Wysłany: 21-04-2016, 19:36 Kto skarży nie błądzi - świat 6
Jeśli zauważyłeś(aś), że ktoś na 6. świecie robi coś niezgodnego z regulaminem, możesz to zgłosić w tym temacie. Pamiętaj przy tym, że do zgłaszania wszelkich spraw związanych z czatem na mapie i trwającymi aukcjami na targu służą przyciski [GM] - tak więc nie ma potrzeby zgłaszania ich tutaj.
Staraj się dokładnie opisać problem, umieszczając przydatne informacje, takie jak nicki graczy czy linki do raportów. Pomoże to GMom w sprawnym i szybkim działaniu.
Pamiętaj też iż GMi nie mogą karać za screeny rozmów z gg - po samym numerze gg nie znajdziemy "łamacza" regulaminu, dlatego jeśli ktoś będzie próbował poprzez GG Cię naciągnąć, staraj się uzyskać jak najwięcej informacji o nim (nick, lvl, numer id) bądź zdobyć kod na jaki on chce abyś wysłał mu pieniądze/punkty mf.
_________________ "Et si tu n'existais pas..."
Ostatnio zmieniony przez MiT 28-04-2016, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 27-04-2016, 16:20 iLL i WhyDuck przelew złota.
U gracza iLL widnieje sprzedaż Banickich butów za bagatela 12 mln złota.
Cytat:
18.04.2016 Banickie Buty 1 szt. 12000000 G WhyDuck
Buty zakupił WhyDuck, który dzień wcześniej został ukarany 7 dniowym banem za przelew z tym graczem. Co ciekawe wcześniejszy przelew dotyczył Wiatru 2** za 4 mln złota, ban nie został anulowany a te złoto nie zostało przez Baggiego(który nałożył karę na WhyDuck'a) wycofane z konta gracza iLL.
Nie wiem, czy dobrze rozumiem zasadę działania kar. Jeżeli nie, to proszę mnie poprawić. Od kiedy pamiętam, to zawsze przy przelewach złota została nakładana kara(ban itp) a nadwyżka złota była wycofywana z konta sprzedającego. W tym przypadku nic takiego nie widzimy, ale również transakcji w logach też nie ma. Widnieje ona tylko przy nadanej karze więzienia u gracza WhyDuck.
Czyli jak to ma się rozumieć? Mfo posiada już możliwość cofania przedmiotów przez GM'a, czy jak?
No i jak widać sprawą 12 mln złota również nikt się nie zainteresował. Czyżby 8 dni po starcie świata 6, Banickie Buty były takim rarytasem dla 163 poziomu(na tamten moment), że były warte 12 mln złota?
Pewne standardy nigdy się w tej grze nie zmienią.
Pozdrawiam.
Wysłany: 27-04-2016, 17:57 Re: iLL i WhyDuck przelew złota.
cibob7 napisał/a:
U gracza iLL widnieje sprzedaż Banickich butów za bagatela 12 mln złota.
Cytat:
18.04.2016 Banickie Buty 1 szt. 12000000 G WhyDuck
Buty zakupił WhyDuck, który dzień wcześniej został ukarany 7 dniowym banem za przelew z tym graczem. Co ciekawe wcześniejszy przelew dotyczył Wiatru 2** za 4 mln złota, ban nie został anulowany a te złoto nie zostało przez Baggiego(który nałożył karę na WhyDuck'a) wycofane z konta gracza iLL.
Nie wiem, czy dobrze rozumiem zasadę działania kar. Jeżeli nie, to proszę mnie poprawić. Od kiedy pamiętam, to zawsze przy przelewach złota została nakładana kara(ban itp) a nadwyżka złota była wycofywana z konta sprzedającego. W tym przypadku nic takiego nie widzimy, ale również transakcji w logach też nie ma. Widnieje ona tylko przy nadanej karze więzienia u gracza WhyDuck.
Czyli jak to ma się rozumieć? Mfo posiada już możliwość cofania przedmiotów przez GM'a, czy jak?
No i jak widać sprawą 12 mln złota również nikt się nie zainteresował. Czyżby 8 dni po starcie świata 6, Banickie Buty były takim rarytasem dla 163 poziomu(na tamten moment), że były warte 12 mln złota?
Pewne standardy nigdy się w tej grze nie zmienią.
Pozdrawiam.
Kara w logach Whyduck dotyczyła itemu Wiatr 2 **. Aukcja nie doszła do skutku, gold nie został przekazany do iLL stąd tylko kara więzienia dla WhyDuck.
Dodałem również teraz karę za aukcje banickich butów - ta aukcja doszła do skutku więc została nałożona kara więzienia na whyduck i kara goldowa oraz odjęcie golda dla sprzedającego.
oj kolego, ale screeny to już nie są podstawą do bana od hoho, a to że padłeś to Twoja wina, trzeba sobie było wyliczyć ruchy i poczekać, a nie teraz narzekać
Niestety Baggy ostatnio nie jest zbyt aktywny na s6, może maturki piszę Potrzeba GMów na s6.
Nie trafiłeś. Mam mniej czasu, ale zupełnie nie widzę tego ogromu pracy na s6. Aktualnie jest TYLKO 15 zgłoszeń w panelu, więc za kilka minut będzie 0.
Tylko 15 zgłoszeń? No to zwracam honor. Chociaż bardziej chodziło mi o to, że nie logowałeś się od 27.04, więc było jasne, że czasu nie masz. Ale to nic.
I jeszcze jedno, czy nicki w języku anielskim nie są brane za obraźliwe/niedozwolone?
Nick jednego gracza:
Tylko 15 zgłoszeń? No to zwracam honor. Chociaż bardziej chodziło mi o to, że nie logowałeś się od 27.04, więc było jasne, że czasu nie masz. Ale to nic.
I jeszcze jedno, czy nicki w języku anielskim nie są brane za obraźliwe/niedozwolone?
Nick jednego gracza:
Cytat:
Go fuck yerself
"Niecenzuralna lub obrażająca innych graczy nazwa użytkownika, avatar lub prezentacja."
W języku angielskim jak i w polskim znaczenia wciąż jest to samo.
Jeszcze pytanko do BaGGiego na temat anulowania kary WhyDuck'a. Koleś po przelewie złota przesiedział drugi raz tydzień i anulujesz mu karę?
A powód: "ostatnia szansa", z całym szacunkiem, ale brzmi absurdalnie po zmianach na targu, gdzie w tym momencie przelew złota nie jest karany i ten osobnik nie ma możliwości popełnienia tego czynu jeszcze raz nielegalnie.
BaGGy od kiedy niedawno po dobrych 5 latach wróciłem do mfo to od razu rzucił mi się w oczy twój nick z racji zaangażowania i aktywności, dlatego twojej pracy nie można ujmować, ale ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE przelewy złota, multikonta oraz wyłudzanie MFów były aspektami tej gry, które irytowały społeczność i dawały znaczną przewagę nad innymi graczami. Dlatego moim zdaniem, działanie na niekorzyść gry, jak i społeczności, w dodatku świadomie i po raz kolejny, nie powinno się spotykać z pobłażliwością ze strony administracji, czy gamemasterów. Jeżeli był taki cwany i przelewał złoto mimo zakazu, to dalej będzie cwaniakiem, tyle, że powinien nim być w więzieniu.
Pozdrawiam,
strażnik teksasu.
[ Dodano: 07-05-2016, 18:33 ]
*BUMP*
Dalej czekam na odpowiedź Baggiego w sprawie wypuszczania na wolność osoby, która po raz kolejny dopuściła się niedozwolonego czynu.