Wysłany: 08-08-2008, 23:23 atak 'fizyczny' i 'magiczny'
jak wszyscy już zauważyliśmy w profilu zamiast ilości MP jest wyświetlany atak 'fizyczny' bądź 'magiczny' . jest to wspaniała zmiana lecz ma luki . na s3 postanowiłem sprawdzić jak to działa . jest to oparte TYLKO na statach z bazy . wystarczy dać 1 pkt więcej w magię niż w siłę i mamy atak 'magiczny' a w rzeczywistości walimy z fizycznego . proponuję aby to zmienić żeby brało pod uwagę inteligencję [czy ma ustawione walenie z gemu czy fizyka] oraz staty z eq [czy ktoś nie założył broni wojownika a jest magiem, na low lvl to starczy aby zdjąć na hita] . przez tą lukę myslimy że idziemy na walkę z np. magiem a się okazuje że wali z łapy i idziemy na hita .
Profesja: Mag
Nick: DruGs
Level: 12
Wysłany: 08-08-2008, 23:52
Ale weź to pod uwagę że jeżeli będziesz chciał walczyć np. z magiem, on ustawi sobie w inteligencji [atak fizyczny 100% i kupi sobie najtańszy eq dla woja...ty mu wysyłasz pojedynek na daną godzinę...a on zmienia eq i inte ...co wtedy?
Nawet jeżeli kupi taką broń to i tak chyba jak damy profil eq na anty maga lub jesteśmy anty magiem to ten atak nie będzie tak przerażająco duży żeby nas łatwo zdjął...
Pomysł świetny
to ten atak nie będzie tak przerażająco duży żeby nas łatwo zdjął...
bredzisz na wyższych levelach taka przewaga daje nam bardzo duże szanse na zadanie przeciwnikowi przynajmniej 85% HP, co w 99 przypakach na 100 kończy się porażką.
Cytat:
Ale weź to pod uwagę że jeżeli będziesz chciał walczyć np. z magiem, on ustawi sobie w inteligencji [atak fizyczny 100% i kupi sobie najtańszy eq dla woja...ty mu wysyłasz pojedynek na daną godzinę...a on zmienia eq i inte ...co wtedy?
przyczyniam się do tego zdania, nie jestem na NIE, jako o wprowadzeniu innego systemu zaliczania ataków, ale o inne rozwiązanie, to o ile nie ułatwi, to wręcz utrudni sprawiedliwą walkę
na nie. Unikając Tutaj Spamu Chciałbym Powiedzieć, że zawsze wój może jakiś gem mieć ubiera się, że jest wojem, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że nasz kochany wój jest magiem. Inteligencja w poju domyślna eq na woja, a tu znienacka nas mag atakuje i co? klękamy, Jak już mówiłem CAŁKOWICIE NA NIE
Mówisz, że wystarczy dac 1 punkt w magie więcej. Ale żeby miec jako taki atak musisz dac dużo do obu typów ataku. To się tylko sprawdza na anty, ze zwykłym graczem hity są za słabe.
Moje zdanie zlikwidować noobstatów a ten atak fizyczny/magiczny może zostać bo jest spoko tylko wszystką co zastosuje admin zchodzi na psy przez Neo (noobstatow
_________________ Obecnie postacią Bolek nie gram. Dlatego że nie da się walczyć na salamandri. Dnia 25.01.09 Postać usunięta [GM] Mnietuniema dzięki za bana... Bo bym tej postaci nigdy nie usunął i grał w to "gówno" następne 2lata... Pozdro.
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 09-08-2008, 12:15
Cytat:
przez tą lukę myslimy że idziemy na walkę z np. magiem a się okazuje że wali z łapy i idziemy na hita .
Ja jakoś nigdy nie zauważałem znaczącej różnicy po zmianach eq z woja na maga i odwrotnie. Po prostu mając dobre staty, atry, gemy (nie chodzi tu o witki i inteligencji) jesteśmy w stanie wygrać. Poza tym to dobra zapora na anty, a noobstaty (nadal dziwi mnie to słowo ) są teraz po prostu śmieszne... mag zawsze kosił takich na speeda i dmg z atry, a woj zdejmuje ich teraz jednym krytykiem. Więc...
Teraz płaczecie, że nie widzicie ile mag ma many i nie potraficie określić czy jest to ten wasz 'noobstat' a w rzeczywistości hiter - i teraz moje pytanie: gdy hiterem jest woj, po czym widzicie czy nim jest czy nie? Po liczbie liter w nicku?
Skoro jest mało takich wojów to nic nie stoi wam na przeszkodzie dodać więcej w inteligencję kosztem witalności.
Za pomoc w rozpracowaniu statystyk na 'noobstatów' dziękować nie musicie.
Dobrze jest tak jak jest.
Mając np. 200 magii bazowej, nie mam zamiaru dać 201 punktów w siłę, tylko po to, żeby ktoś myślał, że jestem wojem. Nic nie zmieniać.
wystarczy dać 1 pkt więcej w magię niż w siłę i mamy atak 'magiczny' a w rzeczywistości walimy z fizycznego
Takie coś to chyba tylko ma bardzo małych lv...
Ukryty_Samuraj napisał/a:
Dobrze jest tak jak jest.
Mając np. 200 magii bazowej, nie mam zamiaru dać 201 punktów w siłę, tylko po to, żeby ktoś myślał, że jestem wojem. Nic nie zmieniać.