Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Komuniakt
Autor Wiadomość
Jurassa 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 18-06-2009, 17:49   Komuniakt

Witam

Każdego dnia dostaje mase wiadomości pw od graczy. Normalnie gdy dostanie się wiadomość pojawia się żółte kółko przy zakładce "Wiadomości". Ale i tu pojawia się problem. Gdy w momecie pisania do kogoś wiadomości sami dostaniemy wiadomość nie wyświetla nam się to kółko i często przypadkowo zauważamy taką wiadomość po dłuższym czasie. (Często się tak zdarza). Dlatego moja propozycja wygląda następująco, gdy dostaniemy wiadomość to po naciśnięciu zakładki "Mapa" wyświetlał by się komunikat: -Otrzymałeś wiadomość" (coś w tym stylu). Ułatwiło by to gre, ponieważ np. gracz pytający nas o solo nie będzie czekał godzine na odpowiedź, często gdy już zauważymy wiadomośc gracz jest Offine. <- --przykład.

Mellord
Użytkownik

Level: 132
Wysłany: 18-06-2009, 18:13   

bez sensu ktos Cie spamuje jak jestes na mapce przez co caly czas masz komunikat i nie mozesz praktycznie sie poruszac a inna osoba Cię w tym czasie łapie cie np, mag gdy jestes antywojem
Na NIE

Jurassa 
Użytkownik

Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 18-06-2009, 18:19   

Gdy piszesz wiadomośc to gdzie jestes ? (najprawdopodobniej w mieście lub miejscu gdzie gracze nie mają możliwości nas zaatakowania) cyt. "gdy dostaniemy wiadomość to po naciśnięciu zakładki "Mapa" wyświetlał by się komunikat"

Coni
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 18-06-2009, 18:22   

Mellord napisał/a:
bez sensu ktos Cie spamuje jak jestes na mapce przez co caly czas masz komunikat i nie mozesz praktycznie sie poruszac

Dla spamerow jest specjalna opcja - Ignoruj gracza.

Sheye 
Użytkownik

Nick: Sheye
Level: 10
Wysłany: 18-06-2009, 18:26   

Ogolnie nie podoba mi sie system wiadomosci tutaj.
Mogli by zrobic cos w stylu innych gierek przegladarkowcyh (KA, plemiona, HW, itp), gdzie witac wiadomosci, a dopiero po kliknieciu widzimy ich tresc. To by bylo lepsze i bysmy zauwazyli ze mamy nie przeczytana wiadomosc, gdyz owe zolte koleczko by nie znikalo dopuki bysmy wszystkich wiadomosci nie przeczytali/usuneli.

^co o tym sadzicie?

Mellord
Użytkownik

Wysłany: 18-06-2009, 19:14   

pomysł sheye bardziej mi sie podoba

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 18-06-2009, 20:46   

Jurassa napisał/a:
Normalnie gdy dostanie się wiadomość pojawia się żółte kółko przy zakładce "Wiadomości".

Samo z siebie się nie pojawia. Pojawia się dopiero po odświeżeniu strony lub jej ponownym załadowaniu. Dlatego tutaj żaden popup nie pomoże.
Sheye napisał/a:
Ogolnie nie podoba mi sie system wiadomosci tutaj.

Nie tylko Tobie ; >
Sheye napisał/a:
Mogli by zrobic cos w stylu innych gierek przegladarkowcyh (KA, plemiona, HW, itp), gdzie witac wiadomosci, a dopiero po kliknieciu widzimy ich tresc.

Najprawdopodobniej tak to będzie wyglądać w (bliżej nieokreślonej) przyszłości.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi