Jeżeli eliksir ma stać się powszechnie dostępnym narzędziem prowadzenia walk - to dać go do sklepu za jakieś 700-800k - bo skoro już nie jest takim luksusem jak kiedyś, a jedyny problem to jego cena...
możesz rozwinąć swoją myśl ? jakos nie mogę tego zrozumieć, a po drugie zero argumentów (aby tak pisać ) a masz przy swoim nicku napis GM... i wielce obrażony, bo ktoś z 55 będzie rywalizował o kupno eliksiru z lvl 100... gdyby eliksiry były od 100lvl to wtedy można by się zastanowić nad wprowadzeniem go do sklepów, ale teraz to tylko niby taki od niechcenia pomysł a niedługo zostanie to wprowadzone bo tak GM chciał i będzie miał czym handlować w stosunkowo niskich miastach.
Tomi napisał/a:
Eliksir jest od lv 50+, więc z pewnością nie będą podniesione limity w miastach gdzie są gracze poniżej tego poziomu. W pozostałych miastach zobaczymy jeszcze...
właściwie tak, ale często też w niskich miastach są wystawiane eliksiry, ale już nie zagłębiajmy się w szczegóły, wystarczyła by tylko nordia i azarad w takim razie
btw. dzis mi się udało zalicytować dwa eliksiry zaraz po tym jak to wystawiono ^^ ciekawe dla kogo były:)
często też w niskich miastach są wystawiane eliksiry, ale już nie zagłębiajmy się w szczegóły
Dlaczego nie. To właśnie z powodu przekrętów graczy i ich "sponsorów" zostały wprowadzone limity. Tego trzeba uniknąć a nie wracać do sytuacji kiedy gracze pożyczali sobie eliksiry ze sporo ponad 30% procentowym zyskiem na dzień czy dwa.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Do czego pijesz? Że masz problemy ze zrozumieniem to nie musisz wyskakiwać z agresją
Ja eliksirów nie kupuję od ostatniego upka (a chyba nawet wcześniej), handlu (gł. kupna) wszelakimi drażliwymi towarami zaprzestałem odkąd zostałem GMem (a wiele okazji okazyjnych zakupów miałem, wiele....). Zresztą w tym roku do szczęścia i tak wystarczyłyby mi eliksiry wygrane w turniejach
A propozycja chyba jest jasna - skoro są problemy z zaopatrzeniem się w eliksiry na targu, to wprowadzić go do sklepu (np. od Nordii).
A propozycja chyba jest jasna - skoro są problemy z zaopatrzeniem się w eliksiry na targu, to wprowadzić go do sklepu (np. od Nordii).
Myślę, że to chyba by rozwiązało wiele problemów z zakupem graczy tego bezcennego unikatu
Każdy by miał dostęp do niego (od 50lvl) i nie byłoby przelewów. I wilk syty i owca cała.
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
To właśnie z powodu przekrętów graczy i ich "sponsorów" zostały wprowadzone limity. Tego trzeba uniknąć a nie wracać do sytuacji kiedy gracze pożyczali sobie eliksiry ze sporo ponad 30% procentowym zyskiem na dzień czy dwa.
Nie zapominaj, że chodzi o kupno eliksiru a skoro on jest tak ogólnie dostępny to takich przypadków być nie może...jeśli będą limity - ktoś inny kupi.
mnietuniema napisał/a:
Do czego pijesz?(...) z agresją
Do tego, że swoje myśli wypisujesz tylko dlatego, że przypuszczasz, ze tak może być, a z resztą nie ważne, bo i tak przeczytasz linijkę mojej wypowiedzi.
jaką agresją jeśli można wiedzieć, bo ja takowej nie widzę w moim poście ?
mnietuniema napisał/a:
to może od razu eqw na zawołanie ? e dajcie spokój...a odpowiedź walkmana sama potwierdza, że chcecie tylko coś powstrzymać a co to mnie nie interesuje.
Rozmowę z wami uważam za zakończoną bo wy macie inne zdanie a ja inne. A na dodatek nie potraficie sypnąć jakimiś konkretnymi argumentami oprócz przypuszczeń aby przekonać mnie do waszych racji a wy moich postów nie czytacie jak widze....rozmowa z wami jest męcząca...
to może od razu eqw na zawołanie ? e dajcie spokój...a odpowiedź walkmana sama potwierdza, że chcecie tylko coś powstrzymać a co to mnie nie interesuje.
to po co narzekasz że eliksirów nie możesz kupić?
Niektórym to się nie dogodzi. I tak źle i tak nie dobrze. Jeszcze troszkę to przy zakupie 35 MF będą chcieli mieć bonusa - dostawę coli z chipsami do domu.
to po co narzekasz że eliksirów nie możesz kupić?
Niektórym to się nie dogodzi. I tak źle i tak nie dobrze. Jeszcze troszkę to przy zakupie 35 MF będą chcieli mieć bonusa - dostawę coli z chipsami do domu.
Macie wrażenie nie kiedy, że gadacie do ściany? ja w tym momencie takie mam, bo żadnej rozmowy po prostu z wami nie ma...ja o jednym wy o drugim
Od razu odpiszę wam jedno... ja nie narzekam, że nie mogę tego eliksiru kupić tylko piszę kiedy wchodzi się na komputer normalnie nie można go zdobyć, a nie tak, żeby siedzieć przed komputerem cały dzień - to różnica, bo są za niskie ceny a wy brniecie w zaparte, że są w porządku tylko trzeba siedzieć przed monitorem 24h aby taki eliksir kupić, a jak Tomi napisał już coś to wy w padacie na genialny pomysł, że jak azkero musi mieć dogodzone, to my mu przeszkodzimy i niech dadzą eliksiry ogólnie dostępne dla każdego... eh... dziecinada, to już lepiej było by zrobić nową miksturę a elksir przenieść na poziom 100.... eh ale co zrobi Tomi to jego sprawa
mnie wszystko będzie satysfakcjonowało
do pana mnietuniema
pytanie 1
w poście napisanym dzis 17:37
pytanie 2
w poście napisanym dzis 18:39
do pana walkmana
pytanie 1
w poście napisanym dzis 15:45
pytanie 2
w poście napisanym Wczoraj 10:40
Jak nie umiecie odpowidać na pytanie to nie musicie odpisywać...bo zachowujecie się jak politycy - spróbujcie może...
do pana walkmana
pytanie 1
w poście napisanym dzis 15:45
pytanie 2
w poście napisanym Wczoraj 10:40
To jest to pytanie:
azkero napisał/a:
Ogladales wczoraj tą nowa telenovele ?
Nie nie oglądałem.
A teraz poważniej:
azkero napisał/a:
jeśli by wprowadzić właśnie limit ceny taki jak masz w tych miastach co kupujesz eliksir po 650k to eterni po azaraz może też by tak chodziły ? co to jest 50k więcej ? wiele do zrobienie na prawdę nie macie, a moglibyście uszczęśliwić kilku(set) graczy ^^
Stopniowanie cen max na wiele przedmiotów jest po to by LL tak szybko i łatwo nie bogaciły sie bo jak wszyscy wiemy, Golda w grze jest zbyt wiele.
Podniesienie ceny max w Devos i Eliar o 50kG nie wpłynie na to, że będziesz częściej mógł kupować eliksiry.
azkero napisał/a:
Na pewno to nie jest kwestia poświęcenia czasu grze, bo Walkman już napisał kilka postów wyżej, że ma program który go powiadamia o takim czymś...
Oj Szanowny Naiwny i Niedoświadczony Graczu. Ja jako GM bym sie Tobie przyznał, że są programy do czegoś tam? Nie będę się juz więcej na ten temat wypowiadał ale zaskakujesz mnie coraz bardziej.
A to są te pytania z wczoraj:
azkero napisał/a:
co do eliksirów to bardzo dobrze, że jesteś tak sprytny, ale powiedz mi czy to jest mądre, aby błagać kogoś na pw, aby sprzedał ci jakiś przedmiot ?
To chyba Ty zaproponowałeś. Ja mam inny sposób na skupywanie eliksirów.
azkero napisał/a:
i wystarczy dać zdrową rozsądną cenę, aby można było przelicytować to co jest wartościowe a nie wprowadzać ograniczenia przy śmiesznej cenie 600k.... jak widać przedmiot schodzi zawsze po tej samej cenie, więc czemu tego nie podwyższyć ?
Przez całe lato (a nawet jeszcze wcześniej) trwały dyskusje nad limitami cen to teraz się spytam, gdzie Ty byłeś? Dlaczego nie brałeś aktywnego udziału w kilkunastu dyskusjach na forum? Limity zostały utworzone po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw przedstawionych przez graczy wiec nie wiedzę sensu tylko z Toba na ten temat dyskutować. Obudziłeś sie jak ze snu zimowego bo nie możesz zarabiać na elkach tak jak było w czasie kiedy można było licytować ponad limit ale narażałeś sie na ukaranie przez GM. Chyba tak jest dokładnie. Wtedy każdy eliksir we wszystkich miastach do Devos łącznie, Ty przebijałeś tylko o 5% bo ja nie mogłem. Jestem GM i muszę świecić przykładem.
azkero napisał/a:
Anty chcą po prostu grać...normalnie
To graj normalnie i regulaminowo a nie tak by ciągle być na celowniku wraz ze swymi "sponsorami"!
azkero robisz wielkie zamieszanie z niczego... chcesz elki?? wbij 120 lvl przepłyń na salamandrie i kupuj se elki u npcta po 1 kk za 1...
azkero napisał/a:
tylko trzeba siedzieć przed monitorem 24h aby taki eliksir kupić
wcale nie trzeba... trzeba tylko sobie je odpowiednio załatwić...
azkero napisał/a:
Na pewno to nie jest kwestia poświęcenia czasu grze, bo Walkman już napisał kilka postów wyżej, że ma program który go powiadamia o takim czymś...
taaaa... i ma też program do czatowania w kompie pentagonu
azkero napisał/a:
Rozmowę z wami uważam za zakończoną bo wy macie inne zdanie a ja inne. A na dodatek nie potraficie sypnąć jakimiś konkretnymi argumentami oprócz przypuszczeń aby przekonać mnie do waszych racji a wy moich postów nie czytacie jak widze....rozmowa z wami jest męcząca...
z tobą tym bardziej, ponieważ sam ją zacząłeś a nie zebrałeś odpowiedniej ilości odpowiednich argumentów i jeszcze uparcie upierasz się przy swoim...
i nie nie czytam twoich postow bo jak zauważyłem w większości z nich nie ma sensu w tym temacie
Cytat:
Anty chcą po prostu grać...normalnie
a nie-anty chcą grać normalnie bez anty ... i znowu połowa (połowy) jest niezadowolona.
azkero napisał/a:
właściwie tak, ale często też w niskich miastach są wystawiane eliksiry, ale już nie zagłębiajmy się w szczegóły, wystarczyła by tylko nordia i azarad w takim razie
słabszym lvlow często wypadają z bossow oraz skrzyń w questach, więc umów się z paroma w jakimś mieście i skupuj -.-
na razie nie mam czasu na rozpisywanie się, ale nauczę was jeszcze jednej rzeczy
nie czytamy po jednym wyrazie...
tzn przeczytamy anty chce grać normalnie i myślimy sobie no to odpisze mu coś i będziemy kul (hahA)
przeczytaj do końca profesorku
Cytat:
Anty chcą po prostu grać...normalnie, pewnie a nie tak jak każdy inny...każdy obiera inną drogę życia w grze więc nie wiem czego nie rozumiesz teraz, bo anty chcą jak najlepiej dla siebie ? co to w ogóle ma znaczyć to ma być argument ? Z resztą bardzo ładnie odesłał cię z kwitkiem M3tzu... nie tylko Anty chcą eliksiry...
eh
i jeszcze jedno co do pentagonu....próbujesz być śmieszny bo przeczytałeś kawałek, a tak prawda to jeśli nie czytało się od początku tematu to faktycznie może się wydawać to śmieszne.
Cytat:
Tak mam zainstalowanie powiadomienie sms'em gdy w wybranych miastach na Starym Kontynencie pojawi się eliksir to szybko pędzę do hotspotu i z laptaka wchodzę do gry by kupić tanio eliksir . Wszystko poprzez moduł GSM, centralę alarmową DSC i kilka przekaźników podłączonych do servera. Proste?
Teraz i z tobą zakończyłem rozmowę, bo nic nie wniosłeś do dyskusji... tylko twój post jest równy inteligencji na prawdę ogromnej
na razie nie mam czasu na rozpisywanie się, ale nauczę was jeszcze jednej rzeczy
nie czytamy po jednym wyrazie...przeczytaj do końca profesorku ...
Jak czujesz potrzebę kogoś uczyć/nauczać to chyba masz jeszcze czas by zmienić zawód i wykształcenie. Wiem, że na naukę nie jest nigdy za późno jak również to, że całe życie się uczysz i głupim umierasz. Tak to już bywa.
Co do jakiś nowych czy starych refleksji na temat eliksirów to się wstrzymaj. Przemyśl sytuację, wszystkie za i przeciw jak również jakie zmiany mógłbyś zaproponować dla MFO by grało się lepiej, było mniej możliwości do łamania regulaminu i chociaż część graczy była zadowolona z tych propozycji. Zastanów się czy czasem te propozycje nie wynikają z własnego sposobu gry, znacznie odbiegającego od przyjętych norm/reguł/taktyk na grę.
Ps spokojnej nocy Wam i Tobie życzę a ja idę sprawdzić czy ktoś nie wystawił eliksirów na sprzedaż. Opss. Żartowałem.
Mam troszkę czasu to odpisze no i żeby też temat nie 'umarł '
Walkmen napisał/a:
Stopniowanie cen max na wiele przedmiotów jest po to by LL tak szybko i łatwo nie bogaciły sie bo jak wszyscy wiemy, Golda w grze jest zbyt wiele.
Podniesienie ceny max w Devos i Eliar o 50kG nie wpłynie na to, że będziesz częściej mógł kupować eliksiry.
No to w takim razie jeśli jest sporo tej kasy to może czas zastanowić się nad zmianą czegoś, a nie obcinać ceny za eliksiry aby były jak najtańsze i nie ubywało tej kasy(?) czemu akurat mowa o devos i eliar? mnie wystarczy tylko nordia, bo tak jak Tomi wspomniał, w tych miastach gracze jeszcze nie potrzebują eliksirów, więc nie będą mogli handlować nimi
Walkmen napisał/a:
To chyba Ty zaproponowałeś. Ja mam inny sposób na skupywanie eliksirów.
Sam się chwaliłeś nim ^^ ale nie wnikam.
Walkmen napisał/a:
Przez całe lato (a nawet jeszcze wcześniej) trwały dyskusje nad limitami cen to teraz się spytam, gdzie Ty byłeś? Dlaczego nie brałeś aktywnego udziału w kilkunastu dyskusjach na forum? Limity zostały utworzone po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw przedstawionych przez graczy wiec nie wiedzę sensu tylko z Toba na ten temat dyskutować. Obudziłeś sie jak ze snu zimowego bo nie możesz zarabiać na elkach tak jak było w czasie kiedy można było licytować ponad limit ale narażałeś sie na ukaranie przez GM. Chyba tak jest dokładnie. Wtedy każdy eliksir we wszystkich miastach do Devos łącznie, Ty przebijałeś tylko o 5% bo ja nie mogłem. Jestem GM i muszę świecić przykładem.
Gdzie ja byłam ? można to tak powiedzieć...w lato było o wiele więcej ciekawszych rzeczy do robienia niż siedzenie przed komputerem, a co do utożsamiania mnie z postacią która nosi nick Elfen Lied to musi zaczerpnąć informacji od 'znajomych' którym rozpowiadasz pod jakimi nickiem Elfen teraz gra. ^^
od lutego do lipca miałem przerwę mój drogi świecący przykładem GM hehe śmiesznie to brzmi
Co do dyskusji tylko ze mną to uwierz mi, że nie tylko ja chcę tego samego, bo jeśli pojawiły się konkrety to pojawiły się też osoby które odpisały szybko tomiemu a rozmowa z tobą to czysty spam...chyba to widać, nic nie wnosimy do dyskusji tymi postami ^^ dlatego to jest mój ostatni i czekam na odpowiedź tomiego ^^
Walkmen napisał/a:
To graj normalnie i regulaminowo a nie tak by ciągle być na celowniku wraz ze swymi "sponsorami"!
Jeszcze z tego nie korzystałem
Walkmen napisał/a:
Jak czujesz potrzebę kogoś uczyć/nauczać to chyba masz jeszcze czas by zmienić zawód i wykształcenie. Wiem, że na naukę nie jest nigdy za późno jak również to, że całe życie się uczysz i głupim umierasz. Tak to już bywa.
Co do jakiś nowych czy starych refleksji na temat eliksirów to się wstrzymaj. Przemyśl sytuację, wszystkie za i przeciw jak również jakie zmiany mógłbyś zaproponować dla MFO by grało się lepiej, było mniej możliwości do łamania regulaminu i chociaż część graczy była zadowolona z tych propozycji. Zastanów się czy czasem te propozycje nie wynikają z własnego sposobu gry, znacznie odbiegającego od przyjętych norm/reguł/taktyk na grę.
Szczerze mówiąc zastawiałem się czy by nie podjąć szkoły w kierunku takim aby w przyszłości edukować młodzież, ale na razie mam inne ambicje -- wszystko przede mną. . Przemyśl sytuacje... .hm gdybym tego nie przemyślał topic by nie powstał ^^ więc ja już wszystko przeanalizowałem i jestem pewien, że jeśli ceny eliksirów pójdą w górę to nikt nie będzie narzekał A co do tych przekrętów i twoich obaw co do 'argentyńskich pożyczek' to tak jak pisałem już kiedyś targ jest dla wszystkich każdy może kupić ten przedmiot bo jest tak samo wystawiony dla każdego, ale ktoś może czekać i go kupić taniej, na tym polega aukcja która została wystawiona na sprzedaż... a nie na tym aby zaklepać wszystko po kilku sekundach
Twój pomysł jest bezinteresowny i w ogóle nie przywiązujący wagi do graczy.
Zwiększyłaby się jedynie ilość przestępstw w grze a zabrakłoby uczciwej gry.
Radzę zamknąć ten temat bo raczej Tomi i tak nie odpisze, bo i niema poco....