Tu się nie zgodzę "poboczne" działy są tylko dodatkiem a nie podstawą do oceniania UR.
ADIHC1 napisał/a:
Dlaczego aktywność niezwiązana z główną tematyką forum miałaby być nagradzana? Każdy użytkownik niezainteresowany grą to zbędny balast. Przypominam, że to jest forum typowo tematyczne...
To była tylko taka moja uwaga, propozycja. Jak nie to nie, okej, rozumiem.
Cytat:
Pomyśl... Skoro rangi są zależne od ilości napisanych postów to muszą mieć wpływ na "produkowanie" spamu.
Ja nie mówię, że nie mają.Chodzi mi o stopień spamu, który się zmniejszył po usunięciu rang a stopień spamu, który zmniejszył się po usunięciu licznika. Uważam, że większą rolę odegrało tu usunięcie tego drugiego i tyle.
minek123 napisał/a:
Myślę że wybory UR powinny być dokonywane tylko i wyłączenie "na górze".
I to by było najlepsze rozwiązanie. Ew. w sprawach dylematów robilibyście publiczną dogrywkę, tak jak to było z Ambitnym/Ambitym (nie pamiętam jak się pisze ten nick), Edwinem i Gosią.
Ale wracając do samego tematu, mnie się wydaje, że tego typu rangi, które można otrzymać po spełnieniu pewnych kryteriów, będą mogły mieć podobny wpływ na użytkowników jak poprzednie (zależne od liczby postów).
Zresztą na forum są różne rangi dla osób angażujących się. Oczywiście otrzymanie ich nie jest takie proste i wydaje mi się, że Jurassa, chciałby koniecznie zwiększyć swoją szansę na otrzymanie jakiejś wyróżniającej się rangi (przynajmniej ja tak to odbieram skoro tak się upierasz przy sensie tworzenia tego typu rzeczy).