Wysłany: 25-11-2007, 20:55 Raportowanie wpisów na chacie
Gdy chcemy zgłosić czyjąś wypowiedź do gm, czasem pokazuje się informacja że już ktoś to zrobił. Proponuję więc aby biały znaczek [GM] zmieniał się na czerwony gdy już ktoś daną wypowiedź zgłosił. Dzięki temu można by było uniknąć w wielu przypadkach niepotrzebnej fatygi. To tyle
Hmm ułatwienie kapusiom ?? Nieeee niech sie pofatyguja z kliknieciem na ta ikone dacie koma i sie okazalo ze ktos ich uprzedzil wiec mysle ze pomysl moglby sie przydac chodz nie jest az taki potrzebny ze skonamy. Jak nie skonam to jestem na nie
Myślę że tacy kapusie są przydatni, chciałbyś ciągle widzieć na chacie napisy w stylu "twoja matka to xx"? Właśnie dzisiaj coś takiego chciałem zaraportować i wpadłem na ten pomysł.
Zawsze sie znajdzie osoba wrazliwa na wulgaryzmy i to zglosi wiec nie przejmuj sie tymi wulgaryzmami Sprzedaze kont tez szybko zostaja zgloszone wiec nie ma potrzeby tego wprowadzac. Trza by sie zajac czyms innym niz ikona "[GM]"
Pomysł do bani
Po co takie coś? A stanie Ci się coś jeśli klikniesz na ten przycisk i się okaże że jednak to ktoś zgłosił?
To tylko obciąża grę, a jak dla mnie jest całkowicie niepotrzebne.
a ja jestem za....
tyle się mówi, że MFO jest niedoracowane. Powinniśmy zadbać też o stronę estetyczną i funkcjonalność.
Choć lepiej byłoby wprowadzić filtr wspomniany w innym temacie.
Ja bym wolał coś takiego że jedną osobę można zgłosić za kilka różnych wypowiedzi bo często tak jest że ktoś powie coś obraźliwego dla jednej osoby, a ta zgłasza to do GM-a w takim przypadku jeżeli ta sama postać pisze że sprzeda postać za esa lub spamuje bez przerwy to i tak odpowie za wulgar...
Mogły by być 2 rozwiązania jakie ja widzę:
1) Jedną osobę można zgłaszać dużo razy ale tylko za inne wiadomości. Czyli żeby wiadomość typu "sprzedam postać za esa" nie mogła by być zgłoszone kilka razy, a jeżeli ta sama osoba za chwile wyjedzie z jakimś tekstem to można ją dalej zgłosić. Takie wiadomości powinny trafiać do GM-ów i być odpowiednio sortowane od największej ilości zgłoszeń do najmniejszej. W takim wypadku zgłoszenie jednej osoby 20 razy powinno być bardziej karane, niż osoba której się raz coś wyrwie, a odpowiada jak tamten co cały czas sypał obraźliwymi tekstami.
2) Lub po prostu jeżeli jedna osoba zostanie zgłoszona za powiedzmy ~10 różnych wypowiedzi przez różne osoby to automatycznie dostaje bana na czata i z taką osobą był by spokój od razu.
PS: nie wiem czy to w ogóle się nadaje ale zawsze można takie rozwiązanie przemyśleć
Pomysł dobry, właśnie przez braki takich dupsików MFO nie jest idealne
JYN, już widzę jak obrabiamy z ekipą 10-30x zgłoszeń więcej jak jest teraz
Jedyny skuteczny sposób to blokada/filtr wysyłania ciągle ten samej wiadomości lub o określonej treści jak "sprzedam konto".
...JYN, już widzę jak obrabiamy z ekipą 10-30x zgłoszeń więcej jak jest teraz ...
Mi nie chodziło o to żeby GM maił więcej zgłoszeń ale myślałem raczej żeby karał najbardziej aktywnych spamerów. Nie wiem jak to teraz wygląda ale mogło by być tak:
sortuj: "według daty" sortuj: " według ilości zgłoszeń"
NickGracza_1(30) +
NickGracza_2(25) +
NickGracza_3(23) +
NickGracza_4(17) +
NickGracza_5(14) +
gdzie "(XX)" jest liczba zgłoszeń danej osoby, a "+" to pokaż przewinienia tego gracza (lub coś w tym stylu) wtedy GM wybiera kilka z nich i nadaje odpowiednia karę.
GM miał by możliwość posortowania według ilości zgłoszeń lub według daty (tak jak chyba jest teraz)
Widziałem że w jakimś temacie proponowałeś zablokowanie wszelkich wiadomości na czacie z * lub z spacjami. Ale nie wiem czy by się i tak to sprawdziło bo zawsze by się znalazł jeden mądry (czytaj głupi) co by znalazł takie słowo które nie jest blokowane. Chodź sam pomysł znacznie by utrudnił wyzywanie i sprzedawanie kont I na 100% było by mniej bluzgów
O,to Jyna jest genialne ^^'
Ale mam pytanie,jakby było z tekstem który pisze gracz przy raporcie.Może po naciśnięciu na nick_gracza pojawia się liczba osób które raportują a po przytrzymaniu na tym pisze co napisali ;p
mam nadzieje że nie napisałem zbyt chaotycznie.
Choć byłaby to dodatkowa praca dla ledwo wyrabiających gemów;p
Więc może poprostu bot wywalający za
spam
słownictwo
itd.
Zgłoszenia są w kolejności chronologicznej czasu,
czyli zgłoszenia najstarsze są na początku a te
najnowsze na końcu. I niech tak pozostanie
A zgłoszenia niestety trzeba przeglądać każdy
z osobna, manualnie... W końcu może się okazać
że osoba zgłaszająca, zgłaszana może mieć coś
w logach i tak też zazwyczaj jest