Propozycja zeby zrobic wersje mobilna gry czyli ograniczyc wszelkiego rodzaju grafike a ta grafike ktora odpowiada funkcjom takim jak wysylanie wiadomosci czy inne zastapic zwyklym tekstem, problem mapy, oczywiscie mobilnosc polegalaby na niedoczytywaniu grafiki wcale ale jak wiemy mapa sklada sie z takowych malych kilobajtowych kwadracikow z tad pomysl na mozliwosc wlaczenia albo nie mapy podczas gry. Czemu po prostu nie wylaczyc grafiki w przegladarce? Bo gra wtedy staje sie malo przejzysta, brakuje w niej wiele opcji
Obawiam się, że koszta mobilnego internetu (płatne za każde 100KB) nie pozwolą spopularyzować się takiej wersji gry, a więc lepiej zaangażować czas w rozwijanie innych aspektów gry.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Obawiam się, że koszta mobilnego internetu (płatne za każde 100KB) nie pozwolą spopularyzować się takiej wersji gry, a więc lepiej zaangażować czas w rozwijanie innych aspektów gry.
Obawiam sie ze nie masz racji a przykladowe 35mf za mozliwosc wejscia na moblie mfo daloby wam pretekst do dzialania. U mnie sprawa wyglada tak ze mam 500 mb miesiecznie internetu na komorce I interesuje mnie mobilnosc mfo niestety wiem ze takich jak ja jest malo ale czy nie stalych klientow traktuje sie dobrze?
Pomysł dobry, kiedyś był już poruszany. Ja jestem osobiście zainteresowany tą mobilną wersją
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
ROTFL
chyba, że chodzi ci o inwestowanie tych 5 spd (Seconds per Day) w coś przydatnego
Nie ważne ile czasu Admin poświęca na rozwój gry, ale zamiast grzebać przy MFO3 ma się grzebać przy wersji mobilnej, z której skorzysta bardzo ograniczona ilość osób? Jest za wcześnie na tego typu projekty - kiedy internet mobilny stanieje i spopularyzuje się, to będzie można na poważnie myśleć o nowej wersji.
NaPatelniChomik napisał/a:
Obawiam sie ze nie masz racji a przykladowe 35mf za mozliwosc wejscia na moblie mfo
Internet mobilny nie jest tani, a dodatkowo miałaby być opłata za korzystanie z wersji mobilnej? Jeszcze bardziej chcesz ograniczyć grupę docelową mobilnej wersji gry?
U mnie sprawa wyglada tak ze mam 500 mb miesiecznie internetu na komorce
W UK? W Polsce takie pakiety zazwyczaj są dostępne w wyższych (tym samym droższych) abonamentach, a ten na pewno nie należy do popularnych wśród graczy.
interesuje mnie mobilnosc mfo niestety wiem ze takich jak ja jest malo ale czy nie stalych klientow traktuje sie dobrze?
Kiedy potencjalnych użytkowników będzie więcej, to takie pomysły na pewno będą traktowane poważniej.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
nie w uk a w polsce mam ten pakiet bo mieszkam od pol roku w Polsce wiec to nie takie odlegle, wystarczy htc g1 w erze i za 85 zl masz 500 mb pakiet internetowy, proste i przyjazne. mobilna wersja moze byc takze dla graczy o slabszym internecie a takich jak wiadomo jest juz troche w tej grze
wystarczy htc g1 w erze i za 85 zl masz 500 mb pakiet internetowy
Przy G1 to ten limit jest śmiesznie niski - starcza ci go na miesiąc?
proste i przyjazne
I z jednym i z drugim niekoniecznie się zgadzam. Dla mnie czy dla ciebie G1 w abonamencie za 85zł to nie problem, ale chyba zapominasz jaka jest najliczniejsza grupa graczy w MFO (i jest to zapewne grupa docelowa) - dzieciaki, "żyjące" z kieszonkowego.
mobilna wersja moze byc takze dla graczy o slabszym internecie a takich jak wiadomo jest juz troche w tej grze
Łącze 1M można mieć już za 20zł (przynajmniej w Dialogu), więc nie sądzę, żeby było tak źle, jak piszesz. Już prędzej przeciętny Kowalki nie będzie miał wcale internetu, niż będzie miał coś naprawdę wolnego, co nie pozwoli na spokojnie buszowanie po sieci. Poza tym jest (no dobra - będzie) Opera Turbo ; D
Zadna mobilna przegladaka nie daje mozliwosci gry na mapie w czasie rzeczywistym bo ruch zajmuje tu 5s ale przykladowo turnieje itp mozna grac. 500 na 30 dni I wychodzi po 16 mb przecietnie dziennie czyli spokojnie siedze caly dzien na gg I chodze po forach mfo czy skrzynce, nie mowie o ogladaniu filmow na youtube. Opera na androida to syf
Ps. 20 zl za 1mb w dialogu? Hmm pow?iedz ile dzieciakow ma komorki I ile mogloby grac nie siedzac przy komputerze? Rzesza ludzi pewnie wolalaby spokojnie nabic expa spedzajac przy tym 5 min na komorce czy ustawic eq na nastepna walke robiac to na komorce niz wracac do domu specjalnie, niestety takich ludzi po 23 lata jak ja tez troche jest a my mamy prace itp przeciez nie odmowisz nam tego ze chcemy w czasie wolnym poklikac troche w mfo
Profesja: Mag
Nick: Xezze
Level: 665
Wysłany: 19-04-2009, 20:07
Hmm... Bardzo dobry pomysł. Jestem posiadaczem PSP i SE P990i ( Jedno i drugie ma WiFi a ja tak owe posiadam:) ) I gdy chciałem wejść na MFO wszystko ok tylko mapki nie było:( Więc... Go go Admin Rangers :F
Nick: Exoduss
Level: 69
Świat: 3
Wysłany: 19-04-2009, 21:00
Ja osobiście uważam ,że to nie potrzebne technologia idzie w góre Słyszeliście o Iphonie? W Orange Z Internet Normalnie Sie Gra (Sam grałem)Nie Popieram!
Profesja: Mag
Nick: Super Saiyan
Level: 75
Wysłany: 19-04-2009, 21:07
Mi się zdaje że to niepotrzebne.
Ps. 20 zl za 1mb w dialogu? Hmm pow?iedz ile dzieciakow ma komorki I ile mogloby grac nie siedzac przy komputerze? Rzesza ludzi pewnie wolalaby spokojnie nabic expa spedzajac przy tym 5 min na komorce czy ustawic eq na nastepna walke robiac to na komorce niz wracac do domu specjalnie, niestety takich ludzi po 23 lata jak ja tez troche jest a my mamy prace itp przeciez nie odmowisz nam tego ze chcemy w czasie wolnym poklikac troche w mfo
Jeżeli macie prace i gracie w gre, która poświęca dużo czasu to musicie se go zorganizować. Jeżeli nie masz czasu to musisz się z tym pogodzić.Jestem za wszystki co powiedział w tym temacie ADIHC1.
_________________ Polska vs Mistrzowie Europy Hiszpania 3:2 w setach
Yeah Yeah Yeah