Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)
Autor Wiadomość
v_PoGrOmCa_v 
Użytkownik

Level: 999
Wysłany: 18-12-2007, 14:50   Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)

Hello;]

Nie będę owijał w bawełnę ( ahh jak ja to kocham robić ) , ponieważ nie chcę szpanować inteligencją xD i dla niektórych mogłoby to być nieczytelne , a więc :

1. Moja propozycja polega na tym , ze na forum nie ma żadnego oznaczenia kto jest autorem tematu. Np. Założyłem temat. Piszą w niej rózne osoby i gdy ja ponownie zabieram głos widnieje mały obrazek (np. długopis) , że jestem autorem tematu;)

To była drobna propozycja "przy okazji"

2. Było już to przerabiane choć nie wiem czy słowo w słowo chodzi mnie o
CZAS w MFO. Każde np. 3 dni były jednym dniem w MFO.

MOJE ARGUMENTY :

a)Nowe Questy na czas :) Typu na zabicie x masz y czasu.

b)Miesiące - Tygodnie? ( np. Miesiąc Nosorożca ) Na czym by polegały ?
Otóż : Mamy miesiąc nosorożca i na mapie pojawiają się nowe stwory - nosorożce.
Występują rzadko , a wypada z nich załóżmy róg nosorożca.
Gdyby to jednak było zatrudne do wykonania mogłby by istnieć np. Miesiąc Trolla
i wlasnie z niego by cos wypadało;). Z paru takich przedmiotów można by dostać przedmiot
od NPC lub przejść dalszą fabułę gry.

etc;)

3. Karczmy :

W każdym mieście jest karczma :) Chciałbym aby w karczmach wisiało lub byłby człowiek , który udzialałby nam informacji o rankingu ( zamiast zakładki ranking byłby taki człowiek / kartka ) Chodzi mnie o to aby ożywić karczmy;)

Także w karczmach można by za opłatą wywieszać swoje listy goncze ;) Za kimś.
etc.

Chyba tyle chodz czegoś zapomniałem;) Propozycje do zmian^^ Wiem , ze połowa graczy mnie ostro skrytykuje , ale boli mnie głowa i nie wiem co pisze;]

@Down

Chodzi mnie raczej o NPC tak jak inni karczmarze;) Moze nie byłoby takiego wyścigu szczurów gdyby był taki człowiek i nie mozna by było zobaczyc kto jest pierwszy ;]
Nutka tajemnicy... Choć myśląc intensywniej może to być złe... Patrząc na to , ze wszyscy juz rutynowo klikają ranking i dostają białej gorączki gdy ktos ich wyprzedzi;/

NEW 4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)
Rozmawiali by. Pomagali:) Opowiadali historie. Cytowali słowa! Zajmę się tym!
Mogłoby to też współpracować z serwisem ERUDYCI ! Np.
W serwisie Eru są różne opowiadania drużyny RaYoko`s jakbym był karczmarzem "opowiedziałbym" to w karczmach:) Albo z forum. Za pozwoleniem jakiegoś gracza mógłbym opowiedzieć jego hisotrię!

NEW 5. Książki (?) Dodatek to pomysłu 4. Otóż jeżeli dostalibyśmy opowiadania w karczmach mogłyby leżeć książki;) , które byłyby za free lub trzeba by było je kupic^^
Np. Są przecież wskazówki jak dojśc na lodowiec , a więc to nie nowość;]
Co o tym myślicie?

Sorki , ale dzisiaj mam jakiś zapał:) Proszę o edytowanie swojego posta osób , które nie widziały nowych pomysłów. Nie nabijam postów , a więc jak coś wpadnie mnie do głowy zamieszcze to tutaj:)

Krytykować !;]

P.S

JEŻELI WEJDZIE TU KTOŚ BEZ ARGUMENTÓW I SIĘ TU WYPOWIE ! BIADA MU !
( W takich sytuacjach proszę o pomoc Modków)

"Nikt nie jest tak beznadziejnie zniewolony, jak ktoś, kto błędnie wierzy, że jest wolny"

John Wolfang von Goethe (1749-1832)

Coś się kończy, coś się zaczyna.
Ostatnio zmieniony przez v_PoGrOmCa_v 19-12-2007, 08:13, w całości zmieniany 4 razy  

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 18-12-2007, 15:03   

No to "krytykuje" :p
:arrow: 1.Zbędne są 2 oznakowania, że ty jesteś autorem:
*1. Tematy Odpowiedzi !! Autor !! Wyświetleń Ostatni post
*2.Pierwszy post.
Więc zbędne.
:arrow: 2.
*a) za duże nerwy dla młodszych, oni chyba nie lubią nic co jest na czas w grach :)
*b) ciekawe... ale czy skuteczne i potrzebne?
:arrow: 3. który, byłby, który, byłby :p
taa... hmm.. miałby nam udzielać tych informacji w zwykłej rozmowie ? trochę sobie tego nie wyobrażam, ale uważam, że jak dobrze tak jak jest.

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 18-12-2007, 18:24   

No Adyach postarałeś się ;)

1. W sumie nie przyglądam się temu, ale w sumie dobry pomysł z takiego względu, że jak widzę tych Forumowych Spamerów co piszą swoje propozycje do czyiś tematów a następnie ktoś komentuje propozycje Forumowego Spamera niż autora.
2.Te A mi się nie podoba g:> Za dużo nerwów dla dzieci. Co do B widziałem coś podobnego w H3 ;] tylko, że gdy wybił miesiąc (np. Łucznika) to wtedy przy kopalniach z surowcami pojawiali się Łucznicy. Bardzo dobre no i da uroku grze ;] (h3 najlepsza strategia turowa) ^^
3.Ten ranking nie za bardzo mnie przekonuje, ale zlecenia w karczmie są dobre. Sam bym kilku umieścił g:zla

koshiba 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: bater
Level: 114
Wysłany: 18-12-2007, 18:50   

No Adyach dawno cię na forum nie było :mrgreen:

1. Mi to pasi. Fajne i łatwe w zrobieniu.
2. Nie. Ja nie lubię grać na czas. Ta gra jest po to, żeby odpocząć, a nie żeby grać na czas :mad:
3. Urozmaicenia dla karczm by się przydały. Coś podobnego w więzieniu wisi. :mrgreen:

v_PoGrOmCa_v 
Użytkownik

Wysłany: 18-12-2007, 18:53   

Tak ;)

Chciałbym aby karczmy nabrały tego czegoś ... Aby karczmarz był rozmowny xD
To jest tylko taka mała propozycja;) Nie zrażę się gdy ktoś wymyśli lepszą bądź zasugerują się moją propozycją^^

Może karczmarze będą online? Ja z chęcią bym został takim kimś ;>
Zawsze bym pogadał ;) Już widzę ten napis przed nickiem "Karczmarz".
To by ożywiło trochę karczmy;)

@Up

"Coś podobnego w więzieniu wisi. :mrgreen: " Tym się sugerowałem :)

"Nikt nie jest tak beznadziejnie zniewolony, jak ktoś, kto błędnie wierzy, że jest wolny"

Mysia 
Użytkownik

Level: 130
Wysłany: 18-12-2007, 19:25   

v_PoGrOmCa_v napisał/a:
1. Moja propozycja polega na tym , ze na forum nie ma żadnego oznaczenia kto jest autorem tematu. Np. Założyłem temat. Piszą w niej rózne osoby i gdy ja ponownie zabieram głos widnieje mały obrazek (np. długopis) , że jestem autorem tematu;)

To mi obojętne i w sumie nie potrzebne.

v_PoGrOmCa_v napisał/a:
2. Było już to przerabiane choć nie wiem czy słowo w słowo chodzi mnie o
CZAS w MFO. Każde np. 3 dni były jednym dniem w MFO.a)Nowe Questy na czas :) Typu na zabicie x masz y czasu.

i wlasnie z niego by cos wypadało;). Z paru takich przedmiotów można by dostać przedmiot

To by mogło wejść [myślałam że nikt tu nie gra w Herosy]

v_PoGrOmCa_v napisał/a:
3. Karczmy :

W każdym mieście jest karczma :) Chciałbym aby w karczmach wisiało lub byłby człowiek , który udzialałby nam informacji o rankingu ( zamiast zakładki ranking byłby taki człowiek / kartka ) Chodzi mnie o to aby ożywić karczmy;)

Także w karczmach można by za opłatą wywieszać swoje listy goncze ;) Za kimś.
etc.

Co do tego z rankingiem to nie ale Listy gończe to jest dobry pomysł.

v_PoGrOmCa_v napisał/a:
4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)
W serwisie Eru są różne opowiadania drużyny RaYoko`s jakbym był karczmarzem "opowiedziałbym" to w karczmach:) Albo z forum. Za pozwoleniem jakiegoś gracza mógłbym opowiedzieć jego hisotrię!

Wydaje mi się głupie i raczej nie potrzebne ale jednak jakiś sposób na rozbudzenie karczmy by sie przydał.

v_PoGrOmCa_v napisał/a:
5. Książki (?) Dodatek to pomysłu 4. Otóż jeżeli dostalibyśmy opowiadania w karczmach mogłyby leżeć książki;) , które byłyby za free lub trzeba by było je kupic^^
Np. Są przecież wskazówki jak dojśc na lodowiec , a więc to nie nowość;]

Odpowiedź taka jak do punktu 4

Ku_Zi 
Tester

Level: 194
Wysłany: 18-12-2007, 19:29   

No więc tak...
1. Pomijam g:P
2. Bardzo fajny motyw z questami na czas, i już przy okazji tych karczm: Mogłyby czasami (dajmy na to, raz na tydzień) takie eventy, że w danej karczmie pojawia sie jakaś postać i zleca nam quest zabicia jakiegoś potwora. Postać znika o północy tego samego dnia, którego się pojawiła i jeśli nie wykonaliśmy zadania, quest nam przepada g:P
3. Też dobry pomysł, plus to ode mnie g:P
4. Karczmarze online to nie jest taki zły pomysł, ale wątpię, że znalazłoby sie tylu chętnych g:P
5. Czytanie rozwija g:P Tylko co w tych książkach miałoby sie znajdować? Może by zrobić jakiś quest z książkami, np. zebrać wskazówki do zagadki albo coś g:P

v_PoGrOmCa_v 
Użytkownik

Wysłany: 18-12-2007, 19:57   

"Może by zrobić jakiś quest z książkami, np. zebrać wskazówki do zagadki albo coś g:P "

Można by było zrobić jakiś (przepraszam za wyrażenie) cholernie trudny quest;)
Mogę być jego autorem jeżeli Admin się zgodzi;) Ozywiło by to też MFO;]

"ale wątpię, że znalazłoby sie tylu chętnych g:P "
Uwierz mnie dużo jest zapalenców;]

P.S

Tak wielu ludzi grało w H3 to jest podstawa ;]

Sosna 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 18-12-2007, 20:55   

No qest z książkami to coś w stylu notatek co do drogi do jaksini Shivy itp.

1. pomysł wziął ci się z pewnością z forum zrobionym w Burning Board (np. forum OGame) ale to nie jest nic koniecznie potrzebnego
2. Karczmarza można dodać ale czy on jest specjalnie konieczny nie wiem, zapewne niewiele osób z jego usług by skorzystało.
3. Czas gry to pomysł nawet dobry ale, że 3 dni czasu rzeczywistego to 1 dzień MF :o to akurat źle obmyślane, ale pomysł z potworami odpowiednimi na jakiś miesiąc są niezłe
4. Qesty na czas uznałbym za dobry pomysł tylko pod warunkim, iż po skończeniu czasu można zacząć misję od nowa (tak jak z walkami z bossami) bo niektórzy mogą gdzieś wyjechać albo komp im by się nagle zepsuł, lepiej, żeby nie robić zbytecznych kłopotów :D

Pomysły są jak dla mnie 6/10 (trochę za dużo zmian chcesz wprowadzić, choć są niektóre całkiem niezłe)

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 18-12-2007, 23:07   

Adyach ale licz się z tym, że jak ktoś już rozwiąże ten cholernie trudny quest to reszta będzie miała już z górki, więc wysiłek który poświęca autor questu pójdzie na marne w takim sensie, że straci swoją unikalność. Może quest który będzie przydzielony mocy postaci (chodzi mi o lv) i większy lv tym trudniejsze wykonanie questa)

PS. H3 to podstawa. Reszta się chowa, H3 legenda...

piteruss
Użytkownik

Level: 78
Wysłany: 19-12-2007, 00:14   Re: Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)

v_PoGrOmCa_v napisał/a:

a)Nowe Questy na czas :) Typu na zabicie x masz y czasu.

Jak znam życie gracze czekali by z rozpoczęciem questa, aby odpowiednio napakować postać którą przeszli by tego questa w 5 minut.. myślę że pomysł jest nietrafiony.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:

albo te przedmioty miały by jakąś unilalną wartość - np z stu takich rogów nosorożca można przyrządzić napój dodający na 10 minut 500 hp. Podoba mi się pomysł z sezonowymi potworami i itemami z nich wypadającymi, było by to fajne urozmaicenie.

v_PoGrOmCa_v napisał/a:

3. Karczmy :

Myślę że to jest niepotrzebne, po co sobie utrudniać. Chociaż można by było zrobić npc który po podejściu do niego informował by o pierwszej osobie w rankingu - taki bajer.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:

NEW 4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)

Nie sprawdzi się.. taki karczmarz musiał by być na stanowisku cały czas, a nikt tu nikomu raczej płacił za to nie będzie..

v_PoGrOmCa_v 
Użytkownik

Wysłany: 19-12-2007, 08:10   

"Nie sprawdzi się.. taki karczmarz musiał by być na stanowisku cały czas, a nikt tu nikomu raczej płacił za to nie będzie. "

Nie kochani nie zrozumieliśmy się ;]
Chodzi mnie o takie "spotkania" np. codziennie o 17 etc;) Wtedy na czacie mozna by powiedzieć wielu osobom i karczmarz poszedł by do karczmy i tam gadał;)

"który po podejściu do niego informował by o pierwszej osobie w rankingu - taki bajer. "

Coś w tym stylu;) Tylko , że jakby istniali karczmarze to wystarczyłoby aby własnie oni opowiadali;) W sensie :

" Za moich czasów był gracz Ashariel. Poteżne uderzenie.... ble ble ble - to by się wymyśliło:)"

"Jak znam życie gracze czekali by z rozpoczęciem questa, aby odpowiednio napakować postać którą przeszli by tego questa w 5 minut.. myślę że pomysł jest nietrafiony"

To nie byłby quest , który byłby ogłaszany 5 dni wczesniej;] Tylko hop siup i jest;)
Nie byłby też taki poważny typu zabił 100 trollów w minute ;] Tylko może coś z książkami (jakby istniały karczmy) albo odnajdź x gracza i pozdrów go od y;] ( z tym przegiąłem xD ) , ale chyba wiecie o co kaman^^

Czyżbyś myślał jak ja?

"Adyach ale licz się z tym, że jak ktoś już rozwiąże ten cholernie trudny quest to reszta będzie miała już z górki, więc wysiłek który poświęca autor questu pójdzie na marne w takim sensie, że straci swoją unikalność. Może quest który będzie przydzielony mocy postaci (chodzi mi o lv) i większy lv tym trudniejsze wykonanie questa)"

I tu jest mój haczyk;) Np.

Jest cholernie trudny quest ktoś go rozwiązał;) i inny chce wpisać jego kod
"ble ble ble" i wyskakuje koleś i mówi "oszuście" etc;) Chcę to obmyślić tak aby były rózne wersje może dla lvl , magów - wojów , ale to juz jak Admin mnie by dał wolną rękę;)

"Karczmarza można dodać ale czy on jest specjalnie konieczny nie wiem, zapewne niewiele osób z jego usług by skorzystało"

Zonk ;] Są już karczmarze , a korzysta z nich MAŁO , a nawet BARDZO MAŁO osób.
Dlatego proponuję "żywych" karczmarzy , którzy by o jakieś godzinie przemawiali do słuchaczy;) Z tym także mógłby być związany Quest;) , ale to już potem.
Jeżeli nawet Admin nie wyrazi zgody chyba i tak zorganizuje coś takiego.
TYLKO JEDNO DUŻE "ALE" Karczmarz by musiał wypraszać osoby bądź nikt oprócz niego nie miał by prawa mówić... Juz sobie wyobrażam tych noobów;/

"4. Qesty na czas uznałbym za dobry pomysł tylko pod warunkim, iż po skończeniu czasu można zacząć misję od nowa (tak jak z walkami z bossami) bo niektórzy mogą gdzieś wyjechać albo komp im by się nagle zepsuł, lepiej, żeby nie robić zbytecznych kłopotów :D "

To już wyzej napisałem ( w tym poście ) , że na początku questy będą proste i nieobowiązkowe ;) Gdyby jednak miałby być taki quest proponował bym opcję
"FROZEN" ( chyba tak xD ) chodzi o to , że osoba nie mogła by nic robic dopóki nie wyłączy tej opcji;) ( min. opcja działała by 1-3 dni )

UWAGA : Nie można "zamrozić" postaci gdy masz ustawiony pojedynek lub uczestniczysz w turnieju!

@ Down
TO PANA PONIŻEJ : Proszę o edit;] Chyba , że wolisz niespodziankę w postaci ostra... Jak komentujesz to WSZYSTKIE pomysły

Ostatnio zmieniony przez v_PoGrOmCa_v 19-12-2007, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

Wariatos 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 19-12-2007, 09:56   

Hehe . Mi się podoba ten pomysł z listami gończymi. Wyobrażacie sobie jaka to była by faza jakby zobaczyć list gończy za sobą , od xx osób . :D Normalnie bandyta MF

Bart 
Użytkownik

Nick: Bart
Level: 300
Wysłany: 19-12-2007, 13:26   

1. Nie potrzebne. Są oznaczenia takie jakie wyżej Marcin wymienił.
2. Podobałby mi się czas w mfo, ale nie taki że 3 dni u nas to 1 tam. Powinno wręcz być krócej od dnia na Ziemi. Gdyby już czas mfo był wprowadzony mam kilka pomysłów co do tego :> .
3. Karczmę i tak i siak nie damy rady ożywić. Padało sporo pomysłów co do tego aby to zrobić ale były krytykowane. Ten też mi się nie podoba. Listy gończe? Co one nam dadzą?
Z tym kolesiem co o rankingu mówi to jestem obojętny. Raz że nie potrzebne i że zajmie niepotrzebną pracę administratorom na wymyślanie tekstów itp. Obojętny jestem dlatego że mi to wisi czy by wszedł czy nie.
4. Wymaga troszkę sprecyzowania. Np. Jakby Ci wybierani karczmarze opowiadali i czy coś by z tego mieli.
5. To akurat tak samo jak do 3 jest mi obojętne. Wymaga troszkę sprecyzowania.

karbon38 
Użytkownik

Nick: Karbon38
Level: 103
Wysłany: 22-12-2007, 16:09   

mim zdaniem jest to dobry pomysł........... :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi