Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 06-06-2009, 18:06 Po raz kolejny sprawa transferów gotówki
Na targu co dzień widac aukcje które są typowymi transferami gotówki tylko nie mozna ich juz zgłaszać z poziomu targu, czyżby transfery w granicach niskich cen zostały zalegalizowne?
Wysłany: 06-06-2009, 21:42
generalnie i jednych i drugich bo i takie i takie transfery co dzien widuje, teraz akurat chodzi o gemy ktore szly po cenie maksymalnej, ten sam gracz kupywal od tego samego gracza, standardowo sprzedajacy niski level kupujacy wysoki a w logach sprzedajacego jak byk stoi ze 3/4 transakcji ma z tym samym graczem same gemy po 300k. kolejna sprawa to transfery robione po cenach ksiegowych, czyli sprzet ktorego jest pelno i trudno go sprzedac drozej niz za pol ceny, idzie hurtem za cene ksiegowa a kupuje go gracz ktoremu do niczego nie bedzie potrzebny bo na co gosciowi z 90lvl cisowe rozdzki?
pozdrawiam
[ Dodano: 10-06-2009, 12:36 ]
Panowie GM'owie prosze o odpowiedź w tym temacie, bo to naprawdę wazna sprawa.
Pomyśl sam, jeżeli sobie koleś kupuje coś na targu za cenę dopuszczalną to dlaczego mają go za to karać? Może najwyżej dostać upomnienie, które i tak nic nie da...takie jest moje zdanie.
TO jest nielogiczne i widać od razu że śmierdzi przelewem bo po co komuś np broń o wartości załóżmy 700.000G (na targu nikt jej i tak nie kupuje) a ktoś ma dobrego kumpla to zalicytuje mu za maxymalną cene a wogle ta broń mu niepotrzebna , to też jest przelew =) było to kilkakrotnie poruszane na forum wystarczy poszukać .
_________________ *Wszystkie konta jakie posiadałem zostały pobanowane
*Forum przeglądane systematycznie , tylko ręce opadają jak widzę tematy "Dostałem niesłusznie BANA" :O
Wysłany: 30-09-2009, 19:37
baboon napisał/a:
Z tego wynika że ,,bez zaplecza logistycznego, na wysokim lv nie pograsz w MFO bo bez kasy nie ma nic
Jak robisz rank to nawet na dośc niskim levelu pewnego poziomu bez gotówki nie przeskoczysz.
Mój zawodnik moze nie jest specjalnie rewelacyjny, ale w okolicach top 150 plasuje się juz od wielu tygodni, tyle żeby to osiagnać na same kaktusy które już zużyłem wydałem około 400.000 a na gemy z 5.000.000 i nie potrzebowałem do tego zadnych podejzanych kombinacji.
jezeli chodzi o ten char to naprawde malo wydales ; ]
przy tym lvl mialem na sobie gemow za 20mln +/- 50mln w zapasie
teraz to sa legalne transfery wiec nie macie sie czego czepiac
Wysłany: 30-09-2009, 20:17
Cytat:
jezeli chodzi o ten char to naprawde malo wydales ; ]
przy tym lvl mialem na sobie gemow za 20mln +/- 50mln w zapasie
teraz to sa legalne transfery wiec nie macie sie czego czepiac
Nie lubię przepłacać więc kupuje z okazji które sie trafiają, docelowo na kilka najblizszych leveli na same gemy i tak muszę wydać koło 10.000.000 zeby miec mozliwosci manewru, ale póki co to co mam starcza i na wymianki też mam co przekładać
Ale tak jak piszesz dobry sprzęt kosztuje, ja powoli zbieram kase i długo siedzę na kolejnych levelach, a jak ktoś chce je wbijac szybko i być dobrze wyposażonym to się nie da bez transferów.
Żeby w ogóle o czymś myśleć juz koło 15 lvl'u trzeba nazbierać z 1.000.000 żeby mieć na inwestycje w sprzety na których mozna sporo zarobić a one nie trafiają się co dzień, no i trzeba jeszcze je sprzedawać z zyskiem co też czasami trwa, sam mam na zbyciu rękawice na 135 lvl które kupiłem za pół ceny i juz chyba ze dwa miechy nie mogę się ich pozbyć a nie chce specjalnie dużo za nie 1.000.000 zysku zupełnie mnie zadowoli.