Nie wiem gdzie to tutaj chce wyjaśnić sprawę mojego bana. Otóż GM Zahir troszkę przesadził tym pochopnym banem. Tutaj Załącznik http://w1.my-fantasy.net/evidence.php?eid=105913
a tu powód bana : Prośba o udostępnianie i/lub udostępnianie innemu graczowi jakichkolwiek informacji niezbędnych do zakupu/doładowania punktów MF , dobra gdy złożyłem zażalenie dostałem odpowiedź że "Wymuszanie mf'ów jest zabronione" To już mnie rozśmieszyło ...
Napisałem - "Robię avki za esa 3.66" i od razu wymuszanie i ban . Trochę się zdenerwowałem , bo wiecie idą wakacje i można wreszcie odpocząć , czasem pograć a tu - BAN. Wg. mnie ban nie jest słuszny.
Według mnie to nie on, ale ty się pośpieszyłeś
trzeba było najpierw przeczytać Regulamin gry
Radziłbym zwłaszcza przeanalizować to zdanie: "Punkty MF można doładowywać jedynie na swoje konto w grze."
Przeczytałem , wiem że nie można i dzięki za ten cytat, chociaż wiesz ja tu nic od nikogo nie wymuszam tylko oznajmiłem a kilku gości się zgodziło, chociażby uważam ten punkt w regulaminie za zbędny, ponieważ każdy zrobi ze swoją kasą to co będzie chciał
Od: FesioreK [Odpowiedz] 07.06.2010, 18:21:12
A moglibyście chociaż na 7 dni ? ;/ 30 dni to za dużo ! I nie tylko ja tak uważam ! KAŻDY tak uważa ... Sory , ale ponad 85% graczy nie zna regulaminu , dzisiaj cały przeczytam. Pozdro
Fakt, że 85% gracz nie zna regulaminu nie świadczy dobrze o nich samych. Nie byłbym tylko taki pesymistyczny - myślę, że więcej osób przeczytało regulamin.
Co do kary:
Możesz sobie robić avki za co chcesz. Problem jest natury prawnej - ustawa o prawie autorskim i pokrewnych . Gra nie należy do Ciebie, tylko do jej autora. Każde konto w całości należy do autora gry. Doładowania za MFy nie są obowiązkowe i nie są konieczne do ukończenia fabuły. Nie są również konieczne do zwykłego rankowania, expienia itd. Jeśli chcesz zarabiać na grze, to dogadaj się z jej autorem - może Ci odda nieco ze swojej działki.
Nie należy zapominać, że tworząc postać zaakceptowałeś regulamin gry wraz z tabelą kar i wszystkimi zasadami obowiązującymi w tej grze. Nikt Cię nie zmuszał do tego, ale skoro zaakceptowałeś, to musisz teraz zgodzić się, że Twoje skargi są bezpodstawne.
_________________ Zdarza się, że chorąży wieje w przeciwną stronę niż sztandar S. Lec
Zgadzam się z Zahirem. Zaakceptowałeś regulamin, więc powinieneś go przestrzegać, nawet jeśli jeden punkt, w/w uważasz za zbędny. Jest to gra jej autora i on ustala zasady, skoro Ci nie pasują to nikt Cie nie zmusza do gry. Kara przyznana zgodnie z zasadami - wszystko OK.
_________________ Pozdrawiam.
"Na co się przydaje wiedza, jeśli nie służy człowiekowi ."
Poszukuję graczy do drużyny, ok. 60 lvl, chcący przejść fabułę i pomagać sobie. Ś1.