Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
pvp na wyspie (wyłączenie)
Autor Wiadomość
Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 20-09-2009, 08:35   

Nawet jeśli jedni chcą wyłączenia PVP, to chociaż w jednej kwestii powinni wszyscy się zgadzać...

Innymi słowy Admin powinien być konsekwentny, i jeśli w całej grze są włączone PVP, to na salamandrii także powinno być włączone.

Chociaż to jest trochę nie fair, że wydaje się 1kk na przejazd i potem mając ze 2 łuski tyranozaura, ginie się w walce z łowcą, traci się 1kk G i jeszcze trzeba resztę kupować na targu.

Piszę poprawnie po polsku.

NaPatelniChomik 
Użytkownik

Nick: Wykompe Ci Matke
Level: 158
Wysłany: 20-09-2009, 08:45   

wyłączone pvp w salamandrii zmieniło jedynie tyle że niższe lvl mogą wbić spokojnie ten 120-130 lvl... potem i tak nie opłaca się biegać i zabijać jednej sedny i trzeba iść w lochy czy labirynt a tam juz jest troche trudniej i można się spotkać z niemiłym teleportem z czyjejś strony... to co mnie dobija to ochrona w miejscach tupu lochy(tam gdzie szkielety)

Nie można być w świecie fantastyki zawsze i w 100% konsekwentnym... to tylko nasza wyobraźnia... w końcu gramy dzieciakiem który wzywa jednorożca bo... bo tak czy mówi "co do ??!!" więc i nie może walczyć w jednym miejscu a w innym może, ale nie zawsze musi tak być. jeżeli giniecie z łowcą to wbij większy lvl i dopiero tam idź, wam nikt nie kazał przechodzić fabuły jak najszybciej, spokojnie na wszystko bedzie czas... a na pewno na bossy.

Sax 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 245
Wysłany: 20-09-2009, 09:46   

1. Ten quest nie jest konieczny więc nie musisz wcale tam iść
2. Jeśli juz decydujesz się na tego questa idziesz tam aby jak najszybciej go wykonać (Jakieś MF)
3. Jeśli przegrywasz z potworkami na wyspie to po jaką cholerę tak szybko tam idziesz
4. Jeśli atakuję Cie antywoj najlepiej idź tam z drużyną i stójcie na jednym polu i nikt was nie zaatkuje
I nie bedzie trzeba zmieniać nic w grze :)

paxi13 
Użytkownik

Nick: Arturiki
Level: 92
Wysłany: 23-09-2009, 14:31   

Zgadzam się żeby wyłączyć pvp !! już tam z 42 razy padałem i wydałem prawie 20 milionów !! :razz:

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 24-09-2009, 00:08   

paxi13 napisał/a:
Zgadzam się żeby wyłączyć pvp !! już tam z 42 razy padałem i wydałem prawie 20 milionów !!

Powalająca matematyka ... to, że tam padasz oznacza, że jesteś za słaby. Wbij parę lvl, i lataj na wyspę z pełnymi ruchami. Na 3-4 zestawach pełnych ruchów spokojnie można zdobyć te łuski. Nie pielęgnujmy głupoty.

CroppTown 
Użytkownik

Nick: Twix
Level: 7
Wysłany: 24-09-2009, 06:39   

paxi13 napisał/a:
Zgadzam się żeby wyłączyć pvp !! już tam z 42 razy padałem i wydałem prawie 20 milionów !! :razz:

42 razy padłeś a 20 kk Wydałeś???
Z tego co pamiętam podróż na wyspę kosztuje 1kk a nie 500k.

Prawdopodobieństwo, że ty padłeś tyle razy jest takie jak ja bym rapsa na 5 nie rozwalił :twisted:

Nieaktywny...
Może kiedyś powrócę ; d
DAWAJCIE MFO3 ; ]

aNisek 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 24-09-2009, 09:32   

NaPatelniChomik napisał/a:
jeżeli giniecie z łowcą to wbij większy lvl i dopiero tam idź, wam nikt nie kazał przechodzić fabuły jak najszybciej, spokojnie na wszystko bedzie czas... a na pewno na bossy.

powiedz mi co to ma do tego o czym Mellord pisał? Bo ni ch. nie widzę tutaj powiązania, a jedynie nic nie znaczący bełkot.

Sax napisał/a:
2. Jeśli juz decydujesz się na tego questa idziesz tam aby jak najszybciej go wykonać (Jakieś MF)
3. Jeśli przegrywasz z potworkami na wyspie to po jaką cholerę tak szybko tam idziesz
4. Jeśli atakuję Cie antywoj najlepiej idź tam z drużyną i stójcie na jednym polu i nikt was nie zaatkuje

2. Ten element gry powinien być równy dla wszystkich, a MF nie powinny defniować czy ktoś przejdzie wyspy za jednym razem czy za dwoma.
3. Potworki na wyspie zawsze były trudne. Nie dość, że można zginąć od nich to jeszcze polowania ;> i taki jest temat.
4. Oj tak, bo każdy ma drużynę, która wyda 1 mln, żeby tam przejść i chronić. O ile pamiętam na tamtych levelach 1 mln to nie było wcale tak mało.

Po prostu DENERWUJĘ MNIE podejście ludzi, którzy grają to od X lat.

Sax napisał/a:
I nie bedzie trzeba zmieniać nic w grze :)

Czyli "jest dobrze jak jest", "liberum veto". Nie powinniście się wypowiadać. Przez to, że zachowujecie takie podejście i odrzucacie większość propozycji, odchodzi więcej osób z mf niż przychodzi.

Najlepsze jest to, że w tym lobby w większości są ludzie z high levelami, którzy z pogardą i słusznością swoich przekonań odpowiadają innym graczom.

Cortez 
Użytkownik

Wysłany: 24-09-2009, 12:47   

W większości lokacji gdzie występują Bossy jest też ochrona.
Tylko w kilku przypadkach tak nie jest, nie wiedzieć czemu.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 24-09-2009, 16:05   

aNisek, co innego konstruktywna propozycja, a co innego "chcę ochronę, bo jestem cienki". Naprawdę nie widzisz różnicy?

aNisek 
Użytkownik

Wysłany: 24-09-2009, 19:35   

Taka ochrona na wyspie byłaby potrzebna, to nie jest ochrona kogoś "bo jest cienki" tylko ochrona kogoś, bo nie ma tyle ruchów i kasy by sobie non stop przechodzić tamtędy. I to nie jest kwestia levela tylko szczęścia, czy ktoś cie nie upoluje przypadkiem.

BarylkaSnK 
Użytkownik

Nick: Angahm
Level: 165
Wysłany: 24-09-2009, 20:55   

równie dobrze można się gdzieś ukryć, ale jak łowca nas złapie to koniec, trzeba znowu wydać milion, zużyć ruchy, uważać żeby nas moby nie zabiły...
z drugiej strony nie wiadomo ilu czubów będzie siedziało na wyspie
może być tak że połowa MFO będzie na wyspie i będą siedzieć i expić, póki nie stracą całej kasy na podróże.
wg mnie to ochrona naprawdę może się okazać niezbędna, ale skoro do tej pory jej nie było i jest dobrze to niech będzie tak dalej

eNCe jest moim mistrzem ;]

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 24-09-2009, 22:00   

popieram wyłączenie.

co tu wiecej mowic. zawsze sie mniej kasy wyda, bo cie nikt nie atakuje

Woj1910 -4 - Landern

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 24-09-2009, 22:08   

aNisek napisał/a:
bo nie ma tyle ruchów i kasy by sobie non stop przechodzić tamtędy

BarylkaSnK napisał/a:
trzeba znowu wydać milion, zużyć ruchy, uważać żeby nas moby nie zabiły...

Woj Mroku napisał/a:
co tu wiecej mowic. zawsze sie mniej kasy wyda, bo cie nikt nie atakuje

Życie .. łowca też musi wydać kasę, żeby tam przejść i uważać na moby (a szczególnie anty) .

BarylkaSnK 
Użytkownik

Nick: Angahm
Level: 165
Wysłany: 24-09-2009, 22:14   

cybershot napisał/a:
Życie .. łowca też musi wydać kasę, żeby tam przejść i uważać na moby (a szczególnie anty) .

inaczej to się ma jeżeli łowca już jest na wyspie...

eNCe jest moim mistrzem ;]

Sax 
Użytkownik

Level: 245
Wysłany: 24-09-2009, 22:42   

Anisek też miałem niski lvl i też miałem ten problem ale jakoś dałem radę więc nie widzę problemu aby inni gracze nie dali rady z tą wyspą... no powtórzę się ale ten quest nie jest konieczny nie chcesz to nie musisz go robić po co od razu narzekać na grę że nie ma tam ochrony a powinna być

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi