Czy ja wiem popatrzyłem dzisiaj na prywatnie turnieje z wolnym dostępem i widziałem tam turniej aż z 4 walki co 2 godziny.
Inna rzecz to jeden z tych został uformowany w 2007 (??) roku i jeżcie nie został rozegrany, drugi bodajże z kwietnia jest tego roku a są nadal jakby aktualny.
Jakoż dziwne to wygląda, czy ktoś wie w czym rzecz.
Wysłany: 21-10-2008, 00:02 Re: Walki na turniejach serwera
xarexs napisał/a:
Proponuje żeby walki byle odbywane po 3 dziennie o 18, 20 i 22.
W ten sposób turniej serwera by trwał góra 3 dni. Jeżeli by się zaczynał w piątek i trwał do niedzieli to prawie każdy gracz by mógł przygotować postać do następnej walki pod kątem eq na woj/mag.
9 dni to trochę za długo bo nie można nabijać lv, handlować też nie za bardzo – oczywiście mowa o tych co dotrwają do finałów.
Sadzę żeby turniej był bardziej dynamiczny i by zyskał na atrakcyjności.
a wyobraź sobie że wychodzisz o 6 rano i wracasz po 22 i kiedy miałbys czas ustawić ekwipunek i skrypt jak nie ma cię przy komputerze ???
Myślę że raczej teraz w 9 dni ile trwa turniej może się zdarzyć dużo rzeczy które nam przeszkodzą w uczestnictwu niż by to miało miejsca w turnieju od piątku do niedzieli.
Nadal uważam że walki trwające od piątku do niedzieli po 3 dziennie uatrakcyjni turniej.
Jeżeli by byle o 8 rano i 18 i 20 wieczorem to większość ludzi by nie miała problemów z turniejem. Wystarczało by się załogować około 17 do 20,30 z przerwami.
A zmniejszenie nagród o polowe i robienie turnieju co 2 tygodnie ewentualnie 2 ranking z pkt z turniejów i było by bardzo ciekawe.
Dodatkowo takie cóż podejrzewam żeby zmniejszyło znacznie ilość hiterów i anty woj./mag. który na turniejach nie mają racje bytu.
P.S.
- Mikstury rege/elke i eq należy przygotować przed turniejem
- Turniej teraz już zahacza o dwie soboty/niedziele także gracze który nie mają dostęp do kompa na wikend i tak nie mogą uczestniczyć w nim
- Nie sadze że oglądanie log przeciwnika, przygotowanie inte i eq na jego może trwać więcej od godzinę (tj. może trwać i tydzień tylko jaki sens jest tego?)
To względem zarzutów jakie słyszałem tutaj względem pomysłu którego dałem.
Profesja: Wojownik
Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 09-11-2008, 00:06
Xarens a co jeśli wypadnie mi wyjazd na basen i rodzic "MASZ JECHAĆ!" nie byłoby problemu jeśli walka b była o 20 ale jest o 18. Jest to tylko przykład ale znajdzie sie ich więcej
Ależ kolego drogi takie gdybanie w zasadzie niema sensu w tym przypadku odpadniesz z turnieju i tyle.
Ja potrafię wymyślić o wiele więcej rzeczy którą przeszkodzą w okresie 9 dni niż ty możesz wymyślić ich na 3 dni w zasadzie dla większości ludzi wolnych (chodzi o weekend).
Szczerze mówiąc przygotowanie do walk trwa góra pól godziny, łącznie z pisaniem inte od 0. Nie sądzę że ja jestem szczególnie uzdolniony a to oznacza że dla większości ludzi ten czas jest wystarczający. Daje to w sumie 1,5 h na grze w wieczory kiedy i tak jesteśmy wolny bo jest weekend.
Wysłany: 18-11-2008, 14:59 Re: Walki na turniejach serwera
xarexs napisał/a:
Proponuje żeby walki byle odbywane po 3 dziennie o 18, 20 i 22.
W ten sposób turniej serwera by trwał góra 3 dni. Jeżeli by się zaczynał w piątek i trwał do niedzieli to prawie każdy gracz by mógł przygotować postać do następnej walki pod kątem eq na woj/mag.
9 dni to trochę za długo bo nie można nabijać lv, handlować też nie za bardzo – oczywiście mowa o tych co dotrwają do finałów.
Sadzę żeby turniej był bardziej dynamiczny i by zyskał na atrakcyjności.
Większość graczy ma poniżej 16'go roku życia,co automatycznie wiąże sie brakiem czasu narzucanym przez rodziców.....
Bez względu na to czy turniej będzie rozgrywany o 18,20,22 czy też 8,18,20 będzie kolidować z pracą bądź(tak jak większość graczy) ze szkołą,pracuje o różnych godzinach a nie mam internetu w pracy żeby przestawiać sie co dwie godziny.....
Musisz również wiedzieć,że osoby wyjeżdżają na weekendy co rownież przeszkadza w dołączeniu do turnieju.......
Jeśli chodzi o przygotowanie do walki.............skoro przygotowanie do niej zajmuje ci pięć minut...to w ogóle ci nie zależy.Każdy gracz rozdaje statystyki jak chce,raz zawalczysz ze speed'erem innym razem z hit'erem.Samo przeanalizowanie walki przeciwnika zajmuje troche czasu,następnie dobranie odpowiedniego eq,ustawienie inteligencji.......czasami nawet 24h niestarcza,a na wyższych lvl'ach zaczniesz analizować cały turniej(kto sie zapisał,z kim przyjdzie ci walczyć czego ci brakuje)