Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:36
Kilka propo dot. wyglądu
Autor Wiadomość
Kactuzz 
Tester

Profesja: Wojownik
Wysłany: 25-08-2007, 17:38   Kilka propo dot. wyglądu

1. Logi - puchary:
Może warto by było jakoś wyróżnić oficjalne turnieje od prywatnych. Można np nazwę pogrubić.
Podobnie z miejscami w danym turnieju. Dla 3 pierwszych miejsc medale takie, jak widnieją w rankingu.

2. Profil
Czasem nie chce nam się zaglądać w logi. Chcemy tylko wiedzieć czy od ostatniego razu gracz wzmocnij swoją pozycję czy też stracił.

3. Aukcje
Przy licytowaniu większych ilości przedmiotów idzie się pogubić. Może warto zrobić coś takiego:

No i wywalenie znaczka "ignoruj" bo przecież i tak nie działa. I znaczka PW przy Mistrzu gry. A no i nick gracza linkiem do jego profilu ;] Hmm.. i może jeszcze znaczek PW przy jego nicku :D
Ostatnio zmieniony przez Kactuzz 25-08-2007, 17:44, w całości zmieniany 1 raz  

FeaR 
Użytkownik

Nick: FeaR
Level: 23
Wysłany: 25-08-2007, 17:42   

Super ;D bardzo przydatne Kactuzz masz łeb :mrgreen:

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 25-08-2007, 18:04   

1. Jest to szczegół, ale warty poprawienia, ponieważ główne turnieje są
organizowane na szeroką skalę ... innymi słowy są najważniejsze.

2. Ten pomysł jest świetny ... ale chętnie wtrącę swoje 3 grosze.
Co byście powiedzieli, gdyby ustawiając kursor na zielonej strzałce, wyświetlało się
o ile punktów dany gracz awansował oraz o ile pozycji. Opierałoby się to na zasadzie
podobnej jak z punktami rankingowymi.

3. Aby upilnować aukcję została dodana opcja "Obserwuj aukcję", lecz
nie twierdzę, że to zły pomysł.
A co do odsyłacza do profilu danego gracza, który Cię przelicytował ... był już taki temat.
Znajdziesz go ... w szukajce ... ja jestem leń, w końcu są wakacje. :twisted:

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 25-08-2007, 18:07   

Wiem, że było, ale warto przypomnieć :P

A to z tym kursorem to fajny pomysł :P
Albo taki onmouseover jak przy przedmiotach, żeby się nie mieszało z punktami rankingowymi.

Majk 
Użytkownik

Nick: Michal
Level: 160
Wysłany: 25-08-2007, 19:28   

1. To chyba aż tak wymagające nie jest a się przyda ;)

2.Pomysły Kactuzza i Justice są dobre ...
Chociaż to takie dla leniwych :>
No ale zawsze się przyda i nie trzeba niepotrzebnie "klikać"

3.Ja staram się używać "obserwuj aukcję" chociaż czasem o tym zapomnę i nie wiem w czym mnie przelicytowali :>
Dlatego jestem na TAK

Co do tych dodanych na końcu propozycji ;)
Nie ma co się za dużo rozpisywać
ZA i tyle :P

Sintui 
Tester

Level: 151
Wysłany: 25-08-2007, 19:36   

1. Niby szczegół a cieszy ...
Powinno się wyróżnić turnieje publiczne od prywatnych ...
A medaliki za miejsca tez mogłyby być. :)

2. To też taki mały szczegół, a może zaoszczędzić czasu ... co do najechania kursorem to też jestem za.

3. To jest według mnie najbardziej potrzebne ...
Na ogół nie chce mi się sprawdzać, którą aukcję mi przebili i kasuję wszystkie wiadomości.
A tak od razu byłoby widać. :)
Znaczek PW oraz Ignor też powinny zostać usunięte.
Ogólnie: Niby pierdółki, ale miło by było, gdyby admin je wprowadził.

Zyga 
Użytkownik Roku 2007!

Nick: Andachiel
Level: 199
Wysłany: 25-08-2007, 21:12   

1. Oki. Estetyczny drobiazg. Może być.

2. Mój pomysł (niestety temat został usunięty :mad: , TO był adres tematu )

Patrz -> TODO

Cytat:
• Zmiana profilu, widoczny najwyższy ranking i największa ilość punktów rankingowych. Szczegółowy wykaz trzech najważniejszych dziedzin ranku("ranking", złoto, exp ; tak jak w logach)).

Było to w moim temacie bardzo ładnie przedstawione wizualnie,
ale propozycje były tak dobre i logiczne, że od razu trafiły na TODO a co za tym poszło... temat poszedł do kosza ^^
Chyba każdy wie co się dzieje z tematami na "wysypisku" po jakimś czasie ? :P

3.
Cytat:
A no i nick gracza linkiem do jego profilu

Proponowałem by te przejścia były wszędzie.
Póki co weszły tylko w turniejach :P

---

/Tak się na to patrze co napisałem. Ale Chaos :-D

Cytat:
2. Ten pomysł jest świetny ... ale chętnie wtrącę swoje 3 grosze.
Co byście powiedzieli, gdyby ustawiając kursor na zielonej strzałce, wyświetlało się
o ile punktów dany gracz awansował oraz o ile pozycji. Opierałoby się to na zasadzie
podobnej jak z punktami rankingowymi.

Dokłądnie tak też To przedstawiałem :)

Kulfon i Monika 
Użytkownik

Level: 105
Wysłany: 25-08-2007, 23:05   

dobre pomysly, szczegolnie z rankiem, jak ktos gra bez zadnej przegranej a rank mu ciagle rosnie, tylko by nie mieszalo sie z pktami ranku i o pozycji rankingowej...

chociaz nie jestem w zadnym turnieju ale czasami sie skusze dobrze by bylo takie cos zrobic, pogrubienie oficjalnego, albo zrobic calkiem now zkladke w logach gracza turnieje i wybieramy 1:prywatnne 2:oficjalne

PS. powinien ktos tu dostac ostrzezenie bo temat zostal powtorzony a on dobrzeo tym wiedzial i czesc tematu jest na liscie TODO(czyli to co bedzie), wiec po co dawac w propozycje jesli to i tak bedzie (nie chce miec ostrzezenia tylko pisze tu kto powinien dostac a nie dostal, nie powinno byc ulg dla tak zwanych 'testerów'. kazdy musi byyc traktowany identycznie jak inni uzytkownicy, a jesli sie myle to przepraszam)

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 26-08-2007, 00:59   

1. O tak. Przy natłoku prywatnych turniejów te najważniejsze, czyli oficjalne, mogą nam się zgubić. Jednak myślę, że tworzenie osobnej zakładki dla prywatnych/oficjalnych turniejów wprowadzi chyba za dużo zamieszania. Ewentualnie możnaby zrobić coś takiego jak obecnie jest w Plecak -> Przedmioty, to znaczy dwie osobne tabelki, jedna dla oficjalnych, druga dla prywatnych.

2. Zbędny bajer. Ale skoro chcecie... to w sumie nie powinno nikomu przeszkadzać.
Rozwinięcie Justice'a - jak wyżej.

3. Hohoho... oj tak, było sporo propozycji zmiany tego powiadomienia, co jest niezawodnym znakiem, że trzeba je zmienić ;> Oczywiście informacja o jaki w ogóle przedmiot chodzi jest niezwykle przydatna :)

A teraz mały offtopic dotyczący ewentualnego ostrzeżenia dla kactuzza.
Kulfon i Monika napisał/a:
kazdy musi byyc traktowany identycznie jak inni uzytkownicy, a jesli sie myle to przepraszam

Nie mylisz się moja droga. Całkowicie cię popieram - skoro są ulgi dla innych użytkowników, dlaczego ma nie być dla testerów? Przecież nie są gorsi od zwykłych użytkowników...
Punkt drugi był tylko częścią szerszego pomysłu zmian dotyczących wyglądu. Oczywiście mogę mu wstawić za niego ostrzeżenie. Ale żeby "każdy był traktowany identycznie jak inni użytkownicy", musiałbym tak samo traktować innych, czyli bezwzględnie przestrzegać regulaminu i dawać ostry za każdy najmniejszy przypadek jego złamania. A wątpię, żeby się to wam, zwykłym użytkownikom, opłacało. Z mojej strony koniec tematu. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości - zapraszam na PW.

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 26-08-2007, 03:08   

1. Jestem na tak :) Takie małe a cieszy :) No i powinno się jakoś odróżniać turnieje te prywatne i te stworzone przez Admina g:zla
2. No tu też jestem na tak, chociaż niepotrzebne ale dobre. Można by dodać jeszcze historie, którym było się w ranku (o ile nie obciąży to serwa) Chyba kiedyś to Zyga proponował...
2.Niepotrzebne, ale nie zaszkodzi zastosować... przyda się gdy licytujesz dużo rzeczy na targu ;)

Więc jednym słowem :
TwinSlave napisał/a:
Kactuzz masz łeb :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi