Nawet jeśli jedni chcą wyłączenia PVP, to chociaż w jednej kwestii powinni wszyscy się zgadzać...
Innymi słowy Admin powinien być konsekwentny, i jeśli w całej grze są włączone PVP, to na salamandrii także powinno być włączone.
Chociaż to jest trochę nie fair, że wydaje się 1kk na przejazd i potem mając ze 2 łuski tyranozaura, ginie się w walce z łowcą, traci się 1kk G i jeszcze trzeba resztę kupować na targu.
wyłączone pvp w salamandrii zmieniło jedynie tyle że niższe lvl mogą wbić spokojnie ten 120-130 lvl... potem i tak nie opłaca się biegać i zabijać jednej sedny i trzeba iść w lochy czy labirynt a tam juz jest troche trudniej i można się spotkać z niemiłym teleportem z czyjejś strony... to co mnie dobija to ochrona w miejscach tupu lochy(tam gdzie szkielety)
Nie można być w świecie fantastyki zawsze i w 100% konsekwentnym... to tylko nasza wyobraźnia... w końcu gramy dzieciakiem który wzywa jednorożca bo... bo tak czy mówi "co do ??!!" więc i nie może walczyć w jednym miejscu a w innym może, ale nie zawsze musi tak być. jeżeli giniecie z łowcą to wbij większy lvl i dopiero tam idź, wam nikt nie kazał przechodzić fabuły jak najszybciej, spokojnie na wszystko bedzie czas... a na pewno na bossy.
1. Ten quest nie jest konieczny więc nie musisz wcale tam iść
2. Jeśli juz decydujesz się na tego questa idziesz tam aby jak najszybciej go wykonać (Jakieś MF)
3. Jeśli przegrywasz z potworkami na wyspie to po jaką cholerę tak szybko tam idziesz
4. Jeśli atakuję Cie antywoj najlepiej idź tam z drużyną i stójcie na jednym polu i nikt was nie zaatkuje
I nie bedzie trzeba zmieniać nic w grze
Zgadzam się żeby wyłączyć pvp !! już tam z 42 razy padałem i wydałem prawie 20 milionów !!
Powalająca matematyka ... to, że tam padasz oznacza, że jesteś za słaby. Wbij parę lvl, i lataj na wyspę z pełnymi ruchami. Na 3-4 zestawach pełnych ruchów spokojnie można zdobyć te łuski. Nie pielęgnujmy głupoty.
jeżeli giniecie z łowcą to wbij większy lvl i dopiero tam idź, wam nikt nie kazał przechodzić fabuły jak najszybciej, spokojnie na wszystko bedzie czas... a na pewno na bossy.
powiedz mi co to ma do tego o czym Mellord pisał? Bo ni ch. nie widzę tutaj powiązania, a jedynie nic nie znaczący bełkot.
Sax napisał/a:
2. Jeśli juz decydujesz się na tego questa idziesz tam aby jak najszybciej go wykonać (Jakieś MF)
3. Jeśli przegrywasz z potworkami na wyspie to po jaką cholerę tak szybko tam idziesz
4. Jeśli atakuję Cie antywoj najlepiej idź tam z drużyną i stójcie na jednym polu i nikt was nie zaatkuje
2. Ten element gry powinien być równy dla wszystkich, a MF nie powinny defniować czy ktoś przejdzie wyspy za jednym razem czy za dwoma.
3. Potworki na wyspie zawsze były trudne. Nie dość, że można zginąć od nich to jeszcze polowania ;> i taki jest temat.
4. Oj tak, bo każdy ma drużynę, która wyda 1 mln, żeby tam przejść i chronić. O ile pamiętam na tamtych levelach 1 mln to nie było wcale tak mało.
Po prostu DENERWUJĘ MNIE podejście ludzi, którzy grają to od X lat.
Sax napisał/a:
I nie bedzie trzeba zmieniać nic w grze
Czyli "jest dobrze jak jest", "liberum veto". Nie powinniście się wypowiadać. Przez to, że zachowujecie takie podejście i odrzucacie większość propozycji, odchodzi więcej osób z mf niż przychodzi.
Najlepsze jest to, że w tym lobby w większości są ludzie z high levelami, którzy z pogardą i słusznością swoich przekonań odpowiadają innym graczom.
Taka ochrona na wyspie byłaby potrzebna, to nie jest ochrona kogoś "bo jest cienki" tylko ochrona kogoś, bo nie ma tyle ruchów i kasy by sobie non stop przechodzić tamtędy. I to nie jest kwestia levela tylko szczęścia, czy ktoś cie nie upoluje przypadkiem.
równie dobrze można się gdzieś ukryć, ale jak łowca nas złapie to koniec, trzeba znowu wydać milion, zużyć ruchy, uważać żeby nas moby nie zabiły...
z drugiej strony nie wiadomo ilu czubów będzie siedziało na wyspie
może być tak że połowa MFO będzie na wyspie i będą siedzieć i expić, póki nie stracą całej kasy na podróże.
wg mnie to ochrona naprawdę może się okazać niezbędna, ale skoro do tej pory jej nie było i jest dobrze to niech będzie tak dalej
Anisek też miałem niski lvl i też miałem ten problem ale jakoś dałem radę więc nie widzę problemu aby inni gracze nie dali rady z tą wyspą... no powtórzę się ale ten quest nie jest konieczny nie chcesz to nie musisz go robić po co od razu narzekać na grę że nie ma tam ochrony a powinna być