Wysłany: 25-08-2007, 17:38 Kilka propo dot. wyglądu
1. Logi - puchary:
Może warto by było jakoś wyróżnić oficjalne turnieje od prywatnych. Można np nazwę pogrubić.
Podobnie z miejscami w danym turnieju. Dla 3 pierwszych miejsc medale takie, jak widnieją w rankingu.
2. Profil
Czasem nie chce nam się zaglądać w logi. Chcemy tylko wiedzieć czy od ostatniego razu gracz wzmocnij swoją pozycję czy też stracił.
3. Aukcje
Przy licytowaniu większych ilości przedmiotów idzie się pogubić. Może warto zrobić coś takiego:
No i wywalenie znaczka "ignoruj" bo przecież i tak nie działa. I znaczka PW przy Mistrzu gry. A no i nick gracza linkiem do jego profilu Hmm.. i może jeszcze znaczek PW przy jego nicku
1. Jest to szczegół, ale warty poprawienia, ponieważ główne turnieje są
organizowane na szeroką skalę ... innymi słowy są najważniejsze.
2. Ten pomysł jest świetny ... ale chętnie wtrącę swoje 3 grosze.
Co byście powiedzieli, gdyby ustawiając kursor na zielonej strzałce, wyświetlało się
o ile punktów dany gracz awansował oraz o ile pozycji. Opierałoby się to na zasadzie
podobnej jak z punktami rankingowymi.
3. Aby upilnować aukcję została dodana opcja "Obserwuj aukcję", lecz
nie twierdzę, że to zły pomysł.
A co do odsyłacza do profilu danego gracza, który Cię przelicytował ... był już taki temat.
Znajdziesz go ... w szukajce ... ja jestem leń, w końcu są wakacje.
1. Niby szczegół a cieszy ...
Powinno się wyróżnić turnieje publiczne od prywatnych ...
A medaliki za miejsca tez mogłyby być.
2. To też taki mały szczegół, a może zaoszczędzić czasu ... co do najechania kursorem to też jestem za.
3. To jest według mnie najbardziej potrzebne ...
Na ogół nie chce mi się sprawdzać, którą aukcję mi przebili i kasuję wszystkie wiadomości.
A tak od razu byłoby widać.
Znaczek PW oraz Ignor też powinny zostać usunięte.
Ogólnie: Niby pierdółki, ale miło by było, gdyby admin je wprowadził.
2. Mój pomysł (niestety temat został usunięty , TO był adres tematu )
Patrz TODO
Cytat:
• Zmiana profilu, widoczny najwyższy ranking i największa ilość punktów rankingowych. Szczegółowy wykaz trzech najważniejszych dziedzin ranku("ranking", złoto, exp ; tak jak w logach)).
Było to w moim temacie bardzo ładnie przedstawione wizualnie,
ale propozycje były tak dobre i logiczne, że od razu trafiły na TODO a co za tym poszło... temat poszedł do kosza ^^
Chyba każdy wie co się dzieje z tematami na "wysypisku" po jakimś czasie ?
3.
Cytat:
A no i nick gracza linkiem do jego profilu
Proponowałem by te przejścia były wszędzie.
Póki co weszły tylko w turniejach
---
/Tak się na to patrze co napisałem. Ale Chaos
Cytat:
2. Ten pomysł jest świetny ... ale chętnie wtrącę swoje 3 grosze.
Co byście powiedzieli, gdyby ustawiając kursor na zielonej strzałce, wyświetlało się
o ile punktów dany gracz awansował oraz o ile pozycji. Opierałoby się to na zasadzie
podobnej jak z punktami rankingowymi.
dobre pomysly, szczegolnie z rankiem, jak ktos gra bez zadnej przegranej a rank mu ciagle rosnie, tylko by nie mieszalo sie z pktami ranku i o pozycji rankingowej...
chociaz nie jestem w zadnym turnieju ale czasami sie skusze dobrze by bylo takie cos zrobic, pogrubienie oficjalnego, albo zrobic calkiem now zkladke w logach gracza turnieje i wybieramy 1:prywatnne 2:oficjalne
PS. powinien ktos tu dostac ostrzezenie bo temat zostal powtorzony a on dobrzeo tym wiedzial i czesc tematu jest na liscie TODO(czyli to co bedzie), wiec po co dawac w propozycje jesli to i tak bedzie (nie chce miec ostrzezenia tylko pisze tu kto powinien dostac a nie dostal, nie powinno byc ulg dla tak zwanych 'testerów'. kazdy musi byyc traktowany identycznie jak inni uzytkownicy, a jesli sie myle to przepraszam)
_________________ przepraszam za błędy i za przestawianie literek...
to z szybkiego pisania...
1. O tak. Przy natłoku prywatnych turniejów te najważniejsze, czyli oficjalne, mogą nam się zgubić. Jednak myślę, że tworzenie osobnej zakładki dla prywatnych/oficjalnych turniejów wprowadzi chyba za dużo zamieszania. Ewentualnie możnaby zrobić coś takiego jak obecnie jest w Plecak Przedmioty, to znaczy dwie osobne tabelki, jedna dla oficjalnych, druga dla prywatnych.
2. Zbędny bajer. Ale skoro chcecie... to w sumie nie powinno nikomu przeszkadzać.
Rozwinięcie Justice'a - jak wyżej.
3. Hohoho... oj tak, było sporo propozycji zmiany tego powiadomienia, co jest niezawodnym znakiem, że trzeba je zmienić ;> Oczywiście informacja o jaki w ogóle przedmiot chodzi jest niezwykle przydatna
A teraz mały offtopic dotyczący ewentualnego ostrzeżenia dla kactuzza.
Kulfon i Monika napisał/a:
kazdy musi byyc traktowany identycznie jak inni uzytkownicy, a jesli sie myle to przepraszam
Nie mylisz się moja droga. Całkowicie cię popieram - skoro są ulgi dla innych użytkowników, dlaczego ma nie być dla testerów? Przecież nie są gorsi od zwykłych użytkowników...
Punkt drugi był tylko częścią szerszego pomysłu zmian dotyczących wyglądu. Oczywiście mogę mu wstawić za niego ostrzeżenie. Ale żeby "każdy był traktowany identycznie jak inni użytkownicy", musiałbym tak samo traktować innych, czyli bezwzględnie przestrzegać regulaminu i dawać ostry za każdy najmniejszy przypadek jego złamania. A wątpię, żeby się to wam, zwykłym użytkownikom, opłacało. Z mojej strony koniec tematu. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości - zapraszam na PW.
1. Jestem na tak Takie małe a cieszy No i powinno się jakoś odróżniać turnieje te prywatne i te stworzone przez Admina
2. No tu też jestem na tak, chociaż niepotrzebne ale dobre. Można by dodać jeszcze historie, którym było się w ranku (o ile nie obciąży to serwa) Chyba kiedyś to Zyga proponował...
2.Niepotrzebne, ale nie zaszkodzi zastosować... przyda się gdy licytujesz dużo rzeczy na targu