Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: [Ex-GM] Shell
03-05-2010, 11:37
Ochrona na Salamandrii

Chcesz aby przywrócono PvP na Salamandrii?
Jak najbardziej, łatwiej o exp
51%
 51%  [ 97 ]
Nie, wolę poexpić na potworach
48%
 48%  [ 92 ]
Głosowań: 189
Wszystkich Głosów: 189

Autor Wiadomość
Potezny Trusk 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 11-12-2009, 15:36   

To nie jest robota!!! W chodzę n mfo 3 razy dziennie po 5 minut, żeby tylko poexpić. Na 200 lvl praktycznie nikt nie walczy, bo exp...
To co to komu przeszkadza. Ja mam staty na pvp i expię w jaskini brązowego smoka, gdzie atakują potworki-wojowie. Expa na tym wiele nie tracę, niż gdybym miał expić na mokradłach. Przywróćcie PvP!!!

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Świat: 1+2+4
Wysłany: 11-12-2009, 16:18   

Być może po wprowadzeniu update'a (a więc i dokończeniu mapy salamandrii) ochrona zostanie zdjęta. Będą więc takie same zasady jak na Arkadii.

Potezny Trusk 
Użytkownik

Wysłany: 11-12-2009, 16:27   

Tomi napisał/a:
Być może po wprowadzeniu update'a (a więc i dokończeniu mapy salamandrii) ochrona zostanie zdjęta. Będą więc takie same zasady jak na Arkadii.

I chwała Ci za to!! :D

Legolass 
Użytkownik

Level: 7
Wysłany: 11-12-2009, 16:29   

Tomi napisał/a:

Cud... Właśnie może znów otworzy się droga do Top'u dla dużych lv.. Trochę życia wejdzie na Salamandrie... W końcu może się coś zacząć dziać.

s4 ~ Eddard

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 11-12-2009, 16:30   

Tomi napisał/a:
Być może po wprowadzeniu update'a (a więc i dokończeniu mapy salamandrii) ochrona zostanie zdjęta.

Mogę spytać - dlaczego? Ochrona istnieje półtora roku, apele były praktycznie od samego początku, a zostanie zdjęta dopiero teraz? Już lepiej ją zostawić, w końcu jeśli ktoś chce walczyć to i tak będzie walczyć, a ochrona przeszkadza tylko w łapaniu nieprzygotowanych graczy.

Tomi
Prawie Admin

Świat: 1+2+4
Wysłany: 11-12-2009, 16:32   

Shark napisał/a:
Tomi napisał/a:
Być może po wprowadzeniu update'a (a więc i dokończeniu mapy salamandrii) ochrona zostanie zdjęta.

Mogę spytać - dlaczego? Ochrona istnieje półtora roku, apele były praktycznie od samego początku, a zostanie zdjęta dopiero teraz? Już lepiej ją zostawić, w końcu jeśli ktoś chce walczyć to i tak będzie walczyć, a ochrona przeszkadza tylko w łapaniu nieprzygotowanych graczy.

Być może, nie znaczy że na pewno.
Dlaczego? Bo gra zostanie niejako dokończona, więc to dobra okazja.

Legolass 
Użytkownik

Shark napisał/a:

i odezwali się Ci, którzy wolą latać bez sensu na prawo i lewo po mapce...
Zaraz ich tu będzie więcej.

A co do terminu zdjęcia ochrony.. Wiadomo dlaczego podczas upka... Bo to jest termin zmian w grze itd.. Tak samo było z terminem nałożenia ochrony.

s4 ~ Eddard

Potezny Trusk 
Użytkownik

Pogódźmy obydwie strony sporu:

Odblokować PvP na kontynencie Salamandria, a zablokować w podstrefach do expienia.

Co wy na to?

Legolass 
Użytkownik

Wysłany: 11-12-2009, 16:35   

Potezny Trusk napisał/a:
Pogódźmy obydwie strony sporu:

Odblokować PvP na kontynencie Salamandria, a zablokować w podstrefach do expienia.

Co wy na to?

Na to samo wychodzi.. Bo Ci co nie chcą walki expią w tych strefach gdzie jest ochrona.
Tomi napisał/a:
Być może, nie znaczy że na pewno.

hmm... Ochrona powinna być usunięta z prostego powodu... Ochrona ogranicza bicie punktów rankingowych wysokim lv co jest niesprawiedliwe w stosunku do rankingu. Jak już kiedyś pisałem małe lv na Arkadii mogą sobie upolować przeciwnika a duży lv nie dość że braknie mu przeciwnika to nawet nie ma możliwości polowania.. Konsekwencją jest utrudnione bicie rankingu.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 11-12-2009, 16:37   

Cytat:

Kiedy się zapytałem, nie chodziło mi o "dlaczego dopiero teraz?" tylko "dlaczego administracja w ogóle bierze to pod uwagę?".

@up
O, odezwali się Ci, którzy nie potrafią uszanować czyjejś decyzji i wolą atakować graczy, którzy zwyczajnie nie chcą walczyć.

Po zdjęciu ochrony zwiększy się tylko ilość "niehonorowych" walk. Jeśli takie walki dają Ci satysfakcję, to nieźle..
Ostatnio zmieniony przez Shark 11-12-2009, 16:39, w całości zmieniany 1 raz  

Potezny Trusk 
Użytkownik

Wysłany: 11-12-2009, 16:38   

Może nie tyle co "polować", ale po prostu zawalczyć. Ja walczę jedynie podczas turniejów, bo tak to nikt nie chce. :evil:

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 11-12-2009, 16:43   

Znowu zacznie się łatwe wbijanie rankingu i polowanie na expiących graczy?

Główna mapa Salamandrii niech ma włączone PvsP (skoro gracze narzekają, że nie można walczyć pod miastem; swoją drogą, kt o zdrowych zmysłach wychodzi pod miasto w ciemno walczyć?), pozostałe lokacje - nie. A najlepiej, nich pojawi się na stałe drugi turniej, choćby darmowy, bez nagród - w końcu gracze "chcą tylko walczyć" ; >
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 11-12-2009, 16:45, w całości zmieniany 1 raz  

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 11-12-2009, 16:45   

Chca walczyc i zaistniec w rankingu, Adi czy to nasza wina, ze po prostu chcemy miec chociaz zblizone mozliwosci zdobywania ranka do lou lvli?

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 11-12-2009, 16:51   

Przestań się nad sobą użalać. Zaistnieć w rankingu? Miałeś na to ponad 200 poziomów czasu, a teraz, kiedy przychodzi czas na emeryturę, zaczynasz atak na TOP? ; D

Legolass 
Użytkownik

Wysłany: 11-12-2009, 16:54   

ADIHC1 napisał/a:
Miałeś na to ponad 200 poziomów czasu, a teraz, kiedy przychodzi czas na emeryturę, zaczynasz atak na TOP? ; D

Lepiej późno niż wcale...
Przez te 200 lv nabrałeś doświadczenia w grze i chcesz zdobywać punkty rankingowe. Ja walczyłem przez całą grę i chce walczyć dalej. Na + 200 lv mam rozegranych ok. 3500 walk, więc nie mów, że nic nie robiliśmy wcześniej ..

s4 ~ Eddard

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi