Wysłany: 17-04-2009, 14:10 Przywrócenie dawnego targu
Pewnie wielu graczom ze mną na czele nie podobają się wczorajsze zmiany targu dlatego chcę zrobic ankietę. Jak wiadmomo zostaną nałożone ceny maxymalne itemów ;/ Po co to? Jak komuś będzie bardzo zależało żeby kupic jakiś item i ktoś go przelicytuje na cenę maxymalną to nie będzie mógł już przelicytowac ? Przecież to bezsensu! Jeszcze rozumiem, że admin nie może znaleźc osoby odpowiedniej na stanowisko gm, bo mu się nie chce lub nie ma czasu, to pomoże to na s1/2. Ale na s3 nie powinno byc żadnych zmian. Nie mówię to dlatego, że przelewam kasę. No i na koniec dodam - te odtępy w liczbach większych niż 1000 to wygląda beznadziejnie jak się było przyzwyczajonym przez ponad rok do wcześniejszego wyglądu.
ak komuś będzie bardzo zależało żeby kupic jakiś item i ktoś go przelicytuje na cenę maxymalną to nie będzie mógł już przelicytowac ?
można przebijać ale później nadwyżki będą skracane ....
Zobaczyłbyś ile jest przekrętów na targu w eterni lub lang
Pomysł z automatycznie obcinanymi nadwyżkami jest dobry
można przebijać ale później nadwyżki będą skracane ....
To jeszcze lepiej Ktoś kto ma najwięcej kasy będzie mógł wszystko licytowac za ogromne sumy i nikt go nie przebije, a potem nadwyżka zostanie skrócona i kasa mu wróci? Czy przepadnie, bo jeśli tak to ok.
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
Lord Grindewald, nadwyżka przepadnie.
Zresztą pamiętaj że ten mechanizm jest dopiero w planach, na razie nie ma obcinania, ceny maksymalne są tylko w celu informacyjnym.
Ja uważam, że należałoby usunąć tą ramkę z informacją, że wygrane aukcje dochodzą po godzinie. Moim zdaniem wystarczy to raz umieścić w aktualnościach, tak to niepotrzebnie zajmuje miejsce.
Co do odstępów - lepsze by były kropki zamiast spacji
Co do odstępów - lepsze by były kropki zamiast spacji
Heh, Ty to masz wpływy looknąłem właśnie na targ i zamiast odstępów są kropki.
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
No właśnie też to zauważyłem również zniknęły te napisy "limit ceny" przy towarach, które nie mają limitu, więc myślę że po prostu Tomi jeszcze ulepszał nowe funkcje
(tylko ta niepotrzebna ramka została )
@EDIT
Te kropki w dużych liczbach to bardzo stary pomysł, ale tam jeszcze proponowano, żeby kropki były widoczne już przy wpisywaniu oferty. W końcu to na tym etapie najłatwiej się pomylić o 1 zero. Może to też dałoby się dorobić?
Dobrze by było, trudniej o pomyłke kiedy kropki odznaczają odstęp między 3 cyframi i może mniej będzie niepotrzebnych operacji GMa kiedy gracze nie będą się "mylić" na targu.
No właśnie też to zauważyłem również zniknęły te napisy "limit ceny" przy towarach, które nie mają limitu, więc myślę że po prostu Tomi jeszcze ulepszał nowe funkcje
(tylko ta niepotrzebna ramka została )
@EDIT
Ta ramka jest bardo potrzebna, nawet nie wiecie ile pytań do GM`ów jest o przedmioty które nie dochodzą natychmiast po skończonej aukcji
Azxcpl, domyślam się że początkujący tego nie wiedzą (również podobne tematy pojawiają się na forum) - ale wyświetlanie tego ciągle jest irytujące. Może by zrobić opcję w profilu? albo wyświetlać tylko niskim levelom?
Lord Grindewald: jak długo nie ma nawet malutkiego upka to wszyscy mówią, że twórcy się lenią. A jak już wprowadzą jakis upek to takim jak Ty to się nie podoba... Nie sądzisz, że tej grze upy są potrzebne
Przede wszystkim: obecne rozwiązanie nie jest systemem z TODO - ten wciąż powstaje. To co trafiło do gry, to jedynie rozwiązanie PROWIZORYCZNE! Nadwyżki nie są automatycznie odcinane, pojawiają się jedynie informacje, że gracz zalicytował powyżej ustalonej ceny i może grozić mu za to kara więzienia. Przynajmniej mamy z głowy zażalenia typu "nie wiedziałem, że nie można tak wysoko licytować".
Kiedy pojawi się zapowiadany od wielu miesięcy system (jeśli w ogóle się pojawi), to nadwyżki będą automatycznie odcinane, a złoto będzie przepadać.
Bez względu na to, jak kontrowersyjna jest to zmiana (sztuczne narzucanie limitów) i tak nie ma co liczyć na jej cofnięcie. Zacznijcie się przyzwyczajać.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Dodatek nie robi większej różnicy, osobiscie mi to nie przeszkadza a wręcz mogę powiedzieć że jest tylko jeden plus z wiadomoscia o maksymalnych cenach.
Można byłoby dodać drugi komunikat z nastepujaca trescią "czy chcesz zalicytować dany przedmiot za cenę maksymalną".
Profesja: Mag
Nick: Super Saiyan
Level: 75
Wysłany: 19-04-2009, 19:59
Moim zdaniem do bardzo dobry pomysł.
Raz się pomyliłem ile daje za miksture życia lvl4 i dałem 1milion 200 tysięcy a myślałem że 120 tysięcy.
Jeszcze raz to bardzo dobry pomysł.
_________________ Polska vs Mistrzowie Europy Hiszpania 3:2 w setach
Yeah Yeah Yeah