Level: 999
Wysłany: 18-12-2007, 14:50 Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)
Hello;]
Nie będę owijał w bawełnę ( ahh jak ja to kocham robić ) , ponieważ nie chcę szpanować inteligencją i dla niektórych mogłoby to być nieczytelne , a więc :
1. Moja propozycja polega na tym , ze na forum nie ma żadnego oznaczenia kto jest autorem tematu. Np. Założyłem temat. Piszą w niej rózne osoby i gdy ja ponownie zabieram głos widnieje mały obrazek (np. długopis) , że jestem autorem tematu;)
To była drobna propozycja "przy okazji"
2. Było już to przerabiane choć nie wiem czy słowo w słowo chodzi mnie o
CZAS w MFO. Każde np. 3 dni były jednym dniem w MFO.
MOJE ARGUMENTY :
a)Nowe Questy na czas Typu na zabicie x masz y czasu.
b)Miesiące - Tygodnie? ( np. Miesiąc Nosorożca ) Na czym by polegały ?
Otóż : Mamy miesiąc nosorożca i na mapie pojawiają się nowe stwory - nosorożce.
Występują rzadko , a wypada z nich załóżmy róg nosorożca.
Gdyby to jednak było zatrudne do wykonania mogłby by istnieć np. Miesiąc Trolla
i wlasnie z niego by cos wypadało;). Z paru takich przedmiotów można by dostać przedmiot
od NPC lub przejść dalszą fabułę gry.
etc;)
3. Karczmy :
W każdym mieście jest karczma Chciałbym aby w karczmach wisiało lub byłby człowiek , który udzialałby nam informacji o rankingu ( zamiast zakładki ranking byłby taki człowiek / kartka ) Chodzi mnie o to aby ożywić karczmy;)
Także w karczmach można by za opłatą wywieszać swoje listy goncze Za kimś.
etc.
Chyba tyle chodz czegoś zapomniałem;) Propozycje do zmian^^ Wiem , ze połowa graczy mnie ostro skrytykuje , ale boli mnie głowa i nie wiem co pisze;]
@Down
Chodzi mnie raczej o NPC tak jak inni karczmarze;) Moze nie byłoby takiego wyścigu szczurów gdyby był taki człowiek i nie mozna by było zobaczyc kto jest pierwszy
Nutka tajemnicy... Choć myśląc intensywniej może to być złe... Patrząc na to , ze wszyscy juz rutynowo klikają ranking i dostają białej gorączki gdy ktos ich wyprzedzi;/
NEW 4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)
Rozmawiali by. Pomagali:) Opowiadali historie. Cytowali słowa! Zajmę się tym!
Mogłoby to też współpracować z serwisem ERUDYCI ! Np.
W serwisie Eru są różne opowiadania drużyny RaYoko`s jakbym był karczmarzem "opowiedziałbym" to w karczmach:) Albo z forum. Za pozwoleniem jakiegoś gracza mógłbym opowiedzieć jego hisotrię!
NEW 5. Książki (?) Dodatek to pomysłu 4. Otóż jeżeli dostalibyśmy opowiadania w karczmach mogłyby leżeć książki;) , które byłyby za free lub trzeba by było je kupic^^
Np. Są przecież wskazówki jak dojśc na lodowiec , a więc to nie nowość;]
Co o tym myślicie?
Sorki , ale dzisiaj mam jakiś zapał:) Proszę o edytowanie swojego posta osób , które nie widziały nowych pomysłów. Nie nabijam postów , a więc jak coś wpadnie mnie do głowy zamieszcze to tutaj:)
Krytykować !;]
P.S
JEŻELI WEJDZIE TU KTOŚ BEZ ARGUMENTÓW I SIĘ TU WYPOWIE ! BIADA MU !
( W takich sytuacjach proszę o pomoc Modków)
Ostatnio zmieniony przez v_PoGrOmCa_v 19-12-2007, 08:13, w całości zmieniany 4 razy
No to "krytykuje"
1.Zbędne są 2 oznakowania, że ty jesteś autorem:
*1. Tematy Odpowiedzi !! Autor !! Wyświetleń Ostatni post
*2.Pierwszy post.
Więc zbędne.
2.
*a) za duże nerwy dla młodszych, oni chyba nie lubią nic co jest na czas w grach
*b) ciekawe... ale czy skuteczne i potrzebne?
3. który, byłby, który, byłby
taa... hmm.. miałby nam udzielać tych informacji w zwykłej rozmowie ? trochę sobie tego nie wyobrażam, ale uważam, że jak dobrze tak jak jest.
1. W sumie nie przyglądam się temu, ale w sumie dobry pomysł z takiego względu, że jak widzę tych Forumowych Spamerów co piszą swoje propozycje do czyiś tematów a następnie ktoś komentuje propozycje Forumowego Spamera niż autora.
2.Te A mi się nie podoba Za dużo nerwów dla dzieci. Co do B widziałem coś podobnego w H3 tylko, że gdy wybił miesiąc (np. Łucznika) to wtedy przy kopalniach z surowcami pojawiali się Łucznicy. Bardzo dobre no i da uroku grze (h3 najlepsza strategia turowa) ^^
3.Ten ranking nie za bardzo mnie przekonuje, ale zlecenia w karczmie są dobre. Sam bym kilku umieścił
1. Mi to pasi. Fajne i łatwe w zrobieniu.
2. Nie. Ja nie lubię grać na czas. Ta gra jest po to, żeby odpocząć, a nie żeby grać na czas
3. Urozmaicenia dla karczm by się przydały. Coś podobnego w więzieniu wisi.
Wysłany: 18-12-2007, 18:53
Tak
Chciałbym aby karczmy nabrały tego czegoś ... Aby karczmarz był rozmowny
To jest tylko taka mała propozycja;) Nie zrażę się gdy ktoś wymyśli lepszą bądź zasugerują się moją propozycją^^
Może karczmarze będą online? Ja z chęcią bym został takim kimś ;>
Zawsze bym pogadał Już widzę ten napis przed nickiem "Karczmarz".
To by ożywiło trochę karczmy;)
@Up
"Coś podobnego w więzieniu wisi. " Tym się sugerowałem
1. Moja propozycja polega na tym , ze na forum nie ma żadnego oznaczenia kto jest autorem tematu. Np. Założyłem temat. Piszą w niej rózne osoby i gdy ja ponownie zabieram głos widnieje mały obrazek (np. długopis) , że jestem autorem tematu;)
To mi obojętne i w sumie nie potrzebne.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
2. Było już to przerabiane choć nie wiem czy słowo w słowo chodzi mnie o
CZAS w MFO. Każde np. 3 dni były jednym dniem w MFO.a)Nowe Questy na czas Typu na zabicie x masz y czasu.
i wlasnie z niego by cos wypadało;). Z paru takich przedmiotów można by dostać przedmiot
To by mogło wejść [myślałam że nikt tu nie gra w Herosy]
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
3. Karczmy :
W każdym mieście jest karczma Chciałbym aby w karczmach wisiało lub byłby człowiek , który udzialałby nam informacji o rankingu ( zamiast zakładki ranking byłby taki człowiek / kartka ) Chodzi mnie o to aby ożywić karczmy;)
Także w karczmach można by za opłatą wywieszać swoje listy goncze Za kimś.
etc.
Co do tego z rankingiem to nie ale Listy gończe to jest dobry pomysł.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)
W serwisie Eru są różne opowiadania drużyny RaYoko`s jakbym był karczmarzem "opowiedziałbym" to w karczmach:) Albo z forum. Za pozwoleniem jakiegoś gracza mógłbym opowiedzieć jego hisotrię!
Wydaje mi się głupie i raczej nie potrzebne ale jednak jakiś sposób na rozbudzenie karczmy by sie przydał.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
5. Książki (?) Dodatek to pomysłu 4. Otóż jeżeli dostalibyśmy opowiadania w karczmach mogłyby leżeć książki;) , które byłyby za free lub trzeba by było je kupic^^
Np. Są przecież wskazówki jak dojśc na lodowiec , a więc to nie nowość;]
Level: 194
Wysłany: 18-12-2007, 19:29
No więc tak...
1. Pomijam
2. Bardzo fajny motyw z questami na czas, i już przy okazji tych karczm: Mogłyby czasami (dajmy na to, raz na tydzień) takie eventy, że w danej karczmie pojawia sie jakaś postać i zleca nam quest zabicia jakiegoś potwora. Postać znika o północy tego samego dnia, którego się pojawiła i jeśli nie wykonaliśmy zadania, quest nam przepada
3. Też dobry pomysł, plus to ode mnie
4. Karczmarze online to nie jest taki zły pomysł, ale wątpię, że znalazłoby sie tylu chętnych
5. Czytanie rozwija Tylko co w tych książkach miałoby sie znajdować? Może by zrobić jakiś quest z książkami, np. zebrać wskazówki do zagadki albo coś
No qest z książkami to coś w stylu notatek co do drogi do jaksini Shivy itp.
1. pomysł wziął ci się z pewnością z forum zrobionym w Burning Board (np. forum OGame) ale to nie jest nic koniecznie potrzebnego
2. Karczmarza można dodać ale czy on jest specjalnie konieczny nie wiem, zapewne niewiele osób z jego usług by skorzystało.
3. Czas gry to pomysł nawet dobry ale, że 3 dni czasu rzeczywistego to 1 dzień MF to akurat źle obmyślane, ale pomysł z potworami odpowiednimi na jakiś miesiąc są niezłe
4. Qesty na czas uznałbym za dobry pomysł tylko pod warunkim, iż po skończeniu czasu można zacząć misję od nowa (tak jak z walkami z bossami) bo niektórzy mogą gdzieś wyjechać albo komp im by się nagle zepsuł, lepiej, żeby nie robić zbytecznych kłopotów
Pomysły są jak dla mnie 6/10 (trochę za dużo zmian chcesz wprowadzić, choć są niektóre całkiem niezłe)
Adyach ale licz się z tym, że jak ktoś już rozwiąże ten cholernie trudny quest to reszta będzie miała już z górki, więc wysiłek który poświęca autor questu pójdzie na marne w takim sensie, że straci swoją unikalność. Może quest który będzie przydzielony mocy postaci (chodzi mi o lv) i większy lv tym trudniejsze wykonanie questa)
PS. H3 to podstawa. Reszta się chowa, H3 legenda...
Wysłany: 19-12-2007, 00:14 Re: Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
a)Nowe Questy na czas Typu na zabicie x masz y czasu.
Jak znam życie gracze czekali by z rozpoczęciem questa, aby odpowiednio napakować postać którą przeszli by tego questa w 5 minut.. myślę że pomysł jest nietrafiony.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
albo te przedmioty miały by jakąś unilalną wartość - np z stu takich rogów nosorożca można przyrządzić napój dodający na 10 minut 500 hp. Podoba mi się pomysł z sezonowymi potworami i itemami z nich wypadającymi, było by to fajne urozmaicenie.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
3. Karczmy :
Myślę że to jest niepotrzebne, po co sobie utrudniać. Chociaż można by było zrobić npc który po podejściu do niego informował by o pierwszej osobie w rankingu - taki bajer.
v_PoGrOmCa_v napisał/a:
NEW 4. Karczmarze online(?) Chodzi mnie o to aby Admin wyznaczył grupę karczmarzy;)
Nie sprawdzi się.. taki karczmarz musiał by być na stanowisku cały czas, a nikt tu nikomu raczej płacił za to nie będzie..
Wysłany: 19-12-2007, 08:10
"Nie sprawdzi się.. taki karczmarz musiał by być na stanowisku cały czas, a nikt tu nikomu raczej płacił za to nie będzie. "
Nie kochani nie zrozumieliśmy się
Chodzi mnie o takie "spotkania" np. codziennie o 17 etc;) Wtedy na czacie mozna by powiedzieć wielu osobom i karczmarz poszedł by do karczmy i tam gadał;)
"który po podejściu do niego informował by o pierwszej osobie w rankingu - taki bajer. "
Coś w tym stylu;) Tylko , że jakby istniali karczmarze to wystarczyłoby aby własnie oni opowiadali;) W sensie :
" Za moich czasów był gracz Ashariel. Poteżne uderzenie.... ble ble ble - to by się wymyśliło:)"
"Jak znam życie gracze czekali by z rozpoczęciem questa, aby odpowiednio napakować postać którą przeszli by tego questa w 5 minut.. myślę że pomysł jest nietrafiony"
To nie byłby quest , który byłby ogłaszany 5 dni wczesniej;] Tylko hop siup i jest;)
Nie byłby też taki poważny typu zabił 100 trollów w minute Tylko może coś z książkami (jakby istniały karczmy) albo odnajdź x gracza i pozdrów go od y;] ( z tym przegiąłem ) , ale chyba wiecie o co kaman^^
Czyżbyś myślał jak ja?
"Adyach ale licz się z tym, że jak ktoś już rozwiąże ten cholernie trudny quest to reszta będzie miała już z górki, więc wysiłek który poświęca autor questu pójdzie na marne w takim sensie, że straci swoją unikalność. Może quest który będzie przydzielony mocy postaci (chodzi mi o lv) i większy lv tym trudniejsze wykonanie questa)"
I tu jest mój haczyk;) Np.
Jest cholernie trudny quest ktoś go rozwiązał;) i inny chce wpisać jego kod
"ble ble ble" i wyskakuje koleś i mówi "oszuście" etc;) Chcę to obmyślić tak aby były rózne wersje może dla lvl , magów - wojów , ale to juz jak Admin mnie by dał wolną rękę;)
"Karczmarza można dodać ale czy on jest specjalnie konieczny nie wiem, zapewne niewiele osób z jego usług by skorzystało"
Zonk Są już karczmarze , a korzysta z nich MAŁO , a nawet BARDZO MAŁO osób.
Dlatego proponuję "żywych" karczmarzy , którzy by o jakieś godzinie przemawiali do słuchaczy;) Z tym także mógłby być związany Quest;) , ale to już potem.
Jeżeli nawet Admin nie wyrazi zgody chyba i tak zorganizuje coś takiego.
TYLKO JEDNO DUŻE "ALE" Karczmarz by musiał wypraszać osoby bądź nikt oprócz niego nie miał by prawa mówić... Juz sobie wyobrażam tych noobów;/
"4. Qesty na czas uznałbym za dobry pomysł tylko pod warunkim, iż po skończeniu czasu można zacząć misję od nowa (tak jak z walkami z bossami) bo niektórzy mogą gdzieś wyjechać albo komp im by się nagle zepsuł, lepiej, żeby nie robić zbytecznych kłopotów "
To już wyzej napisałem ( w tym poście ) , że na początku questy będą proste i nieobowiązkowe Gdyby jednak miałby być taki quest proponował bym opcję
"FROZEN" ( chyba tak ) chodzi o to , że osoba nie mogła by nic robic dopóki nie wyłączy tej opcji;) ( min. opcja działała by 1-3 dni )
UWAGA : Nie można "zamrozić" postaci gdy masz ustawiony pojedynek lub uczestniczysz w turnieju!
@ Down
TO PANA PONIŻEJ : Proszę o edit;] Chyba , że wolisz niespodziankę w postaci ostra... Jak komentujesz to WSZYSTKIE pomysły
Ostatnio zmieniony przez v_PoGrOmCa_v 19-12-2007, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Level: 1
Wysłany: 19-12-2007, 09:56
Hehe . Mi się podoba ten pomysł z listami gończymi. Wyobrażacie sobie jaka to była by faza jakby zobaczyć list gończy za sobą , od xx osób . Normalnie bandyta MF
1. Nie potrzebne. Są oznaczenia takie jakie wyżej Marcin wymienił.
2. Podobałby mi się czas w mfo, ale nie taki że 3 dni u nas to 1 tam. Powinno wręcz być krócej od dnia na Ziemi. Gdyby już czas mfo był wprowadzony mam kilka pomysłów co do tego .
3. Karczmę i tak i siak nie damy rady ożywić. Padało sporo pomysłów co do tego aby to zrobić ale były krytykowane. Ten też mi się nie podoba. Listy gończe? Co one nam dadzą?
Z tym kolesiem co o rankingu mówi to jestem obojętny. Raz że nie potrzebne i że zajmie niepotrzebną pracę administratorom na wymyślanie tekstów itp. Obojętny jestem dlatego że mi to wisi czy by wszedł czy nie.
4. Wymaga troszkę sprecyzowania. Np. Jakby Ci wybierani karczmarze opowiadali i czy coś by z tego mieli.
5. To akurat tak samo jak do 3 jest mi obojętne. Wymaga troszkę sprecyzowania.