Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
atak 'fizyczny' i 'magiczny'
Autor Wiadomość
fnatic 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Shinro
Level: 666
Wysłany: 08-08-2008, 23:23   atak 'fizyczny' i 'magiczny'

jak wszyscy już zauważyliśmy w profilu zamiast ilości MP jest wyświetlany atak 'fizyczny' bądź 'magiczny' . jest to wspaniała zmiana ;] lecz ma luki . na s3 postanowiłem sprawdzić jak to działa . jest to oparte TYLKO na statach z bazy . wystarczy dać 1 pkt więcej w magię niż w siłę i mamy atak 'magiczny' a w rzeczywistości walimy z fizycznego . proponuję aby to zmienić żeby brało pod uwagę inteligencję [czy ma ustawione walenie z gemu czy fizyka] oraz staty z eq [czy ktoś nie założył broni wojownika a jest magiem, na low lvl to starczy aby zdjąć na hita] . przez tą lukę myslimy że idziemy na walkę z np. magiem a się okazuje że wali z łapy i idziemy na hita .

Howard Webb 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DruGs
Level: 12
Wysłany: 08-08-2008, 23:52   

Ale weź to pod uwagę że jeżeli będziesz chciał walczyć np. z magiem, on ustawi sobie w inteligencji [atak fizyczny 100% i kupi sobie najtańszy eq dla woja...ty mu wysyłasz pojedynek na daną godzinę...a on zmienia eq i inte :/ ...co wtedy?

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 08-08-2008, 23:54   

Nawet jeżeli kupi taką broń to i tak chyba jak damy profil eq na anty maga lub jesteśmy anty magiem to ten atak nie będzie tak przerażająco duży żeby nas łatwo zdjął...
Pomysł świetny g;)

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 09-08-2008, 01:40   

Skailer napisał/a:
to ten atak nie będzie tak przerażająco duży żeby nas łatwo zdjął...

bredzisz g:P na wyższych levelach taka przewaga daje nam bardzo duże szanse na zadanie przeciwnikowi przynajmniej 85% HP, co w 99 przypakach na 100 kończy się porażką.

Cytat:
Ale weź to pod uwagę że jeżeli będziesz chciał walczyć np. z magiem, on ustawi sobie w inteligencji [atak fizyczny 100% i kupi sobie najtańszy eq dla woja...ty mu wysyłasz pojedynek na daną godzinę...a on zmienia eq i inte :/ ...co wtedy?

przyczyniam się do tego zdania, nie jestem na NIE, jako o wprowadzeniu innego systemu zaliczania ataków, ale o inne rozwiązanie, to o ile nie ułatwi, to wręcz utrudni sprawiedliwą walkę ;)

CraZy_CrY 
Użytkownik

Nick: Cred
Level: 55
Wysłany: 09-08-2008, 06:55   

na nie. Unikając Tutaj Spamu Chciałbym Powiedzieć, że zawsze wój może jakiś gem mieć ubiera się, że jest wojem, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że nasz kochany wój jest magiem. Inteligencja w poju domyślna eq na woja, a tu znienacka nas mag atakuje i co? klękamy, Jak już mówiłem CAŁKOWICIE NA NIE :wink:

michalek122 
Użytkownik

Nick: michal122
Level: 8
Wysłany: 09-08-2008, 07:55   

GOOD IDEA xD

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 09-08-2008, 08:51   

Mówisz, że wystarczy dac 1 punkt w magie więcej. Ale żeby miec jako taki atak musisz dac dużo do obu typów ataku. To się tylko sprawdza na anty, ze zwykłym graczem hity są za słabe.

Bolek 
Użytkownik

Nick: Bolek
Level: 140
Wysłany: 09-08-2008, 11:51   

Moje zdanie zlikwidować noobstatów a ten atak fizyczny/magiczny może zostać bo jest spoko tylko wszystką co zastosuje admin zchodzi na psy przez Neo (noobstatow
Obecnie postacią Bolek nie gram. Dlatego że nie da się walczyć na salamandri. Dnia 25.01.09 Postać usunięta [GM] Mnietuniema dzięki za bana... Bo bym tej postaci nigdy nie usunął i grał w to "gówno" następne 2lata... Pozdro.

Kactuzz 
Tester

Wysłany: 09-08-2008, 12:01   

Bolek napisał/a:
a ten atak fizyczny/magiczny może zostać bo jest spoko

Podpis:
Cytat:
Nowy Upek Był super!!!! z wyjątkiem 1 opcji a mianowicie atak "fizyczny/magiczny" <== Przez to skończyłem z taką wspaniałą grę :(

Zdecyduj się...

Corso 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 09-08-2008, 12:15   

Cytat:
przez tą lukę myslimy że idziemy na walkę z np. magiem a się okazuje że wali z łapy i idziemy na hita .

Good ;]

Ja jakoś nigdy nie zauważałem znaczącej różnicy po zmianach eq z woja na maga i odwrotnie. Po prostu mając dobre staty, atry, gemy (nie chodzi tu o witki i inteligencji) jesteśmy w stanie wygrać. Poza tym to dobra zapora na anty, a noobstaty (nadal dziwi mnie to słowo g:\ ) są teraz po prostu śmieszne... mag zawsze kosił takich na speeda i dmg z atry, a woj zdejmuje ich teraz jednym krytykiem. Więc...

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 09-08-2008, 13:08   

Teraz płaczecie, że nie widzicie ile mag ma many i nie potraficie określić czy jest to ten wasz 'noobstat' a w rzeczywistości hiter - i teraz moje pytanie: gdy hiterem jest woj, po czym widzicie czy nim jest czy nie? Po liczbie liter w nicku?

Maryskowo
Użytkownik

Nick: s1.CHITLER 2.Marycha
Level: 153
Wysłany: 09-08-2008, 13:14   

Po prostu mało jest takich wojów xD

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 09-08-2008, 13:17   

Skoro jest mało takich wojów to nic nie stoi wam na przeszkodzie dodać więcej w inteligencję kosztem witalności.
Za pomoc w rozpracowaniu statystyk na 'noobstatów' dziękować nie musicie.

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Level: 117
Wysłany: 10-08-2008, 18:12   

Dobrze jest tak jak jest.
Mając np. 200 magii bazowej, nie mam zamiaru dać 201 punktów w siłę, tylko po to, żeby ktoś myślał, że jestem wojem. Nic nie zmieniać.

Pieniądze w karczmie:494G

Roddi 
Użytkownik

Nick: Earthquake
Level: 32
Wysłany: 11-08-2008, 18:03   

fnatic napisał/a:
wystarczy dać 1 pkt więcej w magię niż w siłę i mamy atak 'magiczny' a w rzeczywistości walimy z fizycznego

Takie coś to chyba tylko ma bardzo małych lv...

Ukryty_Samuraj napisał/a:
Dobrze jest tak jak jest.
Mając np. 200 magii bazowej, nie mam zamiaru dać 201 punktów w siłę, tylko po to, żeby ktoś myślał, że jestem wojem. Nic nie zmieniać.

Dokładnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi