Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Co znaczy multikonto??
Autor Wiadomość
kaloszs3
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: kaloszs3
Level: 87
Wysłany: 02-06-2009, 20:12   Co znaczy multikonto??

Przepraszam dostałem bana za multikonto ja myślałem że multi konto jest wtedy gdybym z swoim bratem wysłali sobie exp,kase lub range.
A ja se grałem w foldroh a on w shyte{za źle napisane miasta przepraszam}
Wyjaśnij mi ktoś co znaczy mieć multikonto.

Jarus 
Game Master

Level: 1
Wysłany: 02-06-2009, 20:14   

Oznacza to granie na jednym komputerze dwoma i/lub wiecej postaciami na kazdym ze swiatow s1, s2.
Jesli Ty i Twoj brat gracie na tym samym swiecie (nie dotyczy to swiata 3) wowczas macie multikonto

kaloszs3
Użytkownik

Wysłany: 02-06-2009, 20:21   

Czy to nie jest chore?
Ptanie
co z tego są osoby które majom tylko 1 komputer i np. brat i siostra grajom w grę mf i co dostaną bana za multi bo majom 1 komputer niestaci ich na dwa?

Alurab 
Użytkownik

Nick: Sprite s2/MMAAGG s3
Level: 255
Wysłany: 02-06-2009, 20:23   

A co za różnica czy masz 2 kompy czy 1? IP nie zależy od komputera...

Piszę poprawnie po polsku

Lekcja używania forum, część 1
Lekcja używania forum, część 2

TiiiG
Użytkownik

Level: 28
Wysłany: 02-06-2009, 20:24   

kaloszs3 napisał/a:
co z tego są osoby które majom tylko 1 komputer i np. brat i siostra grajom w grę mf i co dostaną bana za multi bo majom 1 komputer niestaci ich na dwa?

OD tego sa 3 rozne swiaty a s3 jest specjalnie dla braci.
Lecz ja sadze ze na s3 tez bym nie gral , bo to swiat bez zasad , ale czasem trzeba cos poswiecic.
Co do s1 i s2 musialbym sie z tym pogodzic i grac na 2 roznych swiatach z bratem lecz oczywiscie wolalbym (jakbym mial brata) grac na 1 bo byla by rywalizacja tzw. miedzy nami.

Fracksh 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Fracksh
Level: 111
Świat: 3
Wysłany: 02-06-2009, 20:24   

Dokładnie;>. No chyba, że jesteś Adminem :twisted: .

Afirion 
Użytkownik

Wysłany: 02-06-2009, 20:25   

pomyśleliśmy także i o kimś takim jak Ty, dostawiony został drugi a później trzeci serwer i nawet rodziny wielodzietne mogą teraz cieszyć sie wspólną gro w mfo xD

Chcieliśmy dobrze a wyszło jak zawsze...

kaloszs3
Użytkownik

Wysłany: 02-06-2009, 20:35   

ja nabiłem ok. 70lv zanim powstały te światy więc co? mam zostawić ok. 70lv i grać na 2 lub 3 świecie gdzie jest znacznie trudniej? bo np. chce pograć z bratem na świecie który jest bez zasad gdzie każdy robi co chce?

Fracksh 
Użytkownik

Nick: Fracksh
Level: 111
Świat: 3
Wysłany: 02-06-2009, 20:40   

Nie na S2 lub S3 tylko na S3, bo na S2 też dostał byś bana za multi jak byś tam grał z bratem na 1 kompie, dlatego ja ze swoim bratem zaczęliśmy (5 miechów temu) grać na S3...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 02-06-2009, 21:17   

Jarus napisał/a:
Jesli Ty i Twoj brat gracie na tym samym swiecie (nie dotyczy to swiata 3) wowczas macie multikonto

Dla mnie multikonta są wtedy, kiedy mam pewność, że na dwóch czy więcej kontach gra jedna osoba. Nie mam nic przeciw rodzeństwu grającemu na jednym Świecie - zakładając, że każdy gra i loguje się wyłącznie na swoim koncie (a to jest widoczne w logach).

Sheye 
Użytkownik

Nick: Sheye
Level: 10
Wysłany: 18-06-2009, 17:18   

Multikontem nie jest gra z jednego IP na np. wszystkich swiatach? Bo to by bylo calkiem wybitne..

Zahir 
Game Master

Level: 206
Wysłany: 20-06-2009, 09:19   

ADIHC1 napisał/a:
Jarus napisał/a:
Jarus napisał/a:

Dla mnie multikonta są wtedy, kiedy mam pewność, że na dwóch czy więcej kontach gra jedna osoba. Nie mam nic przeciw rodzeństwu grającemu na jednym Świecie - zakładając, że każdy gra i loguje się wyłącznie na swoim koncie (a to jest widoczne w logach).

Ja takze tak uwazam. Sa rodzenstwa, ktore graja na jednym swiecie i robia to wylacznie na swoich kontach. Jesli ktos loguje sie na wiecej niz jedno konto na swiatach 1 i 2, to jest do dla mnie multikonto. Nie wazne w jakim celu logowal sie na konta brata, siostry, czy dziewczyny.

derkmen1990 
Użytkownik

Level: 15
Wysłany: 20-06-2009, 09:33   

ADIHC1 to ja mam taką sprawe bo ja mam konto m4xm4g na s1 :) i jak narazie mam zablokowane na moją prośbę bo ktoś mi konto zwinął a ja zrobiłem błąd w emailu
a na s1 gra jeszcze brat o nicku s4m i on gra tylko na 20 lvl i cały czas chodzi do turka do 20 lvl :) i logóje się czasami u nas kolega gdyż gra poraz 1 w tą gre i pomagamy mu w statach :) ale każdy gra na osobnej postaci tylko że mam i komputer i laptop i czasami zdaża się że siedzimy w tym samym momęcie na mfo i niechciał bym dostać bana za multi :)

Jarus 
Game Master

Wysłany: 20-06-2009, 16:48   

Zahir napisał/a:
ADIHC1 napisał/a:
Jarus napisał/a:
Jarus napisał/a:

Ja takze tak uwazam. Sa rodzenstwa, ktore graja na jednym swiecie i robia to wylacznie na swoich kontach. Jesli ktos loguje sie na wiecej niz jedno konto na swiatach 1 i 2, to jest do dla mnie multikonto. Nie wazne w jakim celu logowal sie na konta brata, siostry, czy dziewczyny.

Zgadza sie nieprecyzyjnie to ujalem. Mialem na mysli to ze w przypadku np. podjecia walki PvP przez autora z jego bratem pojawi sie komunikat o multikoncie.
Multikontem jest posiadanie wiecej niz jednego konta przez ta sama osobe na tym samym swiecie 1 lub 2. Multikonta nie sa karane na s3

Windsong 
Użytkownik

Level: 100
Wysłany: 20-06-2009, 18:29   

Nie lepiej by było zrobić tak, że karalny jest dopiero kontakt postaci o tym samym IP? Z resztą i tak teraz można omijać multialarmy stosując różne programiki maskujące IP, które trudno wykryć ;)
Wiadomo, że w razie zezwolenia na "posiadanie" wiele rodzin nagle się rozmnoży - no ale skoro by był zakazany kontakt pomiędzy takimi kontami to jaki jest problem? Na mój rozum to tylko większe zyski dla Admina, bo więcej kont=więcej graczy=więcej wydanych punktów MF.

Pozdr ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi