Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Zbijani czach
Autor Wiadomość
3siu 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: 3siu
Level: 118
Wysłany: 18-11-2009, 21:50   Zbijani czach

Mam pytanie odnośnie zbijania czach.
Czy jeżeli jakiemuś graczowi zbiję dużo czach, on wbije następne, a ja dalej mu je zbijam, to czy jest to karane? Przyjmijmy że za 1 walkę zyskuje ok. 300G a różnica lvl jest na tyle duża, że żadnych innych korzyści nie czerpię z tego (po za wygranymi walkami).

[Gospoda 120 G - Krzysztop][3siu - Landern]

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 18-11-2009, 21:52   

3siu napisał/a:
czy jest to karane?

moim zdaniem jeśli to ma miejsce na w1, w2 to tak, ponieważ to CELOWE i/lub WIELOKROTNE przekazywanie złota danemu graczowi

@down
prawo to prawo, jak w życiu, łapówka jest łapówką a kradzież jest kradzieżą niezależnie od wysokości kwoty... Dura lex, sed lex
Ostatnio zmieniony przez minek123 18-11-2009, 22:08, w całości zmieniany 2 razy  

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 18-11-2009, 21:59   

3siu napisał/a:
Mam pytanie odnośnie zbijania czach.
Czy jeżeli jakiemuś graczowi zbiję dużo czach, on wbije następne, a ja dalej mu je zbijam, to czy jest to karane? Przyjmijmy że za 1 walkę zyskuje ok. 300G a różnica lvl jest na tyle duża, że żadnych innych korzyści nie czerpię z tego (po za wygranymi walkami).

300g to zaden pieniądz na 24 a co dopiero na twoim levelu, za walke dostaje się bodaj 2,5% golda przeciwnika więc raczej ciezko na tym zarobić, choć jak bedziesz co dzień zbijał po 30 czach jednemu gosciowi to mozesz dostać karę za ustawianie zbijania w celu nabicia rankingu, bywa, ze gośc który zbija kupuje regularnie na targu coś od zbijanego i to juz jest karane, ale za samo bicie nikt cie nie ukarze, ile na tym zarobisz? na 40 czachach z 50.000 jak dobrze pójdzie co to jest na 118 levelu?

pozdrawiam

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 18-11-2009, 22:03   

Cytat:
mozesz dostać karę za ustawianie zbijania w celu nabicia rankingu

tylko, że w karach nie ma nic o nabijaniu tego typu rankingu, więc dlatego się pytam ;)

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Misiopysio 
Użytkownik

Wysłany: 18-11-2009, 22:29   

3siu napisał/a:

tylko, że w karach nie ma nic o nabijaniu tego typu rankingu, więc dlatego się pytam ;)

GM zawsze to moze podciagnąc pod nieuczciwość.
A tak na marginesie jak ktoś nawet nie ze 118 ale z 30 levelem przez czachy chce transferowac kasę to powinien dostac kare ale za głupotę, bo jest wiele o wiele lepszych sposobów na zarabianie.

pozdrawiam

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 18-11-2009, 22:40   

nie chce przelewać ;) nie potrzebuje tego :twisted: (aczkolwiek wpadłem na ciekawy pomysł na przelewanie:p)
pytam się bo jak spojrzałem w swoje walki to mam tam prawie całą stronę zawaloną walkami z 2 czachami ;D a do tego jeden z tamtych graczy che, żebym zbił mu kolejne 15 i nie jestem pewien jaka może być interpretacja tego ;)

Misiopysio 
Użytkownik

Wysłany: 19-11-2009, 20:11   

3siu napisał/a:
nie chce przelewać ;) nie potrzebuje tego :twisted: (aczkolwiek wpadłem na ciekawy pomysł na przelewanie:p)
pytam się bo jak spojrzałem w swoje walki to mam tam prawie całą stronę zawaloną walkami z 2 czachami ;D a do tego jeden z tamtych graczy che, żebym zbił mu kolejne 15 i nie jestem pewien jaka może być interpretacja tego ;)

Aż tak to bym się nie przejmował, tylko bił, jak sie chce miec medal albo nawet go utrzymać trzeba miec srednia nawet powyżej 40 dziennie.

pozdrawiam

DawidIdek 
Użytkownik

Nick: Freestyle
Level: 46
Wysłany: 20-11-2009, 18:40   

raczej za takie coś nie karują

Gold Ice 
Użytkownik

Level: 35
Wysłany: 20-11-2009, 18:54   

3siu napisał/a:

Ja bym radził nie pisać tak otwarcie o tym (chodzi mi o "ak spojrzałem w swoje walki to mam tam prawie całą stronę zawaloną walkami z 2czachami ;D") Jak ja się spytałem, czy coś (co GM postanowił nazwać multikontem, a nie niewiedzą gracza)jest legalne to mnie zbanował xD .
Co do czach to pojęcia nie mam...

Piszę poprawnie po polskiemu

michol11
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 111
Wysłany: 20-11-2009, 19:49   

Raczej za takie coś kary nie dostaniesz... :) Myslisz, że Ci wszyscy w top 1, w zbijaniu czach to na roznych ludziach wbijali?

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 20-11-2009, 19:58   

Gold Ice napisał/a:
Ja bym radził nie pisać tak otwarcie o tym

a czemu nie? piszę żeby w razie czego nie zrobić błędu ;)
no tylko z tego co wiem jedna z tych osób planuje delete'a więc to już trochę dziwnie wyglądać będzie...

Gold Ice 
Użytkownik

Wysłany: 21-11-2009, 12:07   

3siu napisał/a:
Gold Ice napisał/a:
Ja bym radził nie pisać tak otwarcie o tym

a czemu nie? piszę żeby w razie czego nie zrobić błędu ;)
no tylko z tego co wiem jedna z tych osób planuje delete'a więc to już trochę dziwnie wyglądać będzie...

Zobacz se mój temat pt" Multikonto" . też spytałem się czy nie będzie bana za spytanie się czy to jest multikonto, a ten mnie zbanował..

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 21-11-2009, 12:25   

"se" to można w nosie pogrzebać ^^
ale Ty miałeś multi, a mi pod żaden paragraf (chyba) nie podchodzi to zbijanie jednemu graczowi ;)

Gold Ice 
Użytkownik

Wysłany: 21-11-2009, 17:19   

"chyba" :) . A jeśli tak? Jak Walkmen nie zajrzy to spoko, ale jak zajrzy "znajdzie na Ciebie paragraf" > tylko ostrzegam. Teraz pewnie zjawi się, Ciebie nie zbanuje a mnie upomni xD D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi