W ogóle*
Jak już kogoś krytykujesz to staraj się nie robić błędów.
A wracając do tematu to zagłosowałem na Adiego, bo ostatnie go trochę namęczyłem, Reszcie GM'ów nie mam nic do zarzucenia (tak jakby kogoś obchodziło moje zdanie).
Trochę za wcześnie jeśli chodzi o taką ankietę z uwzględnieniem nowych GM'ów. Dopiero po ok. półrocznej działalności można tak na prawdę powiedzieć coś na temat GM'a.
Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 06-12-2011, 23:01
BaGGy napisał/a:
Trochę za wcześnie jeśli chodzi o taką ankietę z uwzględnieniem nowych GM'ów. Dopiero po ok. półrocznej działalności można tak na prawdę powiedzieć coś na temat GM'a.
Teraz to praktycznie tylko nowi działają pierwszy tydzień podobno Najważniejszy D:
Teraz to praktycznie tylko nowi działają pierwszy tydzień podobno Najważniejszy D:
Zrobić dobre wrażenie i jechać na nim aż do końca? To nie jest dobre kryterium oceniania.
Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 06-12-2011, 23:08
BaGGy napisał/a:
Zrobić dobre wrażenie i jechać na nim aż do końca? To nie jest dobre kryterium oceniania.
nie w tym sensie tylko jak zauważylem jezeli dostałem bana przez 1 miesiąc GMowania np Cryptona to potem było ok a jak niedostałem przez 1 miesiąc GMowania Mnietuniema to było dobani
Wysłany: 07-12-2011, 09:03
BaGGy napisał/a:
BaGGy - Takie ankiety (itp. tematy) powstają teraz tylko i wyłącznie w celu wywierania presji na nowych GM. Gracze chcą zobaczyć jak bardzo się przejmują opinią o sobie, na ile mogą sobie pozwolić itp. Sam jestem spamowany postami typu "zgłoszę administracji i nie będziesz GM", albo "jesteś tu nowy i nie znasz panujących zasad" czy ewentualnie moje ulubione "inny GM pozwolił".
Zwróć uwagę że piszą w takich ankietach "najlepszy", "najgorszy" a nie "najbardziej surowy" czy "najłagodniejszy". Liczą na wygenerowanie pewnej opinii i tyle.
Sam w ciągu ostatnich dni przeglądam graczy zapisanych do turnieju szukając multikont. Poszła już przeszło setka banów za łamanie regulaminu - i jest dużo płaczu ludzi, którzy chcieli brać udział w turnieju, a przez własną głupotę zostali pozbawieni takiej możliwości. Jakoś nie liczę na + w ankiecie za takie działania
Zwróć uwagę że piszą w takich ankietach "najlepszy", "najgorszy" a nie "najbardziej surowy" czy "najłagodniejszy". Liczą na wygenerowanie pewnej opinii i tyle.
A co to znaczy GM łagodny i GM surowy? Jak pamiętam był regulamin, kodeks kar - wszystko zgodnie z zapisami się wykonywało i koniec kropka. Ewentualne odstępstwa i uchybienia to niestety tylko w stosunku do swoich znajomych się robiło, stety-niestety. Jak ktoś jest zbyt łagodny albo zbyt surowy to znaczy, że to pomyłka, że jest Gejmem
Najlepszy/Najgorszy - tak powinno być. Najlepszy giem jest efektywny, udziela się, rozmawia, itd. Najgorszy gówno robi, mało wchodzi i tak dalej. Niestety graczę często żle uzywają i dobierają te słowa i efekcie najgorszy to taki co mnie zbanował i najlepszy to taki co mojego wroga uwalił.
I witos finitos.
Co do ankiety. Oczywiście, że ja byłem, jestem i będe zawsze najlepszy
S1 - Crypton - mało gram na s1, ale często online i wiem, że działa dobrze
S2. - benerit - mimo, że nowy (albo go niedawno zauważyłem?), często online, mam nadzieje, że przekłada się to na sprawdzania graczy tak jak pisze.