Wysłany: 03-02-2009, 17:54 Kurs Dla Poczatkujacego (Tutorial)
Witam!
Grajac W My Fantasy zauwazylem ze gdy rozpoczyna sie grę brakuje jednego czynnika!
Mianowicie Kursu ktory nauczyl by nas walczyc z potworami i pokazal jak ta walka wyglada krok po kroku.
Np. Mistrz Solidus powinien powiezyc nam pierwsze zadanie po ktorym bedziemy mogli wybrac profę.
moglo by byc one takie np. Zbierz dla mnie 10 motylich skrzydel. By je zdobyc udaj sie na lake znajdujaca sie na wsxhod od mojego domu. Motyle mogly by dawac chociazby 5 expa i troche pieniedzy by nowy gracz mogl wyruszyc z jakims dobytkiem i iloscia doswiadczenia w walce.
Solidus do tego zadania wreczyl by nam broń np. "miecz treningowy".
Mam nadzieje ze moja propozycja spodoba sie internautą
_________________ Jeżli Nje Umisz pizać pobrawnje, nje zabiraj sje za to!
Mam nadzieje ze moja propozycja spodoba sie internautą
No to się mylisz... Po co mamy walczyć z kimś aby można było wybrać sobie profesję???? Pomyśl I tak każdy inteligentny co choć troszkę już zna tą gre wybiera zawsze... (no mniejsza z tym)
bez sensu...
sa takie tutki np. na portalu mfo.
po co kasa jak na poczatku jak ktos jest wprawiony w robieniu nowych kont (np. ja ) to moze sobie na potworkach wbic okolo 7k golda i styknie i na leczenie i na miksy i na eq w lange na 6 poziom
Ze względu na to, że niewiele osób zagląda w FAQ (już pomijam jest aktualność czy kompletność) niewykluczone, że w przyszłości (tej odległej - MFO3) pojawi się porządny samouczek. Póki co gracze muszę sobie radzić korzystając z FAQ i Portalu.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Każdy i tak wybiera maga, nawet jeśli będzie grał wojem .
Nie rozumiem, co daje takie wprowadzenie, skoro identyczne wprowadzenie
następuje kiedy wychodzimy z wioski .
Shark, może chodzi o taki pro tutek z kolorowymi strzałeczkami pokazującymi "to jesteś Ty", "a tak się chodzi", "a tak się zakłada eq" ? Bo na razie czegoś takiego nie ma, a ktoś kto gra po raz pierwszy na pewno tego nie wie ( i FAQ nie czyta).
Ale bez przesady .
Ja do 20 levela grałem bez ustawionej inty (pierwsza postać) i dobrze mi z tym było .
Później kolega przyszedł, pokazał i cacy . A i tak miałem 2k ranku i nie byłem hiterem .
Jak się nakłada EQ ? Hmm, wydaje mi się, że jak Solidius daje Ci miecz lub
różdżkę to coś tam pisze, że masz to teraz w plecaku .
Klikamy w plecak i mam 4 możliwości . Najeżdżamy na jakąś i wyświetla
nam się co ta opcja zrobi z danym przedmiotem . I cacy .
Nie miałeś frajdy jak pierwszy raz w to zagrałeś i odkryłeś coś bez
pomocy poradnika/kumpla/przypadkowo poznanej osoby ( ) ?
Jasne, że miałeś . Niech inni też ją mają
W sumie jest to dosc przydatne pod lange i eternia dziesiatki razy tlumaczy sie jedna rzecz...jak zalozyc gem ;p lub ustawic inte. wiec sadze ze cos takiego by pomoglo