Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Po raz kolejny sprawa transferów gotówki
Autor Wiadomość
Misiopysio 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 06-06-2009, 18:06   Po raz kolejny sprawa transferów gotówki

Na targu co dzień widac aukcje które są typowymi transferami gotówki tylko nie mozna ich juz zgłaszać z poziomu targu, czyżby transfery w granicach niskich cen zostały zalegalizowne?

pozdrawiam

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 06-06-2009, 18:13   

Dotyczy itemków z ustaloną ceną maksymalną czy tych bez niej?

Misiopysio 
Użytkownik

Wysłany: 06-06-2009, 21:42   

generalnie i jednych i drugich bo i takie i takie transfery co dzien widuje, teraz akurat chodzi o gemy ktore szly po cenie maksymalnej, ten sam gracz kupywal od tego samego gracza, standardowo sprzedajacy niski level kupujacy wysoki a w logach sprzedajacego jak byk stoi ze 3/4 transakcji ma z tym samym graczem same gemy po 300k. kolejna sprawa to transfery robione po cenach ksiegowych, czyli sprzet ktorego jest pelno i trudno go sprzedac drozej niz za pol ceny, idzie hurtem za cene ksiegowa a kupuje go gracz ktoremu do niczego nie bedzie potrzebny bo na co gosciowi z 90lvl cisowe rozdzki?

pozdrawiam

[ Dodano: 10-06-2009, 12:36 ]
Panowie GM'owie prosze o odpowiedź w tym temacie, bo to naprawdę wazna sprawa.

pozdrawiam

Oblivioner 
Użytkownik

Level: 145
Wysłany: 28-08-2009, 11:00   

Pomyśl sam, jeżeli sobie koleś kupuje coś na targu za cenę dopuszczalną to dlaczego mają go za to karać? Może najwyżej dostać upomnienie, które i tak nic nie da...takie jest moje zdanie.

MarCin_tcz 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 223
Wysłany: 28-08-2009, 11:42   

TO jest nielogiczne i widać od razu że śmierdzi przelewem bo po co komuś np broń o wartości załóżmy 700.000G (na targu nikt jej i tak nie kupuje) a ktoś ma dobrego kumpla to zalicytuje mu za maxymalną cene a wogle ta broń mu niepotrzebna ;) , to też jest przelew =) było to kilkakrotnie poruszane na forum wystarczy poszukać :> .

*Forum przeglądane systematycznie , tylko ręce opadają jak widzę tematy "Dostałem niesłusznie BANA" :O

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 28-08-2009, 12:00   

Oblivioner, cena dopuszczalna ma zmniejszyć ilość i wysokoś przelewów, jeśli ktoś jednak wyraźnie nagina regulamin to i tak zostanie ukarany.

baboon 
Użytkownik

Nick: baboon
Level: 14
Świat: 3
Wysłany: 30-09-2009, 11:53   

Z tego wynika że ,,bez zaplecza logistycznego, na wysokim lv nie pograsz w MFO bo bez kasy nie ma nic :-P

Misiopysio 
Użytkownik

Wysłany: 30-09-2009, 19:37   

baboon napisał/a:
Z tego wynika że ,,bez zaplecza logistycznego, na wysokim lv nie pograsz w MFO bo bez kasy nie ma nic :-P

Jak robisz rank to nawet na dośc niskim levelu pewnego poziomu bez gotówki nie przeskoczysz.
Mój zawodnik moze nie jest specjalnie rewelacyjny, ale w okolicach top 150 plasuje się juz od wielu tygodni, tyle żeby to osiagnać na same kaktusy które już zużyłem wydałem około 400.000 a na gemy z 5.000.000 i nie potrzebowałem do tego zadnych podejzanych kombinacji.

pozdrawiam

M3tzu 
Użytkownik

Nick: M3tzus
Level: -69
Wysłany: 30-09-2009, 19:41   

Cytat:
Level: 22
Świat: 1

jezeli chodzi o ten char to naprawde malo wydales ; ]
przy tym lvl mialem na sobie gemow za 20mln +/- 50mln w zapasie
teraz to sa legalne transfery wiec nie macie sie czego czepiac

Misiopysio 
Użytkownik

Wysłany: 30-09-2009, 20:17   

Cytat:
jezeli chodzi o ten char to naprawde malo wydales ; ]
przy tym lvl mialem na sobie gemow za 20mln +/- 50mln w zapasie
teraz to sa legalne transfery wiec nie macie sie czego czepiac

Nie lubię przepłacać więc kupuje z okazji które sie trafiają, docelowo na kilka najblizszych leveli na same gemy i tak muszę wydać koło 10.000.000 zeby miec mozliwosci manewru, ale póki co to co mam starcza i na wymianki też mam co przekładać ;)
Ale tak jak piszesz dobry sprzęt kosztuje, ja powoli zbieram kase i długo siedzę na kolejnych levelach, a jak ktoś chce je wbijac szybko i być dobrze wyposażonym to się nie da bez transferów.
Żeby w ogóle o czymś myśleć juz koło 15 lvl'u trzeba nazbierać z 1.000.000 żeby mieć na inwestycje w sprzety na których mozna sporo zarobić a one nie trafiają się co dzień, no i trzeba jeszcze je sprzedawać z zyskiem co też czasami trwa, sam mam na zbyciu rękawice na 135 lvl które kupiłem za pół ceny i juz chyba ze dwa miechy nie mogę się ich pozbyć a nie chce specjalnie dużo za nie 1.000.000 zysku zupełnie mnie zadowoli.

pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi