Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Limit Ceny
Autor Wiadomość
Jurassa 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 12-09-2009, 17:00   Limit Ceny

Witam

Według mnie powinien zostać podwyższony limit cenny mikstur życia lv5 i nie tylko. W Folhord przy 50% aukcji pisze że limit ceny został osiągnięty. Dużo osób zarabia sprzedając mikstury, dlatego proponuje żeby limit był przynajmniej 25% wyższy od wartości sklepowej.
Np. Devos Eliksir Sztuk 2, Limit ceny: 1.200.000 G, Najwyższa oferta:
1.200.000 G......

Eliksir Sztuk: 1

Limit ceny: 600.000 G

Najwyższa oferta:
brak
cena: 700.000

Koniec: 15.09.2009, 15:15

Limit ceny został osiągnięty!

Po co ta aukcja ?

Przecież Elki zchodziły czasami po 1kk . Wiec limit powinien być jeden dla wszystkich miast. A najlepszym rozwiązaniem byłoby usunięcie tych wszystkich limitów i ponowne wprowadzenie przycisku [GM] .

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 12-09-2009, 21:30   

Owszem, ja też uważam, że limit elków jak i miksów regeneracji powinien być ustalony taki sam dla wszystkich miast, jednak usunięcie limitów spowodowałoby tylko niepotrzebny chaos no i wiadomo przelewanie kasy ;)
Ostatnio zmieniony przez BLade_immortal 13-09-2009, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Haket 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 12-09-2009, 21:40   

limit cen jest bez sensu stary dobry przycisk gm :) brak go :D

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 12-09-2009, 23:31   

Haket naucz się pisać z przecinkami przynajmniej bo później wychodzi z tego kaszanka w której nie wiadomo o co chodzi ;) .
A co do limitów to powinny one zostać w końcu kiedyś nałożone na wszystkie przedmioty, byle przyzwoite ;) .

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 13-09-2009, 12:13   

Jurassa, może poczytaj forum najpierw? Jeśli chodzi o miksy życia, to limity są prawidłowe - np. 10k w Folhord, 8k w Ballis. Tylko osoby mające dostęp do Ozaroth widzą niższy limit (5k - czyli cena sklepowa).

Co do elków, zgadzam się, trzeba by podnieść limit, jeśli towar długo schodzi po cenach maksymalnych.

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 13-09-2009, 14:22   

Ile razy jeszcze bedziemy to przerabiac?
Szukajka nie boli.
Na dodatek, Adi/ktos tam mowil, ze trzeba ograniczyc przelewanie golda na lou lewelach.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Wysłany: 13-09-2009, 16:35   

SaKe napisał/a:

Na dodatek, Adi/ktos tam mowil, ze trzeba ograniczyc przelewanie golda na lou lewelach.

Jeśli to jest a propos propozycji niewielkiego zwiększenia limitu na elki, to się nie zgadzam - jak widać wszyscy low-levelowcy sprzedają swoje elki po cenie maksymalnej - więc jest to uczciwy handel, nikogo nie dyskryminujący.

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 13-09-2009, 17:07   

EdwinOdesseiron napisał/a:
nikogo nie dyskryminujący.

Tiaaa. Rowni i rowniejsi, bez znajomych niewiele wskorasz, chyba, ze masz naprawde spora cierpliwosc (codzienne handlowanie miksami, szukanie okazji etc,etc)

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Wysłany: 13-09-2009, 17:10   

SaKe napisał/a:
EdwinOdesseiron napisał/a:
nikogo nie dyskryminujący.

Tiaaa. Rowni i rowniejsi, bez znajomych niewiele wskorasz, chyba, ze masz naprawde spora cierpliwosc (codzienne handlowanie miksami, szukanie okazji etc,etc)

SaKe, toż ja właśnie o tym mówię - ceny na elki można podnieść, ale tylko i wyłącznie jeśli wszystkie schodzą po maksie. Jeśli ceny są zróżnicowane, można mówić o przelewach, ale skoro każdy low-lvl sprzedaje po 600k, to gdzie tu przelew?

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 19-09-2009, 10:20   

najwyraźniej kogoś tutaj boli, że potrafi do czegoś dojść inna osoba...(czytaj zdobywać ranq)

Eliksirów nie mogę zdobyć od ponad kilku dni...po prostu każdy je licytuje tzn nie licytuje bo o licytacji tutaj nie mam mowy po prostu tutaj kupuje je i czeka chyba 24h na dostarczenie takiej przesyłki do jego plecaka, tak to wygląda. Nie wiem jak wy ale mnie to zaczyna irytować.... a jeszcze bardziej wielcy obrońcy tego pomysłu. g:>

AC MILAN :****

Rasti 
Użytkownik

Nick: moto-moto
Level: 108
Wysłany: 22-09-2009, 16:36   

A ja mam pytanie dlaczego jeżeli limit zostanie osiągnięty to nadal trzeba czekać do zakończenia aukcji? Przecież i tak już nikt nie da więcej...

Jurassa 
Użytkownik

Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 22-09-2009, 16:43   

Cytat:
A ja mam pytanie dlaczego jeżeli limit zostanie osiągnięty to nadal trzeba czekać do zakończenia aukcji? Przecież i tak już nikt nie da więcej...

Według mnie nie ma to większego sensu. Po osiągnięciu ceny maksymalnej aukcja powinna się automatycznie kończyć. (Kupiony przedmiot i tak już jest nasz, to tylko kwestia czasu kiedy go otrzymamy)

dannte
Użytkownik

Wysłany: 22-09-2009, 17:01   

Jurassa napisał/a:
Po osiągnięciu ceny maksymalnej aukcja powinna się automatycznie kończyć.

Byłoby niemożliwym śledzenie przelewów (no i ew. poprawianie błędów w limitach), chyba że śledzisz konkretnego gracza przez cały czas i chce ci się przeglądać jego logi.
Pozdro.

putis 
Użytkownik

Nick: Breathe
Level: 5
Wysłany: 22-09-2009, 17:37   

Teraz targ działa na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" . Od paru dni miałem problem z kawałkami kaktusa,gdyż nie było możliwości ich zalicytowania ,bo ktoś zalicytował je za max cenę przede mną...

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 22-09-2009, 19:37   

putis, to bądź szybsszy.

dannte napisał/a:

Byłoby niemożliwym śledzenie przelewów

Kupowanie po cenie poniżej limitu to przelew? pfff

Woj1910 -4 - Landern

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi