Zauważyłem że w grze na świecie 1+2 występuje błąd z założeniem konta. Mianowicie, gdy mam wybrany nick pod jakim chcę rozpocząć grę i sprawdzam czy jest wolny okazuje się można go użyć, ale gdy przechodzę do rejestracji piszę "Ta nazwa gracza jest już zajęta". Mam nadzieję że ten błąd zostanie naprawiony
_________________ "Et si tu n'existais pas..."
kiwipogromca [Usunięty]
Wysłany: 25-07-2013, 17:43
Jak sprawdzasz, czy nick jest wolny ?
MapY [Usunięty]
Wysłany: 25-07-2013, 17:46
Pamiętaj, że od czasu połączenia nick musi być unikalny na wszystkie światy.
"Wolność" nicku sprawdzaj zawsze symulując rejestrację.
Nawet po wpisaniu przed nickiem [s2] nie pojawia się nic - > czyli powinien być wolny.
Co przez to rozumiesz?
Jeśli sprawdziłeś wszystkie światy, na wszystkich nick jest wolny, a jednak nie możesz go zarejestrować, wtedy rzeczywiście jest to błąd. W przeciwnym wypadku MapY wyjaśnił czemu nie możesz zarejestrować tego nicku - jest zajęty na innym świecie i w takim wypadku to nie jest błąd.
Odkąd gra została przystosowana do łączenia światów, w celu uniknięcia problemu z duplikującymi się nickami po połączeniu i ich zmianami, rejestrowany nick musi być unikalny na skalę całej gry (wszystkich światów).
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem