1.
Nie raz wychodząc przed miasto nie widziałem nikogo w moich lvlach bo przed miastem było tyle timów z wysokimi lvlami że nie było możliwości normalnego grania, przesuwało się kursor i szukało.
2.
Następne dotyczy tego samego, niektórzy mogą powiedzieć że wieksze okienko nie da nic i tak bedzie się szukać, to proponuje "minimalizowanie" timów do widoku tylko osób które są w naszym zasiegu ataku i jakiś znaczek że stoją w timie.
Ten czerwony kwadracik to znak ze stoi w teamie, oczywiście jest on do zastąpienia jakimś ładnijszym, klikajac na niego moglibyśmy zobaczyć kogo ma w teamie a ponowne klikniecie minimalizowanie do postaci jak na obrazku.
Moja propozycja to zwiekszenie "okienka" na którym znajdują się gracze, co posuwa za sobą zwiększenie też mapki znajdującej sie obok.
To tylko kwestia techniczna... raczej nie przejdzie
Uzależniony napisał/a:
Następne dotyczy tego samego, niektórzy mogą powiedzieć że wieksze okienko nie da nic i tak bedzie się szukać, to proponuje "minimalizowanie" timów do widoku tylko osób które są w naszym zasiegu ataku i jakiś znaczek że stoją w timie.
Ok, a teraz taka sytuacja, stoi 140 lvl z jakimś low lvl i ja chcę ich zabić... więc wolałbym wiedzieć czy nie ma z nimi jeszcze np. 160. Zresztą niektórzy atakują teamy i też muszą wiedzieć ile tam jest osób (nie mówiąc już o walkach TvsT). Owszem, mogę klikać Twój kwadracik, ale wtedy trudno to nazwać uproszczeniem.
Jak widzisz rozwiązanie dziurawe jak sito...
No tak to działa w dwie strony, ale ta propozycja jest bardziej przydatna dla małych lvi. Ty nie stoisz przed miastem i Ciebie to nie denerwuje gdy ciągle musisz przesuwać kursor żeby znaleśc jakąś postać w Twoim przedziale... Spedzasz pewnie sporo czasu w miastach, na targach, a nie stoisz przed...
To mi się podoba Chociaż tak jest tylko w langeburgu no... Czasem w ukraden. Tyle że na św3 bo na 1,2 rzadko bo to najczęściej multi stoją...
Pierwsza propozycja do bani nie przejdzie ;D (szkoda miejsca )
_________________ Obecnie postacią Bolek nie gram. Dlatego że nie da się walczyć na salamandri. Dnia 25.01.09 Postać usunięta [GM] Mnietuniema dzięki za bana... Bo bym tej postaci nigdy nie usunął i grał w to "gówno" następne 2lata... Pozdro.
Wysłany: 29-01-2009, 18:06 Re: teamy przed miastem
Mała poprawka do pomysłu nr 1:
zamiast tych czerwonych kropeczek, proponuje prostokącik tak samo jak mamy "Wylecz" i ''Odśwież"... O treści np: "Ukryj Drużyny"
Bedzie to minimalizować teamy do tych tylko postaci które są w naszym przedziale lvlowym;) Ponowne wciśniecie powoduje rozwinięcie listy;)
O to mało precyzyjny obrazek: