrobić?Nie wejdą o 22.00 na kompa, i dlatego mają być pozbawieni jakichkolwiek szans? Drugi Przykład. Komp mi się zepsuł, idę do kumpla wracam o 19:00 i też nie mam czasu się przygotować. To nie jest tak jak wy myślicie - "Pyk Pyk" i po sprawie.
To trzeba przemyśleć, rozważyć, a dobrzy gracze nie robią tego 2 godz. 3 przykład mam walke z Magiem, nie mam eq na maga walka zaraz aukcja kończy się za 1 godz. i co wtedy? To chyba Jasne DEAD. To tyle ode mnie
Zdecydowanie na Nie
PS.Nawet w prywatnych turkach , nie da się tak ustawić