Wysłany: 05-11-2008, 12:09 Obrazek na mapie [SPRITE]
Chce pomówić tutaj odnośnie tematu dotyczących obrazków na mapie czyli SPRITES.
Wiadomo niestety że dostępnych obrazków jest dość mało, zwłaszcza dla płci żeńskiej.
A faktem jest ze każdy chciałby mieś swoja własną, unikalną postać tak jak chyba w każdej grze tego typu.
Sądzę że bardzo urozmaiciłoby to grę innym graczom i jeszcze milej grałoby się w grę.
Moje propozycje są więc takie:
- Pomyślałam że można by było zrobić coś na wzór "dostoswywania" własnej postaci tak jak np. tworzymy dana postać w RO edytując włosy, ubranie itp. na początku gry
- ver.01 Druga opcja to wgrywanie w określonym formacie swojego obrazka do gry [format powinien być taki żeby każdy gracz mógł np. w danym graficznym programie obrobić lub od początku zrobić swoja postać)
ver.02 mniej skomplikowana
Gracz wgrywałby obrazki o określonym rozmiarze postaci w danych pozycjach (przód, tył, bok1, bok2, chód) i mógłby w ten sposób grać dana postacią przez siebie stworzoną.
Najprostsze rozwiązanie to po prostu zrobić nowe SPRIT'y ale sądzę że i twórcom bry brakuje czasu i nie odniosłoby to takiego efektu jo jakim mówiłam wcześniej.
można byłoby to wprowadzić bez przeciążania serwera: mianowicie nie uploadowało by się sprite'a ma my fantasy tylko podawało by się linki do obrazków w zewnętrznych serwisach (np. imageshack.us), wtedy jedyny obciążony który nas interesuje byłby gracz od strony klienta (tzn od strony przeglądarki, a nie serwera)
Bardzo ciekawa propozycja, jednak trzeba by było się liczyć z pewną liczbą "nieodpowiednich" postaci ( erotyka itp.) jak ma to miejsce obecnie... Dlatego wersja 2 wydaję mi się lepsza i mam nadzieję, że w najbliższym czasie coś podobnego się pojawi.
[ Dodano: 17-01-2009, 18:40 ]
llludek napisał/a:
z tym stwórz własną postać to nie wiem bo ludzie by rysowali jakieś penisy itp o_O
Dokładnie to samo miałem na myśli...
Ostatnio zmieniony przez Deathdriell 17-01-2009, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
- ver.01 Druga opcja to wgrywanie w określonym formacie swojego obrazka do gry [format powinien być taki żeby każdy gracz mógł np. w danym graficznym programie obrobić lub od początku zrobić swoja postać)
Tak, z tym sie zgodze i w 100% popieram. Jest to wkońcy gra rpg i bardzo mi w niej brakuje możliwości rozwoju postaci pod względem wyglądu, fajnie by było stworzyć swoją oryginalną postać i wgrać ją do MFO.
llludek napisał/a:
z tym stwórz własną postać to nie wiem bo ludzie by rysowali jakieś penisy itp o_O
To chyba jedyny minus tego pomysłu, trzeba by było dodać następny punkt w regulaminie odnośnie spritów i karać takich "artystów".
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Profesja: Mag
Nick: Play Boy
Level: 133
Wysłany: 18-01-2009, 21:07
Ja jestem na nie bo dużo roboty Zresztą z tego co widze, to rzadko kto przywiązuje wagę to wyglądu i chodzą jakimiś kołami ;D
Aczkolwiek ja wole kotka i kure
_________________ www.tfp-gaming.pl Sieć serwerów Counter-Strike 1.6
Hym.. Pomysl nie jest glupi lecz jak dla mnie zbedny bubel... w Old czlowiek chodzil fioletowym kolkiem i nikt nie marudzil ze mu malo... a teraz dali troche spritow i ludzie odrazu chca wiecej... JA osobiscie nie zwracam uwagi jakiego mam sprita chodze tym ktory mam ustawiony na poczatku i nie zwracam na to uwagi A co do braku spritow plci zenskiej. byc moze ciezko je zauwazyc ;p ale jest tak mniej wiecej po rowno ajak nie pasuje to proponuje ta jakze gustowna fioletowa kuleczke