Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 30-05-2009, 22:32 Nowy temat w dziale targ
Mam propozycję wprowadzenia nowego tematu w dziale targ, oprócz normalnego działu proponuje stworzenie list kupców z podziałem na światy, gdzie gracze zajmujący się handlem mogliby ogłaszać swoje oferty na sprzęt. Dział Targ ma ograniczenia a często kupiec z nizszego levelu ma sprzęt ale ni łapie się w przedziale cenowym, więc mozna zrobic listę gdzie każdy kupiec mógłby przedstawiać swoja ofertę i ją na bierząco aktualizować, odpowiedzi byłyby tylko na PW na na liscie byłyby tylko sprzęty z cenami i najdalsze miasto gdzie kupiec może dotrzeć. Żeby nie zaśmiecać tego tematu wpisami pseudokupców albo początkujących z 1 lvl'u mozna wprowadzić ograniczenie wpisu na listę np. dopiero po 50 transakcjach z obrotem sprzedażowym ponad milion.
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 31-05-2009, 11:02
Uzupełninie oferty byłoby w interesie sprzedającego jak tego nie robi jego sprawa, ludzie siedzą godzinami przy grze więc pewnie te kilka minut na zaktualizowanie oferty ich nie zbawi. Gracze z wysokich leveli którzy maja dostęp do większości miast raczej by nie potrzebowali takiej listy, ale ci z nizszych juz tak gdyż czesto maja sprzęty z wysokich leveli które muszą trzymac wiele dni czekajac na kupca, bo nie maja dostepu do miast gdzie on schodzi. Tak wiec tutaj nie tyle chodzi o ruchy, bo oblatany kupiec i tak niemal co dzień objezdża wszystkiem miasta nawet po klka razy, wystawia tam aukcje i sprawdza co jest do kupienia, ale o ułatwienie komunikacji graczy z nizszych leveli z wyzszymi, sam niedawno ponad tydzień szukałem kupca na rogi bawoła a teraz już któryś dzień szukam na mosiezne sprzęty i bojową tarczę.
Czy ta zmiana przyniosłaby skutki nie wiem ale mogłaby sie przydać.