Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Wykupywanie z więzienia, wymiana między graczami...
Autor Wiadomość
Singami 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 01-08-2009, 21:44   Wykupywanie z więzienia, wymiana między graczami...

Heeej, to jaa!

Byłem sobie tu i tam, grałem w różne gry. Po czym przypomniałem sobie coś - na forum MF nie wolno zaproponować wykupywania się z więzienia za MF! Are they stupid?
No bo widzicie - głównie gram sobie na serwerach prywatnych Lineage 2. Na większości z nich w Cash Shopie widnieje "Odbanowanie". Jest to usługa jednorazowa (można ją kupić tylko raz dla konta) i dość droga (na realia MF to powinno być 35MFów). Więc... czemu nie wprowadzić tego do MF?
Już wam wytłumaczę jak to działa. Otóż gdy ktoś zostaje zbanowany, gdyż złamał jeden z punktów tego śmierdzącego i dziurawego czegoś, co zwane jest regulaminem, prawdopodobnie wie że zrobił źle. Teraz - jeżeli żałuje i chce grać normalnie - proszę bardzo, mały datek dla gry i jesteś wolnym graczem. Jeżeli jednak chce to zrobić tylko po to by śmiecić dalej... dobra! Świetnie, zbanujemy go za trzy dni i... powiedzmy że kolejne skorzystanie z tej usługi będzie kosztowało dwa razy drożej. Maszynka do pieniędzy!
Teraz sprawa GM-ów. Rozumiem że to może być źle przez nich przyjęte - więcej roboty, możliwość oskarżenia że banują dla pieniędzy (co i tak będą olewali, przynajmniej ja bym tak robił). Mówię więc wam - jeżeli Jacek zdecyduje się to dodać to prawdopodobnie razem z tym pójdą różne inne poprawki. A pierwsza z nich powinna umożliwiać WYMIANĘ PRZEDMIOTÓW MIĘDZY GRACZAMI. To nic strasznego, każde MMO to ma, nie powoduje żadnej straty dla nikogo, nawet dla gracza - ma kumpla który chce dla niego poświęcić kilka milionów by kupić mu EQ - SPOKO. Przecież EQ tak czy siak ma ograniczenia Levelowe, i tak czy siak każdy ma EQ które jest najlepsze na level na którym jest. Więc gdzie problem się pytam?

Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 01-08-2009, 21:49   

A wiesz, że to może się sprawdzić? ;]
Bo Jacek jest łasy na dodatkowe usługi i kasę, więc trzeba się spodziewać na liście TODO ;)

Piszę poprawnie po polsku.

greensand 
Użytkownik

Wysłany: 01-08-2009, 21:59   

Singami napisał/a:
A pierwsza z nich powinna umożliwiać WYMIANĘ PRZEDMIOTÓW MIĘDZY GRACZAMI. To nic strasznego, każde MMO to ma, nie powoduje żadnej straty dla nikogo, nawet dla gracza - ma kumpla który chce dla niego poświęcić kilka milionów by kupić mu EQ - SPOKO. Przecież EQ tak czy siak ma ograniczenia Levelowe, i tak czy siak każdy ma EQ które jest najlepsze na level na którym jest. Więc gdzie problem się pytam?

Nie chodzi o to, że dany gracz może item założyć, ale o to, że go sprzeda z dużym zyskiem. Coś jak przelewanie golda, tyle, że innym sposobem.

Pierwszy pomysł mi się podoba, ciekawa innowacja. Tyle jest już usług, że jedna więcej nie zaszkodzi :)

Co do drugiego to mam wątpliwości, zacznie się dominacja graczy, którzy mają "przyjaciół", nowi gracze nie będą mieli nic do powiedzenia w starciu z wcześniej wymienionymi.
Time doesn't exist here, I will never die.
Ostatnio zmieniony przez greensand 28-02-2010, 22:53, w całości zmieniany 2 razy  

~Fret~ 
Użytkownik

Wysłany: 01-08-2009, 22:41   

Ta. Łamiesz regulamin naumyślnie - kara nie powinna móc Cię uniknąć.
Singami, nie wzoruj się na l2, błagam Cię. To są inne realia.

[ironia]Może odrazu dajmy exp za sms?[/ironia]

Singami 
Użytkownik

Wysłany: 01-08-2009, 23:02   

~Fret~ napisał/a:
Ta. Łamiesz regulamin naumyślnie - kara nie powinna móc Cię uniknąć.

No i cię nie unika. Myślisz że strata tych 10zł to nie jest kara?
greensand napisał/a:
Co do drugiego to mam wątpliwości, zacznie się dominacja graczy, którzy mają "przyjaciół", nowi gracze nie będą mieli nic do powiedzenia w starcie z wcześniej wymienionymi.

A na co można wydać tą kasę? Na miksturki? Bo i tak nic nie zmienia bo jest limit miksturek na walkę?

Hate 
Użytkownik

Level: 102
Wysłany: 02-08-2009, 01:47   

Singami napisał/a:
A na co można wydać tą kasę? Na miksturki? Bo i tak nic nie zmienia bo jest limit miksturek na walkę?

Gemy, atry kupowane za Golda, kakty, ryby etc.

Mniejsza o to, dla mnie MFO tym różni się od innych MMO że nie ma opcji 'trade'. To czyni tą grę 'inną' wśród większości gier tego gatunku. Skill > Friends.

Co do wykupywania z pierdla, 10zł? Większość tych dzieciaków nie gra za swoją kasę, rodzice robią na ich neostradę i MF'y, chętnie się wykupią, Jacek zarobi, tylko po co to z naszego punktu widzenia? Nie zależy mi na zwiększeniu zarobków Jacka, skoro Jemu nie zależy na postępie gry.

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 02-08-2009, 13:48   

Pierwszy pomysł całkiem niezły, admin trochę by na tym zarobił no i część zbanowanych zostawiłaby to forum w spokoju ; ]
Drugi pomysł już padł i szybko go zjechaliśmy ponieważ zwiększył by on liczbę przelewów które w końcu są zabronione ; ]

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 02-08-2009, 16:14   

A ja jestem na nie.
Gracz mający świadomość, że może się wykupić z pewnością częściej będzie łamał regulamin. Poza tym to najzwyklejsza korupcja. A jak admin będzie mieć z gry więcej zysków to już z pewnością palcem nie kiwnie, bo z tego kasy będzie sporo.

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 02-08-2009, 16:21   

Sosna napisał/a:
Gracz mający świadomość, że może się wykupić z pewnością częściej będzie łamał regulamin.

Singami napisał/a:
powiedzmy że kolejne skorzystanie z tej usługi będzie kosztowało dwa razy drożej.

W końcu nie będzie ich na to stać :D

Kactuzz 
Tester

Profesja: Wojownik
Wysłany: 02-08-2009, 18:41   

Takie coś miałoby sens tylko dla drobnych kar typu ban na chat.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 02-08-2009, 21:43   

Cytat:
No i cię nie unika. Myślisz że strata tych 10zł to nie jest kara?

10 zł, phi. Byle dzieciak neo dostaje kieszonkowe min. 20-30 zł tygodniowo...

@TOP
1. Jak dla mnie propozycja do bani, skoro złamał regulamin to niech cierpi i tyle.
2.Zwyczajne uwolnienie targu, normalka. Jest to w każdej grze MMO i myślę,
że w MFo3 to już było dawno zaplanowane.

Podsumowując, jestem entuzjastą 2 propozycji.

Cytat:
Drugi pomysł już padł i szybko go zjechaliśmy ponieważ zwiększył by on liczbę przelewów które w końcu są zabronione ; ]

Czy ty jesteś jakiś niedorozwinięty? Była mowa o Trade, a Trade to właściwie uwolniony targ, czyli nie można na Trade zrobić przekrętów, bo jest (teraz dla ułomnych tłumaczenie) jak sama nazwa wskazuje - uwolniony. Tak, ty zjechałeś to najbardziej, koksie,
tylko najlepsze z tego jest to, że nie wiedziałeś co to jest Trade...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 02-08-2009, 23:27   

Hate napisał/a:
Mniejsza o to, dla mnie MFO tym różni się od innych MMO że nie ma opcji 'trade'. To czyni tą grę 'inną' wśród większości gier tego gatunku. Skill > Friends.

Nic dodać, nic ująć.

Ze względu właśnie na to targ wciąż nie został uwolniony.

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 03-08-2009, 04:14   

Shark napisał/a:
Czy ty jesteś jakiś niedorozwinięty?

Oczywiście .. :D

Trade we wszystkich MMO to możliwość wymiany mięczy graczami przedmiotów i golda jak również ich przekazywania..Polega na tym, że gracze ustawiają w swoich okienkach rzeczy którymi chcą się wymienić po czym naciskają "akceptuj" by je sobie przekazać.

Jeżeli źle cię zrozumiałem to mi wytłumacz a nie ubliżaj od razu.
Ostatnio zmieniony przez cybershot 05-08-2009, 14:19, w całości zmieniany 1 raz  

Mellord
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 132
Wysłany: 03-08-2009, 09:43   

Pierwszy pomysł jestem na tak, ale kaucja w mf'ach musiała by się zwiekszać w każdym przewinieniem.
Pomysł 2 na nie, chyba że zostałby zlikwidowany targ, i pozostało by tylko trade.

~Fret~ 
Użytkownik

Wysłany: 03-08-2009, 10:38   

Skoro tak bardzo chcecie się wykupywać z więzienia - to przemyślcie jak by to miało wyglądać...

Cytat:
Napisze propozycje i będe zajebisty

Nie na tym to polega.

Trzeba by było ustawić wartości dla banów (np. wartość dla bana na czat = 1 a np. wartość bana za multi = 7)

Wykupienie z więzienia mogłoby zostać użyte tylko raz, i tylko dla banów o wartości mniejszej lub równej 3 (tylko przykład) lub gdy długość bana nie przekracza 7 dni. (także przykład)

Więc wykupienie z więzienia, czy też odbanowanie na czat, byłoby wtedy możliwe tylko, kiedy gracz nie popełnił zbyt dużego przewinienia.

Teraz wystarczy poczekać aż Jacek doda dla was nową usługę, i możecie cieszyć się i skakać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi