Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Raportowanie wpisów na chacie
Autor Wiadomość
Squirrel
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 25-11-2007, 20:55   Raportowanie wpisów na chacie

Gdy chcemy zgłosić czyjąś wypowiedź do gm, czasem pokazuje się informacja że już ktoś to zrobił. Proponuję więc aby biały znaczek [GM] zmieniał się na czerwony gdy już ktoś daną wypowiedź zgłosił. Dzięki temu można by było uniknąć w wielu przypadkach niepotrzebnej fatygi. To tyle :)

`Patryk 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 25-11-2007, 21:00   

Hmm ułatwienie kapusiom ?? Nieeee xD niech sie pofatyguja z kliknieciem na ta ikone dacie koma i sie okazalo ze ktos ich uprzedzil :lol: wiec mysle ze pomysl moglby sie przydac chodz nie jest az taki potrzebny ze skonamy. Jak nie skonam to jestem na nie

Squirrel
Użytkownik

Wysłany: 25-11-2007, 21:03   

Myślę że tacy kapusie są przydatni, chciałbyś ciągle widzieć na chacie napisy w stylu "twoja matka to xx"? Właśnie dzisiaj coś takiego chciałem zaraportować i wpadłem na ten pomysł.

`Patryk 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 25-11-2007, 21:06   

Zawsze sie znajdzie osoba wrazliwa na wulgaryzmy i to zglosi xD wiec nie przejmuj sie tymi wulgaryzmami xD Sprzedaze kont tez szybko zostaja zgloszone wiec nie ma potrzeby tego wprowadzac. Trza by sie zajac czyms innym niz ikona "[GM]"

Squirrel
Użytkownik

Wysłany: 25-11-2007, 21:08   

Tak sie składa że ja jestem na to wrażliwy :twisted: Twoja argumentacja jest bez sensu po roboty przy tym tyle co i nic, a ułatwiło by życie.

SaPeRe AuDe 
Użytkownik

Profesja: Mag
Wysłany: 25-11-2007, 22:06   

Pomysł do bani ;)
Po co takie coś? A stanie Ci się coś jeśli klikniesz na ten przycisk i się okaże że jednak to ktoś zgłosił?
To tylko obciąża grę, a jak dla mnie jest całkowicie niepotrzebne.

BARTOSh 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: -1
Wysłany: 26-11-2007, 10:53   

a ja jestem za....
tyle się mówi, że MFO jest niedoracowane. Powinniśmy zadbać też o stronę estetyczną i funkcjonalność.
Choć lepiej byłoby wprowadzić filtr wspomniany w innym temacie.

リョコ カワチ || バルトシュ クリシャック || Regulaminy || Arena ||

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 26-11-2007, 11:01   

Ja bym wolał coś takiego że jedną osobę można zgłosić za kilka różnych wypowiedzi bo często tak jest że ktoś powie coś obraźliwego dla jednej osoby, a ta zgłasza to do GM-a w takim przypadku jeżeli ta sama postać pisze że sprzeda postać za esa lub spamuje bez przerwy to i tak odpowie za wulgar...

Mogły by być 2 rozwiązania jakie ja widzę:

1) Jedną osobę można zgłaszać dużo razy ale tylko za inne wiadomości. Czyli żeby wiadomość typu "sprzedam postać za esa" nie mogła by być zgłoszone kilka razy, a jeżeli ta sama osoba za chwile wyjedzie z jakimś tekstem to można ją dalej zgłosić. Takie wiadomości powinny trafiać do GM-ów i być odpowiednio sortowane od największej ilości zgłoszeń do najmniejszej. W takim wypadku zgłoszenie jednej osoby 20 razy powinno być bardziej karane, niż osoba której się raz coś wyrwie, a odpowiada jak tamten co cały czas sypał obraźliwymi tekstami.

2) Lub po prostu jeżeli jedna osoba zostanie zgłoszona za powiedzmy ~10 różnych wypowiedzi przez różne osoby to automatycznie dostaje bana na czata i z taką osobą był by spokój od razu.

PS: nie wiem czy to w ogóle się nadaje ale zawsze można takie rozwiązanie przemyśleć :)

Zyga 
Użytkownik Roku 2007!

Nick: Andachiel
Level: 199
Wysłany: 26-11-2007, 16:04   

Pomysł dobry, właśnie przez braki takich dupsików MFO nie jest idealne :)

JYN, już widzę jak obrabiamy z ekipą 10-30x zgłoszeń więcej jak jest teraz :lol:
Jedyny skuteczny sposób to blokada/filtr wysyłania ciągle ten samej wiadomości lub o określonej treści jak "sprzedam konto".

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 26-11-2007, 18:03   

Zyga napisał/a:
...JYN, już widzę jak obrabiamy z ekipą 10-30x zgłoszeń więcej jak jest teraz :lol: ...

Mi nie chodziło o to żeby GM maił więcej zgłoszeń ale myślałem raczej żeby karał najbardziej aktywnych spamerów. Nie wiem jak to teraz wygląda ale mogło by być tak:
sortuj: "według daty" sortuj: " według ilości zgłoszeń"
NickGracza_1(30) +
NickGracza_2(25) +
NickGracza_3(23) +
NickGracza_4(17) +
NickGracza_5(14) +
gdzie "(XX)" jest liczba zgłoszeń danej osoby, a "+" to pokaż przewinienia tego gracza (lub coś w tym stylu) wtedy GM wybiera kilka z nich i nadaje odpowiednia karę.
GM miał by możliwość posortowania według ilości zgłoszeń lub według daty (tak jak chyba jest teraz)

Widziałem że w jakimś temacie proponowałeś zablokowanie wszelkich wiadomości na czacie z * lub z spacjami. Ale nie wiem czy by się i tak to sprawdziło bo zawsze by się znalazł jeden mądry (czytaj głupi) co by znalazł takie słowo które nie jest blokowane. Chodź sam pomysł znacznie by utrudnił wyzywanie i sprzedawanie kont :) I na 100% było by mniej bluzgów :)

mariossjex
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Fallen Mario
Level: 52
Wysłany: 26-11-2007, 18:52   

O,to Jyna jest genialne ^^'
Ale mam pytanie,jakby było z tekstem który pisze gracz przy raporcie.Może po naciśnięciu na nick_gracza pojawia się liczba osób które raportują a po przytrzymaniu na tym pisze co napisali ;p
mam nadzieje że nie napisałem zbyt chaotycznie.
Choć byłaby to dodatkowa praca dla ledwo wyrabiających gemów;p
Więc może poprostu bot wywalający za
spam
słownictwo
itd.

Zyga 
Użytkownik Roku 2007!

Nick: Andachiel
Level: 199
Wysłany: 26-11-2007, 19:12   

Zgłoszenia są w kolejności chronologicznej czasu,
czyli zgłoszenia najstarsze są na początku a te
najnowsze na końcu. I niech tak pozostanie ;)
A zgłoszenia niestety trzeba przeglądać każdy
z osobna, manualnie... W końcu może się okazać
że osoba zgłaszająca, zgłaszana może mieć coś
w logach i tak też zazwyczaj jest :>

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi