poniewaz przygotowuje sie do zaupu nowego kompa poszukuje strony na której bede mógł dobrac wszystkie parametry i cześci taki jakie chce a następnie poddać srednij wycenie sprzetu który chce kupić
Wybieraj sam.
Prywatnie mam dwa razy pierwszą wersję i jestem tak bardzo zadowolony jak nie wiem kto.
W pracy dostaliśmy kompa (4rdzeniowy + inne gadgety) do internetu + 15 użytkowników = sprzęt ledwo hula. Chwilami sam coś robi i do końca nie wiadomo co.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Wlasnie.
Jesli do gier, to mozesz zainwestowac, a pozniej dokupowac RAM i w miare potrzeby wymieniac podzespoly, a nie caly komputer.
Przed rokiem się zastanawiałem nad modernizacją kompa i mi wyszło, że mogę pozostawić obudowę (ale zasilacz już nie) i stację dyskietek (jeśli ktoś nie pamięta co to jest - to takie małe, kwadratowe coś na czym nic się już nie zmieści...). Kupiłem notebooka i przynajmniej mnie głupie myśli o modernizacji już nie nachodzą
Jeśli komputer kupujesz po to by ci na nim najnowsze gry śmigały - to praktycznie masz pewność że już w momencie zakupu komputera masz sprzęt przestarzały Jeśli masz mniejsze wymagania - poczytaj o sprzęcie, poobserwuj jak są skonfigurowane "markowe" kompy, popytaj sprzedawców, znajomych... - ten ostatni fragment to taka nieco zmieniona recepta "jak rozłożyć dobrze staty"
jeśli do gier to lepiej kupić konsolę, nie tylko wyjdzie taniej, a dodatkowo nie trzeba modernizować, no i o wiele większy komfort wygodnie siedząc/leżąc niż garbiąc się przed monitorem ; ) wyjątkiem mogą być jakieś exclusivy, które są exclusivami bo twórcy nie umieją zrobić multiplatformy itp. ale nvm ;P
a jeśli ma nie być do gier to nie musi być super wypaśny, może być tańszy
W mojej okolicy jest sklep komputerów markowych polisingowych Active-IT gdzie można się dobrze zaopatrzyć w rozsądną podstawę do kompa (za niewielkie pieniążki wraz z oryginalną windą) i dołożyć/wymienić to co niezbędne na nowe komponenty.
Kilkakrotnie już z nimi współpracowałem i klienci zawsze byli zadowoleni.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).