Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:09
Propozycja serwera PvP
Autor Wiadomość
Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 11-01-2013, 22:26   Propozycja serwera PvP

Była już propozycja okresowego serwera konkursowego, a teraz alternatywna propozycja regularnego serwera PvP.

Aby miał on sens, musi różnić się dosyć znacząco od zwykłego serwera, gdzie graja również gracze PvE (wręcz nieatrakcyjny dla nich). Poniżej lista modyfikacji, które mogły by się pojawić. Proponując je miałem na celu maksymalizację liczby walk i przeciwdziałanie patologiom, na które gracze często narzekają. Nie muszą być oczywiście wszystkie te modyfikacje na serwerze obecne.

1) Ochrona jedynie na polu miasta
2) Po wyjściu z miasta na polowanie, nie można do niego wrócić przez określony czas (np. 30 minut). Przegrana = powrót bez względu na czas. (mogło by to utrudnić życie anty)
3) Mniejszy exp za walki z potworami, więcej AP i złota. (łatwiejsze nabijanie gemów i kasa na miksy)
4) Całe eq i miksy dostępne w sklepach za złoto (główny cel gry to walka, bez martwienia się o unikatowe eq i miksy)
5a) Exp za wygrane walki z graczami, ale przegrywający nie traci. To rozwiązanie proponuję, jeśli uważacie, że ciągłe stanie z lv nie powinno mieć miejsca. Gracze będą niejako z automatu pieli się w lv wraz ze wzrostem liczby wygranych walk, a ponieważ będzie to dotyczyło wszystkich i nie będzie można zbijać lv, to przeciwników na wyższych poziomach nie będzie brakować - przyrost lv graczy będzie globalny (chyba, że ktoś non-stop przegrywa i nigdy nie wygrywa).
5b) Po prostu zwiększyć współczynnik zdobywania/tracenia expa/golda za graczy. Można to zrobić w takiej postaci, że bez względu na lv tracimy np. 10% expa z poziomu, a więc 10 wygranych walk = lv up / 10 przegranych = lv down.
6) Nie ma prota za przegraną (ew. 1 minuta)
7) Możliwość wyzwania na pojedynek gracza z topki bez jego akceptacji (jeśli ma wolny termin).
8 ) Wyłączenie turniejów prywatnych/brak publicznych.

Czego chcę się dowiedzieć?
1) czy bylibyście zainteresowani takim serwerem?
2) jeśli tak, to które modyfikacje uważacie za trafione/nietrafione i dlaczego? Może przy okazji jakieś nowe pomysły się pojawią.

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2013, 22:36   

Ja jestem jak najbardziej na tak, tylko kilka drobnych uwag.
Minuta ochrony musi być, chociaż na wyleczenie się.
Trochę nie podoba mi się punkt 7), ponieważ jak będzie dostępne eq na woja, jak i maga, to może mnie nie być np. jednego dnia, a ktoś by mógł wysłać pojedynek ( nie odrzucam w całości tego pomysłu, tylko mogło by tak być, że tylko jeden pojedynek w ciągu dnia i np. na 20 ).
Chyba, że takiego eq by nie było i oczywiście jakiś przedział lv w tym wypadku, np. tylko mniejsze lv od przeciwnika mogą wysyłać takowe pojedynki, bądź równe ( chociaż mogą być takie sytuacje, że wyślę wcześniej i potem wbije kilka poziomów ).

I zdecydowanie punkt 5b), niż 5a).

KisS 
Użytkownik

Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 11-01-2013, 22:54   

Tomi napisał/a:
Możliwość wyzwania na pojedynek gracza z topki bez jego akceptacji (jeśli ma wolny termin).

:D to jest dobre :D ale żeby gracz mógł wybrać kto go może wyzywać w danym dniu

(nie można np tylko maga tylko na zmiane czy jak tam)
Tomi napisał/a:
Wyłączenie turniejów prywatnych/brak publicznych.

A to mi się nie podoba bo to jest dobra i zdrowa rywalizacja

voranek69 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: VoRaNeK
Level: 337
Wysłany: 11-01-2013, 22:57   

Jestem na tak

Intense 
Użytkownik

Nick: Intense
Level: 230
Wysłany: 11-01-2013, 23:30   

Na tamta propozycje sie zgodzilem, ale ta propozycja mi sie bardzo podoba. Kazdy punkt jest swietny a szczegolnie punkt 2 i poje z topowcami :d wtedy wylonieni by byli naprawde najlepsi gracze. Mam nadzieje, ze ten projekt zostanie zrealizowany :)

Ordynator 
Użytkownik

Nick: Soon
Level: 200
Wysłany: 11-01-2013, 23:36   

HaHa
Intense
:mrgreen:

Intense 
Użytkownik

Wysłany: 11-01-2013, 23:54   

Jesli bedzie ankieta to na pewno beda glosy na nie, bo nobki tupu ordynator nawet nie przeczytaja i dadza na nie tak jak to on ostatnio zrobil :d

kostro 
Użytkownik

Nick: Awds
Świat: 3
Wysłany: 12-01-2013, 00:20   

Pomysł jest dobry dużo lepszy niż ten z serwerem tymczasowym. Mam pytanie bendzie jakieś ograniczenie lv? Czy tak jak na innych do 400lv?

Ordynator 
Użytkownik

Nick: Soon
Wysłany: 12-01-2013, 01:12   

Intense nie bądź taki mądry :mrgreen:

Icek010
Użytkownik

Nick: Explosion
Level: 94
Wysłany: 12-01-2013, 01:20   

No dobra skoro wyzywanie kazdego z topki na wolny termin...
Zalozmy ze mamy 8 terminow wolnych to te 5-6 wolnych inteligencji na ulozenie kazdej pod kogo innego czy to ekwipunku.. Bo z trzema sztukami to my szalu nie zrobimy...
Dochodzi do tego to ze sporo osob ma prace lub szkole i nie moze byc o godzinie 8/12/14 czy nawet 16... ( bo np autobus ma pozniej czy dluzej pracuje... )

kostro 
Użytkownik

Nick: Awds
Świat: 3
Wysłany: 12-01-2013, 01:31   

Icek010 napisał/a:
No dobra skoro wyzywanie kazdego z topki na wolny termin...
Zalozmy ze mamy 8 terminow wolnych to te 5-6 wolnych inteligencji na ulozenie kazdej pod kogo innego czy to ekwipunku.. Bo z trzema sztukami to my szalu nie zrobimy...
Dochodzi do tego to ze sporo osob ma prace lub szkole i nie moze byc o godzinie 8/12/14 czy nawet 16... ( bo np autobus ma pozniej czy dluzej pracuje... )
właśnie o to chyba chodzi by ułożyć eq inte i staty tak aby jej nie trzeba było zmieniać

Pay2Kill 
Użytkownik

Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Wysłany: 12-01-2013, 07:43   

Teraz coś ode mnie ^^
punkt drugi jest dla nie jak najbardziej trafiony, lecz z punktem siódmym jest całkowicie nie na miejscu. Napisałeś, że utrudni to życie anty, aaale jeżeli można wzywać dowolnego gracza który ma wolny termin, to jest to wręcz ZACHĘCENIE do grania antym.

RaZoR 
Użytkownik

Nick: RaZoR
Level: 120
Wysłany: 12-01-2013, 08:26   

Jestem na tak

Intense 
Użytkownik

Wysłany: 12-01-2013, 08:56   

A moze jeszcze lepiej by bylo, jakby ciezej bylo wbic lvl niz na innych serwach i za lvl wiecej niz 10 pkt do rozdania?
( bylo by wiecej walk i nie korzystano by z starych statow, tylko wyszly by umiejetnosci :d )
Ps
Ordynator jak nie masz nic do powiedzenia na temat to sie nie wypowiadaj, pewnie nie przeczytales nawet i dasz na nie, bo i tak nie bedziesz mial czasu na to bo kazda wolna chwila to w lola:d

Pay2Kill 
Użytkownik

Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Wysłany: 12-01-2013, 10:25   

Moich ''wypocin'' ciąg dalszy... Co do punktu nr 1 na polu miasta nie powinno być ochrony to znaczy: kiedy po zalogowaniu klikamy zakładkę ,MAPA' pojawia się komunikat, że ,Stoisz u bram miasta'. Wtedy nie powinno być prota, gdyż jak sam komunikat wskazuje, jesteśmy nadal poza miastem. Natomiast klikając zakładkę , Wejdz ' powinniśmy być w mieście, czyli nie można by było nas zaatakować. Wtedy moglibyśmy spokojnie kupować itemki, robić atrybuty itp. Po wprowadzeniu tego punkt nr 2 byłby niepotrzebny. Poza tym dla mnie jest on kontrowersyjny - przykładowo 4 poziom idzie, pokonuje Rapsa, i stoi jak głupi pod Langeburgiem, gdyż nie może wejść do miasta. Ktoś go pokonuje, on wraca do eterni, i znowu idzie pod Lange, nie może wejść i historia się powtarza.

Kolejną moją uwagą jest to, że po przegranej powinny być chociaż 2 minuty prota. Jednakże warto ustawić limit walki z jednym graczem (proponuje 5 walk na dzień), bo szkoda gdyby ktoś wbił topkę atakując wielokrotnie zaledwie kilku graczy.
Powinno się też uniemożliwić walki graczy wyższy poziom vs niższy poziom. Można wykorzystywać prot po przegranej polując na innych, a gdy ochrona się skończy, znowu poprosić wyższy poziom o ochronę i tak w kółko.

Mam nadzieję, że moja bardzo długa wypowiedzieć ma jakiś sens i w czymś pomoże ~^

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi