Wysłany: 17-07-2009, 02:02 Broń zadająca obrażenia od żywiołu
A więc można by wprowadzić do gry bronie zadające nie tylko obrażenia fizyczne ale i od żywiołów.Np. Lodowy miecz,
sloty : 2
poziom : 20
obrażenia fizyczne : 295
obrażenia od lodu : 65
atak + 130
Komentarz ataku w raporcie mógłby wyglądać tak "kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP
Obrażenia od żywiołu nie zwiększałyby się po wyrobieniu atrybutu.Obrona przed obrażeniami od żywiołu zależałaby od inteligencji i wartości odpowiedniego atrybutu.Myślę, że takie coś mogłoby ukazać się w MFO3. Mówcie co o tym sądzicie.
Skoro wojownicy mieliby taką opcję, to i dla magów mogliby coś uszczknąć
Myślałem o tym, może gem zadający obrażenia od fizy dla odmiany : p Ale to chyba zbyt banalne ; ]
Levusek napisał/a:
Choć nie mówię, że to zły pomysł, to konkretnie zabiłoby anty
Dlatego napisałem ten temat : D Pamiętam mfo 2 lata temu kiedy anty to była zdecydowana mniejszość, hybrydki mogły sobie spokojniej wychodzić przed miasto i czekać aż ich zaatakują.Moim zdaniem dużo lepiej się wtedy grało, teraz 90% anty to moim zdaniem bezsens dlatego pomyślałem żeby coś z nimi zrobić.
Levusek napisał/a:
Żeby coś takiego wprowadzić, trzeba by było obniżyć wyjściowe obrażenia broni.
Oczywiście, że tak ; ] W tym lodowym wszystko mniej/więcej wyrównałem.
Wysłany: 17-07-2009, 11:34 Re: Broń zadająca obrażenia od żywiołu
cybershot napisał/a:
Komentarz ataku w raporcie mógłby wyglądać tak "kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP
ten koment mógłby wyglądać inaczej np (wezme tego ferdka i kiepskiego z twojego przykładu)
kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 757HP obrażeń (571 fiz., 184 mag.)
Znalazłem temat co do efektywności obron, ale oczywiście został on już zamknięty .
Oczywiście jeśli chodzi o to ataki np woj lodem, to bedzie to zalezec od ilosci inty, a nie od eq. bo tak by zbroje full na woja były bez sensu.
Pomysł fenomenalny. 50% anty legnie po wprowadzeniu tego.
Dodatkowo, nie trzeba byłoby zmieniać w ogóle aktualnych broni, admin dodałby jedynie nowe bronie, które miałyby odpowiednio mniej obrażeń zwykłych, ale miałyby obrażenia magiczne (tj. żywiołu) I ja myślę że atrybut mógłby zwiększać te obrażenia
cybershot napisał/a:
kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP
Jak dla mnie najlepiej by wyglądało to tak:
Cytat:
Kiepski zaatakował Ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu. Ferdek stracił łącznie 757 HP.