Wysłany: 18-06-2009, 21:05 Mała poprawka regulaminu
Po wprowadzeniu punktow rankingowych PvP regulamin nie przewiduje kary za "celowe i lub wielokrotne przekazywanie punktów PvP". Rozumiem, że takowa czynność jest dozwolona ?
No chyba, że ten punkt wchodzi w te słowa regulaminu "W wykazie zostały umieszczone jedynie najpopularniejsze przewinienia. Każde inne zachowania gracza, które są niezgodne z regulaminem, netykietą bądź zasadami współżycia społecznego również podlegają karom..."
Lecz według mnie jeśli takie zachowanie ma być niezgodne z regulaminem, to powinno być po prostu wprowadzony takowy wpis.
Z resztą przekazując punkty PvP jednocześnie przekazujesz zwykły ranking czyli pod kare podchodzisz
Teoretycznie chyba jest możliwe, aby mieć tak mało punktów rankingowych aby nie było to traktowane jako przekazywanie. Zresztą dwie walki, które dadzą komuś 2 pkt. rankingowych nie mogą zostać poddane karze przekazywania pkt. rankingowych, ponieważ było to by śmieszne. Ale podczas tych samych walk można by przekazać sporą ilość pkt. PvP, lecz na to paragrafu nie ma.
Cytat:
przestało obowiązywać, czy sugerujesz, że ranking PvP to nie ranking?
W regulaminie ewidentnie pisze:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych
Punkty PvP to zgodnie z tym cytatem "Już wkrótce (prawdopodobnie jeszcze w dniu dzisiejszym) wprowadzony zostanie dodatkowy "ranking PVP". Obecny "ranking" pozostaje bez zmian. Będą więc prowadzone dwa rankingi jednocześnie. " należą do rankingu PvP a nie do rankingu. Dlatego są to dwie różne sprawy i ten paragraf nie może zostać wykorzystany do ukarania kogoś za przekazywanie punktów PvP
Jedynym paragrafem, który może pomóc w ukaraniu z w/w "przestępstwo" jest czerwony napis informujący o tym, że możesz robić wszystko, lecz też za wszystko możesz zostać ukarany ^^
Trochę dziwnie jest to zrobione, ale nie mnie to oceniać
Zresztą dwie walki, które dadzą komuś 2 pkt. rankingowych nie mogą zostać poddane karze przekazywania pkt. rankingowych, ponieważ było to by śmieszne.
ranking to ranking-to,ze dla ciebie 2 pkty to malo,to nic nie znaczy!
z reszta przy okazji przekazujesz doswiadczenie,zloto i czasami itemy-to tez jest karalne
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów doświadczenia (w jakikolwiek sposób).
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych (w jakikolwiek sposób).
Przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe walki.
Czy nadal bedziesz sie klocil? Fajnie,ze podajesz argumenty i probujesz cos zdzialac,tak dalej,tyle,ze niestety w tym wypadku nie masz racji
pozdro;)
Są, ale rankingowymi PvP
Tak więc ten paragraf nie świadczy o tym, że powinienem otrzymać za to karę. Rozumiem Was, że przekazując ranking PvP rowniez przekazuje np. exp. Ale gdyby w ten sposób myśląc, to po co robić jakiś zakaz przekazywania exp-a, skoro jest zakaz przekazywania złota/rankingu. Dlatego chcę, aby został wprowadzony osobny zakaz przekazywania pkt. rankingowych PvP, ponieważ błędnie nazywacie to tym samym co normalny ranking!
Niech tam pasują, ja rozumuje tak, że jest to jednak coś innego i wpis powienien być dodany lub po prostu napisane coś w rodzaju "przekazywanie pkt. rankingowych i PvP..."
Chociaż ten wpis i tak nic nie zmieni, w pierwszym poście już napisałem dlaczego-regulamin jest tak stworzony, że można otrzymać bana, bo GM ma zły humor, a uzasadnieniem będzie "zbyt długie expienie i obciążanie w ten sposób serwera. No ale cóż, trzeba się pogodzić
Ale podczas tych samych walk można by przekazać sporą ilość pkt. PvP, lecz na to paragrafu nie ma.
Ależ oczywiście, że jest - nawet go wkleiłem post wyżej.
tramwaj napisał/a:
W regulaminie ewidentnie pisze:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych
Tak, przekazywanie punktów rankingowych - skoro nie jest sprecyzowane, o który ranking chodzi, to z logicznej konstrukcji tego zdania wynika, że chodzi o każdy ranking, w tym ranking PvP i wszystkie inne rankingi, jakie kiedykolwiek zostaną wymyślone.
tramwaj napisał/a:
Punkty PvP to zgodnie z tym cytatem "Już wkrótce (prawdopodobnie jeszcze w dniu dzisiejszym) wprowadzony zostanie dodatkowy "ranking PVP". Obecny "ranking" pozostaje bez zmian. Będą więc prowadzone dwa rankingi jednocześnie. " należą do rankingu PvP a nie do rankingu.
Masz tu wprost napisane, że oba rankingi są rankingami, a dalej się kłócisz ;> Sugerowanie, że ranking PvP nie jest rankingiem to jak stwierdzanie, że telefon komórkowy nie jest telefonem.
tramwaj napisał/a:
Są, ale rankingowymi PvP
Tak więc ten paragraf nie świadczy o tym, że powinienem otrzymać za to karę.
Gdyby było napisane, że karane jest przekazywanie punktów rankingowych, za wyjątkiem punktów rankingu PvP to miałbyś rację. Ale nie jest, więc racji niestety nie masz.
tramwaj napisał/a:
Niech tam pasują, ja rozumuje tak, że jest to jednak coś innego
To źle rozumujesz i to już wyłącznie Twój problem. Obecny regulamin jest skonstruowany w taki sposób, że zabrania przekazywania jakichkolwiek punktów rankingowych, bez względu na rodzaj rankingu.