Co wy na to żeby dodać "stopnie ekwipunku" (nie wiedziałem jak to nazwać) tj. żeby te bronie które lecą z bossów miały nieznacznie różniące się statystyki. Dajmy na to tasak. żeby odejmował mniej od speeda ale więcej od celności lub ataku. Mogłyby być również wprowadzone oznaczniki takiego ekwipunku np. najlepszy z jednego rodzaju ekwipunku np. Zielony pancerz (1) itd. Wypowiadajcie się.
Profesja: Wojownik
Level: 110
Wysłany: 24-04-2009, 08:42
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi o.O
Ale o ile dobrze trybie - jestem na nie. Dlaczego? Już tłumaczę.
Ekwipunek jest zbalansowany. Osoby które chcą mieć więcej ataku, muszą ponieść koszta w ujemnych statach szybkości czy uników etc. Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza" na dany lev. Co z tego, że jedna będzie miała o xxx+ do atk skoro inna z mniejszym będzie miała jeden slot więcej?
Dobrze jest jak jest. Nie udziwniać.
Chodzi Ci o to, żeby część przedmiotów była słabsza? Tzn każdy przedmiot ma słabszą i lepszą wersję?
Absolutne nie, już teraz są przedmioty mniej lub bardziej cenne i użyteczne, i to wystarczy.
A to nawet wesoły pomysł jest
+-10% do statystyk, i broń jak dostajesz ma losowo przydzielone od -10% do +10% statystyk, nawet ciekawe by to było, bronie by schodziły z deczka drożej, gold by się troszkę odsysł... Na Tak
Nick: kupeq
Level: 85
Świat: 3
Wiek: 25 Dołączył: 26 Mar 2009 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki :D
Wysłany: 25-04-2009, 11:50
Dobre naprwdę dobre jestem na tak bo tasak odejmuję 3 szybkości to tak by odejmował 2 na przykład.
_________________ Ty wiesz że ja wiem że ty wiesz że my wiemy że on wie że on wie że my wiemy o tym co on wie ale nie wie że my o tym nie wiemy ale my wiemy że on tak myśli.
MORAŁ: Wiem że wiesz co z tego wyjdzie .
Nie spamujcie już i nie piszcie głupot. Bronie są już odpowiednio zróżnicowane i zwykle z bossów wypada lepsze eq niż ze sklepów.
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
Nick: kupeq
Level: 85
Świat: 3
Wiek: 25 Dołączył: 26 Mar 2009 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki :D
Wysłany: 26-04-2009, 13:41
Potwory i bossy to co innego.
Potwór to potwór boss to boss.
Boss jest silniejszy potwór słabszy.
Boss jest szefem potwór od czarnej roboty.
Boss ma diamentowe rzeczy potwór ma skórzane.
Boss daje więcej golda, expa i ap potwór mniej.
Co z tego wynika boss jest silniejszy lepsze rzeczy ma więcej golda ma punktów ap ma więcej czyli:
Z bossa leci lepsze eq...
_________________ Ty wiesz że ja wiem że ty wiesz że my wiemy że on wie że on wie że my wiemy o tym co on wie ale nie wie że my o tym nie wiemy ale my wiemy że on tak myśli.
MORAŁ: Wiem że wiesz co z tego wyjdzie .
Wprowadziłoby to niepotrzebny zamęt ("ten sam" przedmiot występujący więcej niż raz). Pojawi się Kowal (TODO), to będziecie modyfikować swoje przedmioty na własną rękę..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem