Profesja: Mag
Nick: Legenda ProVo
Level: 1
Świat: 5
Wysłany: 08-07-2014, 07:24 Nagrody turniejowe
Ze względu na malejącą aktywność społeczności na serwerze PVP, proponuje zmiany nagród turniejowych:
1 Miejsce - 500 pvp
2 Miejsce - 300 pvp
3 Miejsce - 200 pvp
Ma to zapobiec siedzeniu w mieście kiedy komuś już się uda wygrać turniej.
Myśłałem również nad skróceniem rundy. Wszyscy wiemy, że na początku rundy aktywność graczy jest najwieksza, kiedy już top się wdziera na szczyt, reszta graczy odpuszcza. Im częściej nowa runda będzie się zaczynać, tym większa szansa zatrzymania społeczności graczy na s5.
Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 08-07-2014, 08:03
Provo dajesz radę. Tak ja również to popieram. Najlepiej by bylo żeby 10 lvl od poziomu startowego byly 3 turnieje. Turnieje po lvl up'ie działają redukcyjnie: I - okolo 60 graczy, II - okolo 30, III - kilkanaście jak dobrze pójdzie.
Profesja: Mag
Nick: Legenda ProVo
Level: 1
Świat: 5
Wysłany: 08-07-2014, 19:40
Ja proponowałem 10 dni, ale Tomi stwierdził, że runda rozpoczynająca się zawsze w sobote jest korzystniejsza dla graczy, no i w sumie ma racje, więc 10 dni odpada, a ja przystaje na tygodniową runde.
Skrócenie rundy do 7 dni zmieści co najwyżej 2 turnieje (z trudem).
Na najbliższą rundę mogę zredukować pkt PvP za turnieje, aby walki na mapie miały większy udział. W sierpniu możemy wrócić do opcji skrócenia.
Skrócenie rundy do 7 dni zmieści co najwyżej 2 turnieje (z trudem).
Na najbliższą rundę mogę zredukować pkt PvP za turnieje, aby walki na mapie miały większy udział. W sierpniu możemy wrócić do opcji skrócenia.
To raczej nie ma znaczenia że będą 2 turnieje, bo i tak w przeciągu dwutygodniowym wychodzą 4 turnieje zamiast 3, i zapewne z większą frekwencją.