1.Chodzi o to by Boss zawsze trafiał w swoim 1 hicie (by anty nie było łatwo przez niego przejść). U bossów z atakiem fizycznym 2 pierwsze hity są celne.
2. Każdy boss ma atak magiczny i fizyczny. Atak magiczny o słabej sile z pocisku magicznego. Zawsze nie magiczny boss zaczynałby od ataku z magi ,a potewm po 1 turze gracza zaatakuje z fizycznego i tak do końca walki (czyli tak jak zwyczajnie)
1.Chodzi o to by Boss zawsze trafiał w swoim 1 hicie (by anty nie było łatwo przez niego przejść). U bossów z atakiem fizycznym 2 pierwsze hity są celne.
Wybacz, ale ja jakoś nie widze tu za bardzo idei tego pomysłu. To, czy zużyjemy 1-2 mikstury więcej to niewiele, a mało stracimy jeśli trafi w nas 1 raz, a za drugim chybi. Tu jestem na NIE.
Zeke napisał/a:
2. Każdy boss ma atak magiczny i fizyczny. Atak magiczny o słabej sile z pocisku magicznego. Zawsze nie magiczny boss zaczynałby od ataku z magi ,a potewm po 1 turze gracza zaatakuje z fizycznego i tak do końca walki (czyli tak jak zwyczajnie)
Już na początku mówie NIE, dlaczego ? A dlatego, że byłoby to mniej realistyczne ( a jak wiemy staramy się, by gra była jak najbardziej realistyczna), przecież równie dobrze trudniejszym przeciwnikiem od kogoś atakującego magią, może być ktoś, kto zadaje obrażenia zwykłym atakiem fizycznym.
Ja się może na grze nie znam, ale powiedzmy jak mamy Minotaura (fizyczny) i... Zielonego Smoka (magiczny) no to antywoj Minosa rozwali z palcem w nosie a z Zielonym znowu będzie się długo męczył... Na jedno wychodzi ;/
Jego problem. Źle sę staty rozdał. Na tym w końcu ta gra polega. Umiejętność dobrego rozdawania pónktów statystyk. Nie można przecierz naprawiać każdej postaci z debilnymi statami. No bo walki pvp by zależały tylko od lvl. A fakt, że pokonałem na 30lvl 3 osobową drużyne (30, 19, zawdzięczam statom, i inteligencji. Gdyby pomysł drugi przeszedł, byłoby tylko więcej anty i noobstatów. A ich niewiele lubi.
Bo anty będzie miał szanse każdego potwora ubić. A tak to antywoj do końca many musi czekać. A jeżeli potwór tylko z magii atakuje, to antywoj obrony magicznej sobie dopakuje, i przestaje być takim anty wojem.