Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 12-09-2009, 17:00 Limit Ceny
Witam
Według mnie powinien zostać podwyższony limit cenny mikstur życia lv5 i nie tylko. W Folhord przy 50% aukcji pisze że limit ceny został osiągnięty. Dużo osób zarabia sprzedając mikstury, dlatego proponuje żeby limit był przynajmniej 25% wyższy od wartości sklepowej.
Np. Devos Eliksir Sztuk 2, Limit ceny: 1.200.000 G, Najwyższa oferta:
1.200.000 G......
Eliksir Sztuk: 1
Limit ceny: 600.000 G
Najwyższa oferta:
brak
cena: 700.000
Koniec: 15.09.2009, 15:15
Limit ceny został osiągnięty!
Po co ta aukcja ?
Przecież Elki zchodziły czasami po 1kk . Wiec limit powinien być jeden dla wszystkich miast. A najlepszym rozwiązaniem byłoby usunięcie tych wszystkich limitów i ponowne wprowadzenie przycisku [GM] .
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
Owszem, ja też uważam, że limit elków jak i miksów regeneracji powinien być ustalony taki sam dla wszystkich miast, jednak usunięcie limitów spowodowałoby tylko niepotrzebny chaos no i wiadomo przelewanie kasy
Ostatnio zmieniony przez BLade_immortal 13-09-2009, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Haket naucz się pisać z przecinkami przynajmniej bo później wychodzi z tego kaszanka w której nie wiadomo o co chodzi .
A co do limitów to powinny one zostać w końcu kiedyś nałożone na wszystkie przedmioty, byle przyzwoite .
Jurassa, może poczytaj forum najpierw? Jeśli chodzi o miksy życia, to limity są prawidłowe - np. 10k w Folhord, 8k w Ballis. Tylko osoby mające dostęp do Ozaroth widzą niższy limit (5k - czyli cena sklepowa).
Co do elków, zgadzam się, trzeba by podnieść limit, jeśli towar długo schodzi po cenach maksymalnych.
Na dodatek, Adi/ktos tam mowil, ze trzeba ograniczyc przelewanie golda na lou lewelach.
Jeśli to jest a propos propozycji niewielkiego zwiększenia limitu na elki, to się nie zgadzam - jak widać wszyscy low-levelowcy sprzedają swoje elki po cenie maksymalnej - więc jest to uczciwy handel, nikogo nie dyskryminujący.
Tiaaa. Rowni i rowniejsi, bez znajomych niewiele wskorasz, chyba, ze masz naprawde spora cierpliwosc (codzienne handlowanie miksami, szukanie okazji etc,etc)
SaKe, toż ja właśnie o tym mówię - ceny na elki można podnieść, ale tylko i wyłącznie jeśli wszystkie schodzą po maksie. Jeśli ceny są zróżnicowane, można mówić o przelewach, ale skoro każdy low-lvl sprzedaje po 600k, to gdzie tu przelew?
najwyraźniej kogoś tutaj boli, że potrafi do czegoś dojść inna osoba...(czytaj zdobywać ranq)
Eliksirów nie mogę zdobyć od ponad kilku dni...po prostu każdy je licytuje tzn nie licytuje bo o licytacji tutaj nie mam mowy po prostu tutaj kupuje je i czeka chyba 24h na dostarczenie takiej przesyłki do jego plecaka, tak to wygląda. Nie wiem jak wy ale mnie to zaczyna irytować.... a jeszcze bardziej wielcy obrońcy tego pomysłu.
Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 22-09-2009, 16:43
Cytat:
A ja mam pytanie dlaczego jeżeli limit zostanie osiągnięty to nadal trzeba czekać do zakończenia aukcji? Przecież i tak już nikt nie da więcej...
Według mnie nie ma to większego sensu. Po osiągnięciu ceny maksymalnej aukcja powinna się automatycznie kończyć. (Kupiony przedmiot i tak już jest nasz, to tylko kwestia czasu kiedy go otrzymamy)
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
Po osiągnięciu ceny maksymalnej aukcja powinna się automatycznie kończyć.
Byłoby niemożliwym śledzenie przelewów (no i ew. poprawianie błędów w limitach), chyba że śledzisz konkretnego gracza przez cały czas i chce ci się przeglądać jego logi.
Pozdro.
Teraz targ działa na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" . Od paru dni miałem problem z kawałkami kaktusa,gdyż nie było możliwości ich zalicytowania ,bo ktoś zalicytował je za max cenę przede mną...