Wysłany: 01-08-2009, 21:44 Wykupywanie z więzienia, wymiana między graczami...
Heeej, to jaa!
Byłem sobie tu i tam, grałem w różne gry. Po czym przypomniałem sobie coś - na forum MF nie wolno zaproponować wykupywania się z więzienia za MF! Are they stupid?
No bo widzicie - głównie gram sobie na serwerach prywatnych Lineage 2. Na większości z nich w Cash Shopie widnieje "Odbanowanie". Jest to usługa jednorazowa (można ją kupić tylko raz dla konta) i dość droga (na realia MF to powinno być 35MFów). Więc... czemu nie wprowadzić tego do MF?
Już wam wytłumaczę jak to działa. Otóż gdy ktoś zostaje zbanowany, gdyż złamał jeden z punktów tego śmierdzącego i dziurawego czegoś, co zwane jest regulaminem, prawdopodobnie wie że zrobił źle. Teraz - jeżeli żałuje i chce grać normalnie - proszę bardzo, mały datek dla gry i jesteś wolnym graczem. Jeżeli jednak chce to zrobić tylko po to by śmiecić dalej... dobra! Świetnie, zbanujemy go za trzy dni i... powiedzmy że kolejne skorzystanie z tej usługi będzie kosztowało dwa razy drożej. Maszynka do pieniędzy!
Teraz sprawa GM-ów. Rozumiem że to może być źle przez nich przyjęte - więcej roboty, możliwość oskarżenia że banują dla pieniędzy (co i tak będą olewali, przynajmniej ja bym tak robił). Mówię więc wam - jeżeli Jacek zdecyduje się to dodać to prawdopodobnie razem z tym pójdą różne inne poprawki. A pierwsza z nich powinna umożliwiać WYMIANĘ PRZEDMIOTÓW MIĘDZY GRACZAMI. To nic strasznego, każde MMO to ma, nie powoduje żadnej straty dla nikogo, nawet dla gracza - ma kumpla który chce dla niego poświęcić kilka milionów by kupić mu EQ - SPOKO. Przecież EQ tak czy siak ma ograniczenia Levelowe, i tak czy siak każdy ma EQ które jest najlepsze na level na którym jest. Więc gdzie problem się pytam?
A pierwsza z nich powinna umożliwiać WYMIANĘ PRZEDMIOTÓW MIĘDZY GRACZAMI. To nic strasznego, każde MMO to ma, nie powoduje żadnej straty dla nikogo, nawet dla gracza - ma kumpla który chce dla niego poświęcić kilka milionów by kupić mu EQ - SPOKO. Przecież EQ tak czy siak ma ograniczenia Levelowe, i tak czy siak każdy ma EQ które jest najlepsze na level na którym jest. Więc gdzie problem się pytam?
Nie chodzi o to, że dany gracz może item założyć, ale o to, że go sprzeda z dużym zyskiem. Coś jak przelewanie golda, tyle, że innym sposobem.
Pierwszy pomysł mi się podoba, ciekawa innowacja. Tyle jest już usług, że jedna więcej nie zaszkodzi
Co do drugiego to mam wątpliwości, zacznie się dominacja graczy, którzy mają "przyjaciół", nowi gracze nie będą mieli nic do powiedzenia w starciu z wcześniej wymienionymi.
_________________ Welcome to a world where the air I breathe is mine
Nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die.
Ostatnio zmieniony przez greensand 28-02-2010, 22:53, w całości zmieniany 2 razy
Ta. Łamiesz regulamin naumyślnie - kara nie powinna móc Cię uniknąć.
No i cię nie unika. Myślisz że strata tych 10zł to nie jest kara?
greensand napisał/a:
Co do drugiego to mam wątpliwości, zacznie się dominacja graczy, którzy mają "przyjaciół", nowi gracze nie będą mieli nic do powiedzenia w starcie z wcześniej wymienionymi.
A na co można wydać tą kasę? Na miksturki? Bo i tak nic nie zmienia bo jest limit miksturek na walkę?
A na co można wydać tą kasę? Na miksturki? Bo i tak nic nie zmienia bo jest limit miksturek na walkę?
Gemy, atry kupowane za Golda, kakty, ryby etc.
Mniejsza o to, dla mnie MFO tym różni się od innych MMO że nie ma opcji 'trade'. To czyni tą grę 'inną' wśród większości gier tego gatunku. Skill > Friends.
Co do wykupywania z pierdla, 10zł? Większość tych dzieciaków nie gra za swoją kasę, rodzice robią na ich neostradę i MF'y, chętnie się wykupią, Jacek zarobi, tylko po co to z naszego punktu widzenia? Nie zależy mi na zwiększeniu zarobków Jacka, skoro Jemu nie zależy na postępie gry.
Pierwszy pomysł całkiem niezły, admin trochę by na tym zarobił no i część zbanowanych zostawiłaby to forum w spokoju ; ]
Drugi pomysł już padł i szybko go zjechaliśmy ponieważ zwiększył by on liczbę przelewów które w końcu są zabronione ; ]
A ja jestem na nie.
Gracz mający świadomość, że może się wykupić z pewnością częściej będzie łamał regulamin. Poza tym to najzwyklejsza korupcja. A jak admin będzie mieć z gry więcej zysków to już z pewnością palcem nie kiwnie, bo z tego kasy będzie sporo.
@TOP
1. Jak dla mnie propozycja do bani, skoro złamał regulamin to niech cierpi i tyle.
2.Zwyczajne uwolnienie targu, normalka. Jest to w każdej grze MMO i myślę,
że w MFo3 to już było dawno zaplanowane.
Podsumowując, jestem entuzjastą 2 propozycji.
Cytat:
Drugi pomysł już padł i szybko go zjechaliśmy ponieważ zwiększył by on liczbę przelewów które w końcu są zabronione ; ]
Czy ty jesteś jakiś niedorozwinięty? Była mowa o Trade, a Trade to właściwie uwolniony targ, czyli nie można na Trade zrobić przekrętów, bo jest (teraz dla ułomnych tłumaczenie) jak sama nazwa wskazuje - uwolniony. Tak, ty zjechałeś to najbardziej, koksie,
tylko najlepsze z tego jest to, że nie wiedziałeś co to jest Trade...
Mniejsza o to, dla mnie MFO tym różni się od innych MMO że nie ma opcji 'trade'. To czyni tą grę 'inną' wśród większości gier tego gatunku. Skill > Friends.
Nic dodać, nic ująć.
Ze względu właśnie na to targ wciąż nie został uwolniony.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Trade we wszystkich MMO to możliwość wymiany mięczy graczami przedmiotów i golda jak również ich przekazywania..Polega na tym, że gracze ustawiają w swoich okienkach rzeczy którymi chcą się wymienić po czym naciskają "akceptuj" by je sobie przekazać.
Jeżeli źle cię zrozumiałem to mi wytłumacz a nie ubliżaj od razu.
Ostatnio zmieniony przez cybershot 05-08-2009, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Pierwszy pomysł jestem na tak, ale kaucja w mf'ach musiała by się zwiekszać w każdym przewinieniem.
Pomysł 2 na nie, chyba że zostałby zlikwidowany targ, i pozostało by tylko trade.
Skoro tak bardzo chcecie się wykupywać z więzienia - to przemyślcie jak by to miało wyglądać...
Cytat:
Napisze propozycje i będe zajebisty
Nie na tym to polega.
Trzeba by było ustawić wartości dla banów (np. wartość dla bana na czat = 1 a np. wartość bana za multi = 7)
Wykupienie z więzienia mogłoby zostać użyte tylko raz, i tylko dla banów o wartości mniejszej lub równej 3 (tylko przykład) lub gdy długość bana nie przekracza 7 dni. (także przykład)
Więc wykupienie z więzienia, czy też odbanowanie na czat, byłoby wtedy możliwe tylko, kiedy gracz nie popełnił zbyt dużego przewinienia.
Teraz wystarczy poczekać aż Jacek doda dla was nową usługę, i możecie cieszyć się i skakać.