Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Postać ranna = osłabiona

Czy ranna postać powinna atakować słabiej?
Tak, tak jak jest opisane
29%
 29%  [ 34 ]
Tak, ale coś bym zmienił/a
19%
 19%  [ 22 ]
Zdecydowanie nie
51%
 51%  [ 59 ]
Głosowań: 115
Wszystkich Głosów: 115

Autor Wiadomość
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 08-01-2009, 16:22   

MichuL napisał/a:
kiedyś gracze 158 hp byli praktycznie nie do pokonania, jedynie przez innego 158hp

Nie tyle nie do pokonania, co walka z nimi była totalną loterią co nie miało najmniejszego sensu.

Ptah 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 133
Wysłany: 10-01-2009, 09:56   

EdwinOdesseiron napisał/a:
Tak jak mówię zmiana jest drobniutka- w normalnej walca taka sytuacja nie zdarzy się prawie nigdy.

Co ty za przeproszeniem fanzolisz. Ja mam ustawione tak ze jak ktos ma tyle hp ze mam go na 90% na hita to sie nie lecze tylko hitam. Jezeli nie potrafisz ustawic inteligencji to nie moj problem

Lucypher 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Nienormalny
Level: 53
Świat: 3
Wysłany: 10-01-2009, 14:00   

Ptah napisał/a:
Tak jak mówię zmiana jest drobniutka- w normalnej walca taka sytuacja nie zdarzy się prawie nigdy.

Co ty za przeproszeniem fanzolisz. Ja mam ustawione tak ze jak ktos ma tyle hp ze mam go na 90% na hita to sie nie lecze tylko hitam. Jezeli nie potrafisz ustawic inteligencji to nie moj problem

Mozesz powiedziec co ty pieprzysz? hiter jak sama nazwa wskazuje sklada hitem. inteligencja nic tu nie pomoze. tak jak wczesniej ktos napisal build ten ma duzo slabosci.. tylko nie tak latwo je wykorzystac. mag wystarczy ze ma wymaksowany przeciwny atrybut to ma szanse go zlozyc z hita (przykladowo na hitera z wiatrem hybrydka z ziemia) ale woj ma przesrane.. krytyk raczej nie starczy. sa to tylko slabsze przypadki. unik? owszem. unikniesz 1, 2 raz. ale za 3 razem trafi i i tak wyjdzie na plus jezeli masz przykladowo 2k ranka... wiec co tu komu po tych slabosciach jak te nooby atakuja tak dlugo az trafia...;] tak samo jak z tymi 158hp tak samo z tymi noobstatami jest to cholerna loteria... i nic na to nie poradzisz. wiec tak jak napisalem wczesniej. gracz ktory po otrzymaniu 51% obrazen (np z 1000hp zostanie mu 499hp) i sie nie wyleczy(nie wyleczy sie w pierwszej turze, bo wiadomo ze liczba mikstor do uzycia jest ograniczona) ma zmniejszany atak o jakas polowe. liczba noobstatow sie zmniejszy.. ;] na high lvlach napewno

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 10-01-2009, 18:41   

Ptah napisał/a:

Masz go "na 90% na hita"? To widzisz, przegrywasz 10% walk głupią intą (w końcu możesz dobić go później). Masz się czym chwalić ...
Cytat:
gracz ktory po otrzymaniu 51% obrazen (np z 1000hp zostanie mu 499hp) i sie nie wyleczy(nie wyleczy sie w pierwszej turze)

To żeby zmiana dotyczyła tylko pierwszej tury to też jakiś pomysł, chociaż wtedy ns pije elka i w drugiej ma już pełny hit... jedyna różnica to to że w drugiej turze już duuużo łatwiej dać dubla niż w pierwszej.
MichuL napisał/a:
speederów (imho najlepszy build przeciwko hitterom)

Nie wiem co masz na myśli ... ja na swoim lvl dubluję każdego, więc zapewne jestem najszybszy... a mimo to z absolutnie nikim -także ns- nie miałem dubla w pierwszym ruchu (ok jeszcze kwestia eq na speed ale to mniejsza różnica). Jeśli masz na myśli unik- to jego nigdy nie możesz być pewien.
Więc proszę- rozwiń co miałeś na myśli.

xXxNooBxXx 
Użytkownik

Nick: xXxNooBxXx
Level: 19
Wysłany: 10-01-2009, 18:48   

nie pasuje mi ten pomysł, bo jak już każdy wie noobstaty(hiterzy) to ich własna taktyka ja ich szanuję,,

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 10-01-2009, 20:38   

To żeby zmiana dotyczyła tylko pierwszej tury to też jakiś pomysł, chociaż wtedy ns pije elka i w drugiej ma już pełny hit... jedyna różnica to to że w drugiej turze już duuużo łatwiej dać dubla niż w pierwszej.

W drugiej rundzie noobstatowi doubla wali sie na 90%... a tak poza. jezeli wyleczy sie raz... to musi sie leczyc kolejne 3 razy ;] wiec w ktorej z tych tur napewno dostanie doubla.

PS. Do mojego przedmowcy: skoro tak mowisz to sam grasz hiterem.. naucz sie grac normalnie.. po update 2007 admini mowili"nauczcie sie dawac w obrony" w pewien sposob narzucili sposob rozdawania statystyk. wiec teraz ja powiem. naucz sie dawac w cos wiecej niz magia i hp( ewentualnie odrobine obron)

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 11-01-2009, 13:44   

nie narzucili żadnego sposobu rozdawania statystyk, hitera można pokonać dając nie tylko w obrony, a to, że ktoś uznaje hiterów, wcale nie znaczy, że sam gra takim buildem, po prostu potrafi sobie z takim poradzić

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 11-01-2009, 15:18   

równie dobrze mozna by zrobic cos takiego jak berserk (wiem ze jeset na todo) ze jak ktos ma juz minimalna ilosc hp to zadaje potezne ciosy bo jest w furii...np w final fantasy XII tak jest...a co do tego pomyslu to tez jest dobry ale wg mnie powinno to byc rozlozone procentowo tzn ze np osoba ktora ma ponizej pol hp i atakuje ma 50% szans ze jej cios bedzie slabszy o ilestam...jakis algorytm po prostu trzebaby zrobic

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 13-01-2009, 19:03   

llludek, dokladnie to samo napisalem pare postow wyzej. ;] czytaj wszystko
MichuL napisał/a:
nie narzucili żadnego sposobu rozdawania statystyk, hitera można pokonać dając nie tylko w obrony, a to, że ktoś uznaje hiterów, wcale nie znaczy, że sam gra takim buildem, po prostu potrafi sobie z takim poradzić

Narzucili sposob rozdawania statystyk. inaczej tego nazwac nie mozna. statyztyki ekwipunku zmienily sie diametralnie. nikt juz nie moze rozdawac statystyk tak jak rozdawal wczesniej. a napewno jesli chodzi o np speedera czy luckera ;] i ja nie bede robil statow na hitera gdyz wtedy moze byc ciezko ;] speeder. mnie zmiecie :D ;] chcesz robic staty na hiterow to sobie rob. ja na nich nie widze innego sposobu niz anty. ( jesli powiesz ze nie pojedzie mnie speeder to ci zaraz pokaze walke speeder woj vs antywoj mag i pojechalem go jak chcialem....)

MichuL 
Moderator Roku 2009!
Game Master

Wysłany: 13-01-2009, 20:31   

jeśli nie widzisz innego sposobu niż anty to jest twój problem, zmiany ekwipunku nie uszczupliły możliwości, sprawiły, że trzeba od nowa pomyśleć g;)

btw. woj kontra anty mag to trochę przesądzona walka g;)

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 14-01-2009, 07:48   

MichuL napisał/a:
jeśli nie widzisz innego sposobu niż anty to jest twój problem, zmiany ekwipunku nie uszczupliły możliwości, sprawiły, że trzeba od nowa pomyśleć

btw. woj kontra anty mag to trochę przesądzona walka

Oczywiscie. nie uszczuplily mozliwosci. lecz zniszczyly wszystkie stworzone do tamtej pory takty ;] a napewno zmusily ich twurcow do ich zmiany. duzej ;]

I nie antymag. tylko antywoj. tylko ze mag ;] a skoro wypadlo mi z niego 500 ranka to chyba to do czegos zobowiazuje.... a mowi sie przeciez ze mag i woj sa na rowni ;] wiec nie pierdziel ze walka byla przesadzona ;]

PhysX 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 25-01-2009, 11:50   

Pomysł bez sensu w 100%.Trochę będzie dziwnie jeśli koleś z 10k ranqu zapomniał się uleczyć i zaatakuje go jakiś noob z pełnym hp i weźmie na 1 hit kolesia ,który był osłabiony.

Na nie

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 25-01-2009, 12:24   

PhysX napisał/a:
Pomysł bez sensu w 100%.Trochę będzie dziwnie jeśli koleś z 10k ranqu zapomniał się uleczyć i zaatakuje go jakiś noob z pełnym hp i weźmie na 1 hit kolesia ,który był osłabiony.

Twoj mozg pracuje w pelni sprawnie? koles ktory ma 10k rank przez zadaniem ciosu sie leczy. a skoro ma 10k rank to da rade jeszcze wygrac chyba ze jest anty ;] jak jest anty to ma pecha. to noobstaty sie nie lecza i dlatego maja miec oslabionego hita. a jezlei ten koles ma 10k ranka noobstatem to ma pecha bo ten rank straci i nauczy sie grac normalnie ;]

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 25-01-2009, 12:55   

PhysX napisał/a:
Trochę będzie dziwnie jeśli koleś z 10k ranqu zapomniał się uleczyć i zaatakuje go jakiś noob z pełnym hp

Lucypher, nie o to chodzi... np po walce remisowej może się zdarzyć że postać skończy z małą ilością hp .. Ale to się zdarza już teraz więc nic nowego nie będzie! Albo się zdąży uleczyć, albo padnie tak jak jest to teraz - na pewno nie zaatakuje mając mało hp.

A Ty PhysX przestań o tym ranq bredzić... Kto z 10 k ranq zostawia postać pod miastem? Lub walczy nieuleczony? Chyba tylko ktoś kto kupił taką postać...

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 25-01-2009, 14:16   

Lucypher, nie o to chodzi... np po walce remisowej może się zdarzyć że postać skończy z małą ilością hp .. Ale to się zdarza już teraz więc nic nowego nie będzie! Albo się zdąży uleczyć, albo padnie tak jak jest to teraz - na pewno nie zaatakuje mając mało hp.

jakby nie patrzal 10k ranka to nie malo. hybryda tyle nie ma. chyba ze na 100+ ;] i tak jak powiedziales. co za ranker stoi na polu nawet po tym remisie? ja obstawialem expienie i niewyleczona postac po walce z potworkiem ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi