Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
teamy przed miastem
Autor Wiadomość
Uzależniony 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Voodoo People
Level: 61
Świat: 3
Wysłany: 30-12-2008, 01:01   teamy przed miastem

1.
Nie raz wychodząc przed miasto nie widziałem nikogo w moich lvlach bo przed miastem było tyle timów z wysokimi lvlami że nie było możliwości normalnego grania, przesuwało się kursor i szukało.

http://img205.imageshack....37793710tl5.png

Moja propozycja to zwiekszenie "okienka" na którym znajdują się gracze, co posuwa za sobą zwiększenie też mapki znajdującej sie obok.

http://img381.imageshack....80764834ca6.png

2.
Następne dotyczy tego samego, niektórzy mogą powiedzieć że wieksze okienko nie da nic i tak bedzie się szukać, to proponuje "minimalizowanie" timów do widoku tylko osób które są w naszym zasiegu ataku i jakiś znaczek że stoją w timie.

Sorki że to taka mało precyzyjna robota :P

http://img267.imageshack....48324296uz6.png

Ten czerwony kwadracik to znak ze stoi w teamie, oczywiście jest on do zastąpienia jakimś ładnijszym, klikajac na niego moglibyśmy zobaczyć kogo ma w teamie a ponowne klikniecie minimalizowanie do postaci jak na obrazku.

Co o tym myślicie??

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 30-12-2008, 01:17   

Uzależniony napisał/a:
Moja propozycja to zwiekszenie "okienka" na którym znajdują się gracze, co posuwa za sobą zwiększenie też mapki znajdującej sie obok.

To tylko kwestia techniczna... raczej nie przejdzie
Uzależniony napisał/a:
Następne dotyczy tego samego, niektórzy mogą powiedzieć że wieksze okienko nie da nic i tak bedzie się szukać, to proponuje "minimalizowanie" timów do widoku tylko osób które są w naszym zasiegu ataku i jakiś znaczek że stoją w timie.

Ok, a teraz taka sytuacja, stoi 140 lvl z jakimś low lvl i ja chcę ich zabić... więc wolałbym wiedzieć czy nie ma z nimi jeszcze np. 160. Zresztą niektórzy atakują teamy i też muszą wiedzieć ile tam jest osób (nie mówiąc już o walkach TvsT). Owszem, mogę klikać Twój kwadracik, ale wtedy trudno to nazwać uproszczeniem.
Jak widzisz rozwiązanie dziurawe jak sito...

Uzależniony 
Użytkownik

Wysłany: 30-12-2008, 11:47   

No tak to działa w dwie strony, ale ta propozycja jest bardziej przydatna dla małych lvi. Ty nie stoisz przed miastem i Ciebie to nie denerwuje gdy ciągle musisz przesuwać kursor żeby znaleśc jakąś postać w Twoim przedziale... Spedzasz pewnie sporo czasu w miastach, na targach, a nie stoisz przed...

Bolek 
Użytkownik

Nick: Bolek
Level: 140
Wysłany: 01-01-2009, 00:50   

Uzależniony napisał/a:

To mi się podoba :) Chociaż tak jest tylko w langeburgu no... Czasem w ukraden. Tyle że na św3 bo na 1,2 rzadko bo to najczęściej multi stoją...

Pierwsza propozycja do bani nie przejdzie ;D :570: (szkoda miejsca :mrgreen: )
Obecnie postacią Bolek nie gram. Dlatego że nie da się walczyć na salamandri. Dnia 25.01.09 Postać usunięta [GM] Mnietuniema dzięki za bana... Bo bym tej postaci nigdy nie usunął i grał w to "gówno" następne 2lata... Pozdro.

Capone1 
Użytkownik

Nick: Capone
Level: 190
Wysłany: 02-01-2009, 07:59   

Pomysł nie za bardzo bo jeśli i tak chcesz kogoś złapać to to zrobisz jak jesteś wytrwały

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 02-01-2009, 19:30   

Nie ma raczej sensu zwiększać okienka ...

TODO napisał/a:
• Opcje mapy - Sortowanie listy userów na mapie po lv, blokadzie itp, ustawianie filtrów na level itp, tylko ci z którymi mogę walczyć

Tutaj tylko trzeba by było wyłączyć możliwość atakowania
drużyny jeżeli najwyższy poziom wśród przeciwników nie
przekracza 6lv+ od naszego.

2. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16742

Rafciu 
Użytkownik

Level: 72
Wysłany: 04-01-2009, 22:44   

Uzależniony napisał/a:
"minimalizowanie" timów do widoku tylko osób które są w naszym zasiegu ataku i jakiś znaczek że stoją w timie.

taa.. to by się przydało :D

PhysX 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 26-01-2009, 17:04   

1.Lipa jakbyś nie wiedział kogo zaatakować
2.Nawet przydatne

ner 
Użytkownik

Wysłany: 29-01-2009, 18:06   Re: teamy przed miastem

Mała poprawka do pomysłu nr 1:

zamiast tych czerwonych kropeczek, proponuje prostokącik tak samo jak mamy "Wylecz" i ''Odśwież"... O treści np: "Ukryj Drużyny"
Bedzie to minimalizować teamy do tych tylko postaci które są w naszym przedziale lvlowym;) Ponowne wciśniecie powoduje rozwinięcie listy;)
O to mało precyzyjny obrazek:

http://img440.imageshack....24296uz6yo6.png
Kolejny raz prosze o opinie ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi