Szukałem ale nie znalazłem a jak na Hyde Parku nie może być tematu o jakże cudownym wynalazku Kinie!
Zachęcam do dyskusji na temat Filmów, nie określonego rodzaju ale o filmach ogólnie, kto jaki lubi? Kto jaki poleca?
W ankiecie jest tytuł "Psychologiczny" chodzi mi tu o film podczas którego zadajesz sobie pytanie "Zaraz ale, o co tu chodzi?!" Przykładami są np. Efekt motyla, Donnie Darko, Szósty zmysł.
Zaczynając dyskusję chciałbym powiedzieć, że jestem wielkim fanem filmów "psychologicznych" i z chęcią obejrzę każdy ^_^" jak narazie z takich filmów obejrzałem chyba tylko Efekt motyla, Next - jeśli można dodać ten film do tego typu, Niewidzialny - w sumie nie ma ukrytych znaczeń ale też skłania do myślenia. Niedawno doszły mnie słuchy o filmie Donnie Darko, z recenzji wyczytałem że jest to bardzo dobry film i zastanawiam się czy go obejrzeć, zna go ktoś może? Może ktoś by mi powiedział czy film ten jest warty uwagi? I jeśli ktoś zna to może polecić jakiś film "psychologiczny"?
I jeśli ktoś zna to może polecić jakiś film "psychologiczny"?
dislike napisał/a:
to może Drabina Jakubowa, Labirynt Fauna, Requiem dla snu.... ^^"
Dislike, Labirynt Fauna to chyba raczej bardziej pod fantastyke podchodzi...
Ja polecałbym "Lśnienie" albo "12 małp" może i stare ale chyba o to Ci chodzi
Ja preferuje sensacyjne lub fantasy, ale w pełnym tego slowa znaczeniu (np. Harry Potter, Eragon), sensacyjne tylko wtedy kiedy jest dużo punktów kulminacyjnych, a także, gdy główny bohater ciągle się zmienia (psychologicznie)
Ostatnio zmieniony przez Lag 17-05-2008, 10:59, w całości zmieniany 1 raz
Też lubię fantasy, ale jak magia to z dobrymi efektami żeby kompa nie było widać pewnie niektórzy wiedzą o co chodzi Przykład:
Oglądałem wczoraj część Mortal Kombat Staaaary film, ale kiedyś powiem szczerze robił choć małe wrażenie, teraz te efekty były po prostu śmieszne
Bardzo lubię filmy z średniowiecza w których widać sceny ogroooomnych bitew jak ja lubię ten bój, np. Joanna Dark, Znany wszystkim Władca Pierścieni...
Filmy komediowe, to tylko takie "młodzieżowe" ^_^ znaczy się American Pie, Euro Trip, Ostra Jazda... Takich filmów obejrzałem od groma i bardzo lubię ten typ, Straszny film i tego typu też lubię ale nie tak bardzo, śmieszne sceny są tam nader wyrafinowane
12 małp widziałem, nie bardzo pamiętam bo byłem mały i nie bardzo mnie obchodziły tego typu filmy, a teraz je po prostu uwielbiam! Nie wiem jak Requiem dla snu, bo czytałem że jest denny ;/ ale może skuszę się na obejrzenie... No a widział ktoś tego Donnie Darko? Jestem ciekaw czy opłaca mi się stracić 2 godzinki ^_^".
A co do tych Psychologicznych, to chodzi mi o coś takiego że w wielu momentach są zadziwiające zwroty akcji, co krok spotykamy się z dziwnymi zagadkami, często nawet dochodzimy do tego o co chodziło po kilku dniach po obejrzeniu filmu! Zna ktoś coś takiego ?
Wczoraj oglądałem Niewidzialnego, oglądał ktoś? całkiem dobry film choć ma słabe recenzje, i jest czasem strasznie naciągany
" Labirynt Fauna"
Disi polecasz komuś ten film ? dobra nvm może komuś się spodoba...
ja ogólnie lubię komedię i fantasy, jakieś sensacyjne też mogą być za horrorami nie przepadam, szczególnie tymi bezsensownymi, jedynie dwa mi się podobały, Jason X i jakiś jeszcze jeden, ale tytułu nie pamiętam (też w kosmosie akcja) Sci-Fi, familijne, przygodowe też mogą być
btw. polecam Epic Movie (w pl tłumaczeniu - Wielkie Kino) świetna parodia
może i trzymał się kupy ale... po tych zapowiedziach, trailerach i w ogóle spodziewałem się... czegoś lepszego, a to było jakieś takie zamulaste, prawie zasnąłem oglądając to... (w sumie to oczka się zamykały )