Pytanie pierwsze, jakie limity ceny za eliksiry są na salamandrii ? i falhord?
Nie bardzo podoba mi się zaistniała sytuacja w miastach do których mam dostęp a tutaj zamieszczam screeny, same wysokie lvl licytuja
Nordia
Tak niżej są aukcje, ale też limit ceny został osiągnięty Devos
Tak niżej ten limit został również osiągnięty(niżej ponad 30 takich aukcji)
Eliar
To samo co wyżej, czyli w takim wypadku jak widać, wszystko sprawiedliwe(?) bo kto pierwszy ten lepszy(?) a na targu to już nie ma czegoś takiego jak licytacja(?)
I co teraz niby na targu nie ma tak, że ci co będą znajomymi nadal będą wygrywali ? otóż będą bo wystarczy, że umówią się takie osoby na aukcję i po 10sekundach zostanie osiągnięty limit, czyli gra w przerodziła się w rywalizację kto ma więcej znajomych ten może wygrać, nie mówię teraz akurat o Walkman bo pewnie licytował przypadkowe eliksiry, co uniemożliwiło w takim przypadku licytacje innym a bardziej chodzi mi o mnie , bo akurat chciałem sobie kupić eliksiry aby się nie martwić, że się skończą...
Propozycja
1. (chyba najlepsza) znosimy limit za ceny w tym przedmiocie, z resztą teraz widac jak trudno o przedmiot i za co dostało konto Elfenik bana(60k nigdy się nie pogodzę sharkus :***) ale nic to tylko jedno konto :*
2. (też dobra) podnosimy limit ceny do 1kk
3.( genialna ) zabronimy dużym lvl licytować elisiry w takowych miastach, bo mogą to kupić gdzie indziej(swiat salamandria, falhord czy nawet osais i nie będzie podejrzeń o przelew...
PS. nie żartuję skoro rynek nie jest wolny to w tym wypadku też nie musi być.
nie mówię teraz akurat o Walkman bo pewnie licytował przypadkowe eliksiry, co uniemożliwiło w takim przypadku licytacje innym a bardziej chodzi mi o mnie
Jak spędzisz od rana ponad 5 godzin na koncie to i również troszkę elków wyhaczysz. Z tego co pamietam jak jeszcze nie było blokady ceny max to Ty przebijałeś właśnie takie wyżej wymienione aukcje o 5% wiedząc, że ja się na pewno nie wychylę.
azkero napisał/a:
3.( genialna ) zabronimy dużym lvl licytować elisiry w takowych miastach, bo mogą to kupić gdzie indziej(swiat salamandria, falhord czy nawet osais i nie będzie podejrzeń o przelew
Tylko kto w Salamandrii sprzedaje eliksiry?
Tylko handlarze tacy jak ja.
Jak można zdobyć eliksir w Salamandrii nie kupując na targu?
W jakimś queście możesz kupić eliksiry ale za to nie będziesz mógł kupić dobrego uzbrojenia.
Z tego co mi się wydaje to graczom na 30 czy 40 lvl jeszcze nie są potrzebne elki (a mogą je znaleźć podczas wykonywania zadań) ale to chyba nie ma znaczenia bo przecież ograniczmy (HL) Tobie handlowanie (a może przelewanie golda?).
Co do potrzeb HL to chyba mamy dużo wyższe jak LH. Czy wiesz ile kosztuje pierścień jednorożca albo szlachecka zbroja? Chyba nie bo nigdy jeszcze nie byłeś na takim lvl'u by móc to założyć. To powiedz mi jak może HL zdobyć ... powiedzmy 0,5 miliarda G?
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Jak spędzisz od rana ponad 5 godzin na koncie to i również troszkę elków wyhaczysz. Z tego co pamietam jak jeszcze nie było blokady ceny max to Ty przebijałeś właśnie takie wyżej wymienione aukcje o 5% wiedząc, że ja się na pewno nie wychylę.
wtedy spie... ? no własnie przebijałem, bo jeszcze jakos można było zdobyć ten przedmiot... a jak ktos licytował za 575k to już nie można było podbić? a z resztą nie ważne co ty możesz wiedzieć jak funkcjonuje targ
azkero napisał/a:
3.( genialna ) zabronimy dużym lvl licytować elisiry w takowych miastach, bo mogą to kupić gdzie indziej(swiat salamandria, falhord czy nawet osais i nie będzie podejrzeń o przelew
Walkmen napisał/a:
Tylko kto w Salamandrii sprzedaje eliksiry?
Tylko handlarze tacy jak ja.
Jak można zdobyć eliksir w Salamandrii nie kupując na targu?
W jakimś queście możesz kupić eliksiry ale za to nie będziesz mógł kupić dobrego uzbrojenia.
Z tego co mi się wydaje to graczom na 30 czy 40 lvl jeszcze nie są potrzebne elki (a mogą je znaleźć podczas wykonywania zadań) ale to chyba nie ma znaczenia bo przecież ograniczmy (HL) Tobie handlowanie (a może przelewanie golda?).
Co do potrzeb HL to chyba mamy dużo wyższe jak LH. Czy wiesz ile kosztuje pierścień jednorożca albo szlachecka zbroja? Chyba nie bo nigdy jeszcze nie byłeś na takim lvl'u by móc to założyć. To powiedz mi jak może HL zdobyć ... powiedzmy 0,5 miliarda G?
a wiesz co mnie interesuje to, że nie macie tam tych Eliksirów ? nic... dlatego my mniejsze LVL nie możemy cierpieć dlatego, że zachciało Ci(i nie tylko) się pohandlować przedmiotem którego nie da się kupić...myślisz, że lvl 50 nie mają nic do gadania(gdybym nie miał elków to bym nie mógł walczyć- nei wiem jak długo) ?
Powiedz mi jakie przelewanie golda skoro nie mam dostępu do żadnego miasta gdzie dają troszkę więcej za eliksir ? rozśmieszasz mnie już nie pierwszy raz
A wiesz jak tutaj w miastach schodzą przedmioty po wprowadzeniu limitów cen ? chyba nie zdajesz sobie sprawy... w jeden dzień mogę zarobić max 300k co mnie nie zadowala bo wolałbym już sobie exepić... dlatego nie mamy okazji zarobić kasy i mniejsze lvl nie mogą na tym cierpieć.... a może lepiej, wprowadzcie sobie limit ceny w takie zbroje i będziecie mieć kto pierwszy ten lepszy, z resztą ile takic zbroji może być? jedna, dwie ? dwie zbroje na ponad 100postaci ? heh...dlatego tam nie ma kto pierwszy ten lepszy a tutaj już musi być ? eh dawniej to wszystko dało się kupić i nikomu nie przeszkadzało że eliksir kosztował po 1/2mln ;>
Teraz odpowiem ci na to pół miliarda... wprowadź może ograniczenie cenowe jak to jest z eliksirami ? eh... i swoją drogą dobrze wiem ile trzeba handlować aby zdobyć taką zbroje bo sam musiałem zdobyć gemy szybkosci i tym podobne, dlatego nie możesz mi powiedzieć, że nie wiem nic o tym, ale co ty możesz wiedzieć o postaci która może mieć dużo rankingu
i skrótami żadnymi nie musisz pisać bo ciężko się połapać a szczególnie co znaczy LH
I jak ci się nie podoba ta propozycja to są inne...
PS. dla mnie 2900 rankingu kosztuje więcej niż jakas szlachecka zbroja
trzeba mysleć o każdym lvl a nie o swoim
ps2 przepychanki słownej nie zamierzam prowadzić bo jak to stare babcie mówią głupszemu trzeba zawsze ustąpić, ale of nie wiem czy to prawda, po prostu szkoda mi czasu
@down
o widzisz... i tak powinno być wszędzie, pohandlować sobie eqw z miast jest trudno, bo one nie schodzą, dlatego wiem, że łatwiej eliksirami ale nie kosztem tego, że nikt inny nie będzie mógł ich kupić przez 4 dzień ?
_________________ świat 1 azkero
AC MILAN :****
Ostatnio zmieniony przez azkero 07-09-2009, 17:16, w całości zmieniany 2 razy
Pytanie pierwsze, jakie limity ceny za eliksiry są na salamandrii ? i falhord?
Chyba około 1kkG ale nie wiem dokładnie
[ Dodano: 07-09-2009, 17:16 ]
azkero napisał/a:
ale co ty możesz wiedzieć o postaci która może mieć dużo rankingu
W sumie to nic nie wiem bo walczyć dopiero zacząłem na 156lvl i jak na razie to mi dośc kiepsko idzie
[ Dodano: 07-09-2009, 17:21 ]
azkero napisał/a:
o widzisz... i tak powinno być wszędzie, pohandlować sobie eqw z miast jest trudno, bo one nie schodzą,
Wcale tak źle nie jest tylko po prostu trzeba troszeczkę się przyłożyć. Teraz nie mam zbytnio czasu na handel i ... kupiłem już wszystko co mogłem więc po co mam zbierać kasę? Teraz chodzę (jako gracz) po targu i sprawdzam czy nie ma jakis nieprawidłowości.
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Walkmen, to, że przedmioty schodzą regularnie po cenach maksymalnych, to moim zdaniem jednak argument za stopniowym (nawet niewielkim) podnoszeniem tych cen. Jak widzisz teraz już każdy gracz ma szansę sprzedać swoje elki po max cenach, więc nie ma tu mowy o niesprawiedliwości czy faworyzacji graczy mających HL znajomych.
Ktoś Cię wyprzedził - trudno, był lepszy. Nie możesz zabronić kupna eliksirów
w pewnych miastach, bo masz refleks szachisty. A, że maksymalne ceny to totalna
porażka, to już swoją drogą...
Dobra, dobra, nie było limitu cen to płakaliście ze przekręty, jest limit cen, to płaczecie, żę nie macie szans kupic Eliksir'ów itp. Wiec proponuje zamknac ten temat i stworzyc 1, lub tez juz teraz porozmawiac w innym temacie (zwiazanym z tym) o tej sprawie, może admin sie tym zainteresuje
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
Dobra, dobra, nie było limitu cen to płakaliście ze przekręty, jest limit cen, to płaczecie, żę nie macie szans kupic Eliksir'ów itp. Wiec proponuje zamknac ten temat i stworzyc 1, lub tez juz teraz porozmawiac w innym temacie (zwiazanym z tym) o tej sprawie, może admin sie tym zainteresuje
Jakbyś nie zauważył, to przelewy polegały na kupowaniu od jednego gracza, a teraz choćbyś chciał kupić od wszystkich, to nie zawsze masz co zalicytować. A admin i tak się tym nie zainteresuje
A takie połowiczne rozwiązanie było na tyle proste do wprowadzenia, żeby je wdrożyć już teraz.
Sorry za słownictwo, ale w takim razie admin spierdolił robotę i tyle...
Mógł w ogóle tego nie wprowadzać, bo to zupełnie nie rozwiązuje problemu.
Gracze są dalej sponsorowani, jedynie czego nie można robić to licytować się o
liczący się przedmiot (eliksir), bo ktoś nas po prostu uprzedzi.
jedynie czego nie można robić to licytować się o
liczący się przedmiot (eliksir), bo ktoś nas po prostu uprzedzi.
Co Wy nie powiecie? Nie można kupić eliksirów na Starym Kontynencie? Na W1 jest całe mnóstwo eliksirów po 700k (niezalicytowanych) bo nikt ich nie chce kupić. Handlarze kupują po cenie max 670-680k/szt i to jest dla Was nieuczciwe? Na W2 jest podobnie tylko wydaje mi się, że czepiacie się bez powodu.
Chcecie kupić taniej(?) to częściej musicie odwiedzać "wcześniejsze" miasta - każdy ma równe szanse.