Moim zdaniem jest to błąd, a jeśli to nie jest błąd to ten pomysł jest beznadziejny otóż.
Chciałem się dowiedzieć dlaczego nie ma żadnego hełmu co daje tak mniej więcej 1000 obrony fizycznej ?
Bo jeśli dobrze policzyłem to jest 5 różnych hełmów co dają ponad 1000 obrony magicznej więc coś chyba tu nie jest dobrze przynajmniej moim zdaniem, a jaka jest wasza opinia ?
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 05-03-2010, 14:14
Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Może i tak ale przynajmniej mogli by zrobić choć jeden hełm co dodaje lekko ponad 1000 obrony fizycznej, bo tak to teraz to hełm ma lekko ponad 700 obrony fizycznej i na dodatek ciężko go zdobyć ponieważ wylatuje tylko z wojownika ciemności więc moim zdaniem powinni wprowadzić choć jeden taki hełm
Co wy na to ?
BO sami powiedzcie po co komu 5 różnych ale bardzo podobnych hełmów i wszystkie dodają do obrony magicznej ?
Bez sensu co ?
BO sami powiedzcie po co komu 5 różnych ale bardzo podobnych hełmów i wszystkie dodają do obrony magicznej ?
Bo sa rozne taktyki? Jeden chce miec wiecej celnosci czy tam unikow-zaklada srebny, jeden jak najwiecej obrony magicznej, zaklada magmowy, jeden szybkosci, zalozy mistyczny itd.
Zawsze tak bylo i jest. Za to buty, rekawice i tarcza zawsze daja duzo wiecej obrony na woja.
Hełmy są od lvl,180lvl nie założy hełm chaosu bo to nie na jego lvl więc założy jakis irydowy który ma 100 mniej oborny mag od najlepszego w mfo ^dlatego są bardzo podobne hełmy na 180,190,200,215lvl..rekawice nie daja 400 obrony mag a tym bardziej buty ktore daja max 75 obrony mag a na woja 240...
Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd.
a jak ktoś chce cię uderzyć mieczem lub chociażby pałką w głowę, to co służy do ohcrony??
..Taki logiczny post ;D
Profesja: Mag
Nick: Goddess Of War
Level: 85
Wysłany: 29-03-2010, 19:13
gosia napisał/a:
Ta bo z magi się celuje w głowę z tego co wiem nie ma w mf jakiejś magi która że tak powiem działa na umysł postaci
_________________ Don't call me hero, hero can die. Call me legend because legend is immortal.
Profesja: Wojownik
Level: 333
Wysłany: 29-03-2010, 19:38
Marwell Revell napisał/a:
gosia napisał/a:
Ta bo z magi się celuje w głowę z tego co wiem nie ma w mf jakiejś magi która że tak powiem działa na umysł postaci
wydaje mi się że ty nie nosiłeś hełm w mfo bo coś ci się p o
jak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił
Level: 85
Wysłany: 29-03-2010, 21:19
novik napisał/a:
Marwell Revell napisał/a:
gosia napisał/a:
wydaje mi się że ty nie nosiłeś hełm w mfo bo coś ci się p o
jak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił
a mi jednak się wydaje ze tobie coś się jednak ..... albo nie umiesz czytać albo nic nie rozumiesz z tego co jest napisane bo nie napisałem że hełmy mają mieć +1000 obron tylko odniosłem się do zupełnie innej wypowiedzi wiec że tak powiem czytaj < myśl < pisz a nie czytaj < pisz < mysl
_________________ Don't call me hero, hero can die. Call me legend because legend is immortal.