Tak jak po temacie można wywnioskować temat związany z poprzednim który założyłem.
Na wstępie chciałbym zwrócić na coś uwagę.Piszę te tematy po to żeby w Mfo v2 cokolwiek sie zmieniło zwracając uwagę na forum a mój pierwszy temat z kolei zostaje zamykany gdzie ostatnia kwesta to ,,pusta obietnica''
Chciałbym się dowiedzieć od Gm czy Administratorów czy cokolwiek zostało uczynione ażeby sytuacja na mfo się chociaż w minimalny stopniu poprawiła czy wszystko było olane bo po co się przejmować
Mile widziane były by opinie graczy Graczy o Mfo
Ps.Na prośbę gracza krwawy zamieszczam Co nie co Od Niego :
Jako, iż ostatnio głośno robi się na temat ,,upadku"(że tak się wyrażę) wersji, jak wielu uważa najlepszej my-fantasy, też postanowiłem nieco się wypowiedzieć na ten temat.
Sytuacja nie wygląda najlepiej, ponieważ GMowie sobie odpuszczają ostatnio obowiązki, nie można się ich za to czepiać, bo ,,praca" GMa jest wolną pracą, zwłaszcza w tak, jakże trudnych momentach tej wersji.
Bardzo mnie irytują i złoszczą takie wypowiedzi jak: "Jako, że MFO2 już sobie kopie grób(GM Mapy" - (z całym szacunkiem) - , ponieważ uważam, że to jest tylko taka ,,prowokacja" ze stronny ,,władz". Wiemy, że wolicie byśmy wszyscy przełożyli się na wersję 3 tej gry, ale wielu, naprawdę duża ilość graczy uważa, że to jednak ta wersja gry jest lepszą i powinna dalej być reaktywowana. Wersja 3 gry nie jest zła, głupia itp. itd. Po prostu wielu graczom ona zwyczajnie nie podchodzi, ta wersja ma swój taki ,,klimat", którego wersja 3 nie zawiera.
Jest ona już zupełnie inną grą, z wersją 2 łączy je tylko ich wspólna, prawie, że podobna fabuła.
Stróżowie prawa sobie radykalnie odpuszczają obowiązków związanych z tą wersją, dlatego też padł pomysł, by Admin otworzył rekrutację na GMów, którzy by zajmowali się tą grą, by forum zostało ,,reanimowane" na z powrotem, bo obecnie mało kto tam zagląda.
Tematy, które przedstawiają obecną - złą - sytuację tej wersji, są zamykane, co źle o was świadczy.
My nie damy upaść tej wersji i będziemy walczyć o nią do końca.
Ostatnio zmieniony przez Vego1213 20-05-2011, 07:11, w całości zmieniany 2 razy
Profesja: Wojownik
Level: 23
Wysłany: 19-05-2011, 21:16
Mfo jest teraz chyba najbardziej dopilnowaną przez Szanownych Gm'ów grą .
Gm loguje się raz na rok .. Ma w dupie przelewy . A za zwykłe aukcje z przedmiotami / unikatami zbiera nadwyżki
Szczyt wszystkiego . Gratuluję pomysłowości aby tak dalej w naszym kochanym mfo v2 Jak to powiedział GM Mapy " Mfo v2 kopie sobie grób " .. Tak oczywiście tylko proszę popatrzeć na liczbę osób online v2 a v3 ) Widać co idzie w odstawkę ....
Pozdro dla wszystkich co zostali przy mfo v2 i zapraszam do komentowania .
Chciałbym się dowiedzieć od Gm czy Administratorów czy cokolwiek zostało uczynione ażeby sytuacja na mfo się chociaż w minimalny stopniu poprawiła czy wszystko było olane bo po co się przejmować
Priorytetem jest MFO3.
Trag zapewne zostanie uwolniony i problem z przelewami złota "rozwiąże" się sam. Gorzej z przelewaniem rankingu.
Włamania i problemy z płatnościami najlepiej zgłaszać tutaj na forum.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Trag zapewne zostanie uwolniony i problem z przelewami złota "rozwiąże" się sam. Gorzej z przelewaniem rankingu.
Włamania i problemy z płatnościami najlepiej zgłaszać tutaj na forum.
Czyli I tak Gm'owie będą potrzebni .Zresztą czy takie uwolnienie rynku poprawi sytuacje?Bardziej jest to droga na skróty która narobi jeszcze większe problemy
Zresztą czy takie uwolnienie rynku poprawi sytuacje?
W MFO3 to rozwiązanie się sprawdza. MFO2 było jedną z niewielu gier, które parało się moderacją targu. Na tym cierpieli tylko zwykli gracze, bo ci co sprytniejsi potrafili zorganizować sobie pomoc w ramach tzw. sponsoringu (przelewów mieszczących się w limitach cen).
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Witam , przeglądając forum natknąłem się na ten temat.
Specjalnie zrobiłem konto na forum aby się wypowiedzieć widzę ze nie tylko ja chce lepszego mfo
-Tak wiec rozumiem ze priorytetem jest mfo 3 ale to nie znaczy że mfo 2 należy zaniedbać !
Przecież można zrobić rekrutacje ludzi których interesuje los mfo 2 i nie zajmują sie trójką.
Updatow Wielkich nie będzie rozumiem, ale poprawki nadal można robić zatrudniając 2-3 osoby odpowiedzialne za zapewnienie lepszych warunków gry tzn aby mogli wysłuchać opinii graczy i wprowadzać leciutkie zmiany ułatwiające grę nie związane z fabula
-Tych gmow to naprawdę brak gdyż nie ma ignora na chacie i przekleństwo za przekleństwem.
Proszę o zastanowienie sie nad tym Pozdrawiam
Edit. Zajmując sie reklama mfo 3 można by zrobic podwójną reklamę czyli zapraszamy na my fantasy mfo-2 dla tych którzy lubia dawne czasy oraz cos nowszego dla poszukiwaczy nowych doznań
Można było by na jakiś uwolnić rynek i zobaczyć jak sie potoczą dalej ale pozostałe rzeczy jak przelewy rank exp itp???
Wg mnie I tak najlepszym było by nabór na Gm (bo nie chce mi sie wierzyć że nie ma żadnych odpowiednich osób na takie stanowisko)
Zresztą po co jest kodeks Gm skoro sie go nie przestrzega (Tutaj tkwią wszystkie problemy)
2. GM powinien regularnie logować się na swoje konto, rozpatrywać zgłoszenia w panelu GM oraz inne zgłoszenia, przy czym GM może wyznaczyć własne zasady dotyczące odpowiedzi na PW w swojej prezentacji).
3. GM powinien regularnie logować się na forum i zapoznawać się z wszelkimi informacjami umieszczonymi w specjalnym dziale przeznaczonym dla GM.
4. W przypadku wystąpienia ważnych okoliczności uniemożliwiających logowanie się na konto GM przez okres dłuższy niż 7 dni, GM powinien poinformować o tym wcześniej Administrację i Graczy poprzez umieszczenie stosownej informacji w prezentacji oraz w specjalnie przeznaczonym do tego temacie na forum dla GM.
Tak, Rynek można by zobaczyć jak wyjdzie ale jest także problem malej ilości graczy.
Wystarczy Parę slow tomiego albo jacka i ja albo ktos inni całkowicie zajmie sie reklama zupełnie za darmo na szeroka skale aby promować gre czyli reklamować istniejąca 2 i zachęcać do testów 3
Level: 136
Wysłany: 20-05-2011, 17:34
Problem małej ilości graczy to już nie jest raczej wina Game Masterów, chociaż nie do końca. Większość graczy przenosi się na MFO3 i nic z tym nie można zrobić.
_________________ Do koła wielu mówie że jesteś zła, do koła wielu tak myśli lecz nie ja, wiem że oni wszyscy mylą sie bo przecież ty jesteś lekiem na wszelki zło. To jest przecież nie moralne żeby coś co stworzył BÓG było nie legalne powiedzcie mi czy to jest normalne że naturalne zródło ukojenia jest karalne...?
Era mf2 się skończyła. Teraz przyszedł czas na mf3. To że mf2 nie zostało jeszcze całkowicie usunięte jest spowodowane tylko i wyłącznie ciągłymi testami trzeciej wersji a także ukłonem ze strony administracji. Nie możecie wymagać niczego więcej (choć w sumie paru gmów można by zatrudnić na te kilka miesięcy do premiery v3 skoro mówicie że zrobił się aż taki burdel).
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Updatow Wielkich nie będzie rozumiem, ale poprawki nadal można robić zatrudniając 2-3 osoby odpowiedzialne za zapewnienie lepszych warunków gry tzn aby mogli wysłuchać opinii graczy i wprowadzać leciutkie zmiany ułatwiające grę nie związane z fabula
Znalezienie, zatrudnienie i wdrożenie odpowiednich osób wymaga czasu (którego brak) i pieniędzy. Do prac nad MFO3 nie został zatrudniony nikt nowy, tym bardziej do prac nad MFO2 nikt nie zostanie.
A jeśli miałeś na myśli wolontariat, to mimo, że zaoszczędza się pieniądze, ryzykuje się na innych płaszczyznach. Dopuszczenie osób postronnych do kodu gry może skończyć się źle, a nie ma komu dodatkowo to nadzorować.
dzuma napisał/a:
Edit. Zajmując sie reklama mfo 3 można by zrobic podwójną reklamę czyli zapraszamy na my fantasy mfo-2 dla tych którzy lubia dawne czasy oraz cos nowszego dla poszukiwaczy nowych doznań
MFO2 celowo przestało być promowane. Na długo przed startem bety MFO3 rozpoczął się proces wygaszania MFO2. W przeciwnym wypadku takich tematów byłoby znacznie więcej, a migracja do MFO3 bardziej kłopotliwa.
Vego1213 napisał/a:
Wg mnie I tak najlepszym było by nabór na Gm (bo nie chce mi sie wierzyć że nie ma żadnych odpowiednich osób na takie stanowisko)
Owszem, problemem jest brak odpowiednich osób. Trudno nawet o dobrego moderatora na forum.
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 22-05-2011, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
mfo2 umiera... wiecie ilu narzekalo, kiedy to samo stalo sie z oldem? co wiecej, olda wylaczyli, a udostepnili je po dlugim czasie... wiec i tak cieszcie sie, ze mfo2 jako tako funkcjonuje
Profesja: Wojownik
Nick: kasta
Level: 100
Wysłany: 21-05-2011, 21:44
moim zdaniem wolny rynek na s1 i s2 to jest zły pomysl wtedy bd już zupełne dno i i zrobi się jeden wielki świat 3.
Przydalby się nowe osoby do sprawowania porządku tutaj. A usuniecie gm-ow którzy się nie loguja nie zmieni niczego poza tym ze Adminowie pokażą ze niby coś jeszcze tutaj robią.
Wybór nowego gm-a nie zajmuje raczej tak długo czasu i nic nie kosztuj a wręcz można zyskać tym ze bd więcej graczy itp.
_________________ z dnia na dzień budzę się piękniejszy ale dzisiaj to przesadziłem ;p