Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:49
Obliczanie Ataku
Autor Wiadomość
BULWAHR
Użytkownik

Wysłany: 08-08-2007, 14:24   

Hehe, nie dlatego, funreal mnie nie załamał........ zresztą w turnieju wyszło że nie wiedział jak staty ustawić.

Z Zahirem postanowiliśmy przystopować, 200 lvl wystarczy do wielu rzeczy. Funreal niech sobie wbija i 300 lvl. My ten lvl mieliśmy z innego powodu. Funreal jest sam, niewiele nam zaszkodzi ;-) więc oszustów dalej można tępić jak będzie potrzeba. Poza tym Funreal nie oszukuje, nabija MFami expa, to juz nie nasza kwestia.

A co do MP, jak sie dobrze przypatrzysz przy rozdawaniu statystyk okaże sie że nie licząc sprzętu mag ma tyle samo ataku magicznego co MP, to dlatego że nikt juz gemów MP nie używa ;-) , ale to i tak można wyliczyć. Kwestia bonusowych MP w sprzętach to żadna przeszkoda, teraz mniej czasu mam na MF, ale jeszcze 2 - 3 miechy temu znałem na pamięć wszystkie sprzęt i w pamięci to liczyłem :D .

dislike 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 08-08-2007, 14:42   

BULWAHR napisał/a:

Z Zahirem postanowiliśmy przystopować, 200 lvl wystarczy do wielu rzeczy. Funreal niech sobie wbija i 300 lvl. My ten lvl mieliśmy z innego powodu. Funreal jest sam, niewiele nam zaszkodzi ;-)

Ym jak wejdzie możliwość walki +/- 10% lvla... to może zacząć w końcu szkodzić ; )

BULWAHR napisał/a:
(...)
mag ma tyle samo ataku magicznego co MP, to dlatego że nikt juz gemów MP nie używa ;-),

Oj tam zdziwiłbyś się.. 1 Mp Plus na zapas nigdy nie zaszkodzi :)
Zwłaszcza, że ostatnio jest moda na szczęście i atak (im więcej mp, tym więcej ciosów)

BULWAHR
Użytkownik

Wysłany: 08-08-2007, 14:58   

sam na dwóch nie da rady ;-)

A co do MP, to wszystko można łatwo sprawdzić, powiedzmy max w 5 min ocenisz odpowiednią ilość ataku danego gracza na podstawie jego MP (mowa o magach), wystarczy jedna tabelka :grin:

Polish_The_Best
Użytkownik

Wysłany: 08-08-2007, 15:53   

ja sam na wyzszych lvlach uzywam mp plusów bo wtedy moge walic wiecej razy bo wtedy gemy duzo mp ciągną. mam 405 mp bo gemy ciągną 96 mp a bez mp plusów mam 305. według mnie są przydatne i duzo graczy je nosi

BULWAHR
Użytkownik

Wysłany: 10-08-2007, 09:29   

z czasem zobaczysz że mając 2000 MP gemy MP nie są potrzebne bo większe korzyści masz zakładając gemy magii, szybkości, HP, szcżęśćia, wity czy inta. Im wyższy lvl tym przyrost z danego gemu większy..... a obecnie ilość posiadanych MP przez magów spokojnie im wystarcza na zadanie wielu hitów przy użyciu 1 eliskira.
Prawda jest taka że jak sie widzi maga MP to prędzej czy później można wyliczyć bardzo dokładnie jaki ma on atak magiczny........... a u wojownika tego nie widać w ogóle........ i moim zdaniem to jest bardzo duża przewaga wojownika, to że o nim mniej wiadomo :D .

[Ex-GM] Shell 
Tester

Level: 1
Wysłany: 10-08-2007, 11:06   

hm... ja bym chciał coś dodać.

Jestem magiem w New MF od ponad roku i powiem tak:

MP plusy są doskonałym uzupełnieniem many (której przecież tak bardzo brakuje na lov lv magą).

Ok. 50-60 lv miałem już spory arsenał gemów. MP + powoli stawał sie niepotrzebnymi odpadkami które tylko zajmowały sloty ;] do tego były już na maxa ubite (odkąd 1 zdobyłem a 2 wygrałem w walce).

I powiem tak. Odkąd wyzbyłem sie wtedy tych gemów i zająłem ich miejsca innymi gemami odrazu szło mi lepiej ;)

Morał? Te gemy są nie przydatne levelą wyższą niż 40-50.... po prostu potem z samego Ataku Magicznego (bazowego) mamy dosc Many.... a potem jeszcze dochodzi Ring Many...

Smoks 
Użytkownik

Level: 100
Wysłany: 10-08-2007, 13:24   

Właśnie ja miałem tak samo!!!

Zrobiłem resa sprzedałem MP+ i miałem więcej slotów na inne gemy,
w pare dni nabiłem 4500 pkt ranka :)

MedI 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Mediateh7/MedI
Level: 70
Wysłany: 11-08-2007, 10:46   

Bardzo dziwny teamt :D dowiaduje sie tutaj wiele ciekawych rzeczy o których wcześniej nie wiedziałem :D NIgdy nie wyliczałem ataku przeciwnika i nie bawiłem się w testy z obroną. Podchodzę do tej gry bardziej na luzie.

Nie rozumiem wywodu IGL na temat obrony i ataku, ale sprawdze to bo nie chce mi sie wierzyc żeby to czy mam 2k obrony z wbitym 100 wity czy 10 miało jakiś wpływ na stracone HP ;)

A tak pozatym to bardzo dziekuje wam za cenne informacje :D jak to mówią człowiek uczy się cały czas

sasuke uchiha1 
Użytkownik

Nick: Jokers
Level: 138
Wysłany: 19-08-2007, 16:28   

hej mam pytanko bo mam profesie mag i niewiem króra broń jest lepsza :?: czy ta która ma 400 obrażeń i 120 ataku :wink: czy ta która ma 300 obrażeń i 140 ataku :wink: prosze pisać na gg nr 2769461 częst na niewidoku :!:

[ Dodano: 19-08-2007, 17:30 ]
aha i fajny temat :mrgreen:

SpeedOfDeath 
Użytkownik

Level: 8
Wysłany: 23-12-2007, 15:23   

Ta która ma 300 obrażeń i 140 ataku, bo atak mag dodaje ci sie do stat z ekwipunkiem, a obrażenia są do tego , gdy zabraknie ci many i juz nie mozesz wyleczyc jej do atakuje wg obrazen

Ziom xDD 
Użytkownik

Nick: Ziom xDD
Level: 28
Wysłany: 11-02-2008, 20:47   

kto mi wezmie obliczy :grin:

kiriki-kun 
Użytkownik

Level: 43
Wysłany: 26-04-2008, 14:25   

Przecierz ktoś musi mieć dostęp do skryptu!! Skoro już się dzielicie, to pecierz można by to ze skryptu wyciągnąć. Tam to musi być, bo inaczej gra by nie działa. A więc nie łapie po co ta kłótnia

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 26-04-2008, 14:52   

Dostęp do skryptu ma admin. Skoro go nie ujawnił, to ma ku temu jakiś powód - więc musimy sami kombinować :roll:

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Level: 117
Wysłany: 26-04-2008, 17:18   

Swoją drogą mógłby wziąć parę rąk do pomocy... Pitazboras'a na przykład ;P

Pieniądze w karczmie:494G

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 26-04-2008, 19:00   

Gdyby chciał, to wziąłby. Temat już niejednokrotnie poruszany..

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi