Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Jak zarobić, a się nie narobić?
Autor Wiadomość
Potezny Trusk 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 22-12-2009, 19:19   

To całe szczęście, bo planuję sobie zrobić maszynkę do robienia MF-ów :-D

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 22-12-2009, 21:10   

Świetnie, w takim razie czekamy ; >

Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 22-12-2009, 22:46   

Jeśli chodzi o zarabianie na low lvl, jest na to bardzo prosty sposób:

Założyłem niedawno nowe konto na s1, startując od zera próbuję zebrać jakąś porządną kasę.

Teraz cały czas ludzie robią turnieje "do 7lvla", wystarczy wbić ten 7lv, zapisać się do paru takich turniejów, poczekać na wystartowanie któregoś z nich i... pochodzić trochę po mapce.

Wszyscy w tym momencie znają statystyki na których można bez problemu wygrywać pojedynki w turniejach prywatnych, więc nie powinno stanowić problemu utrzymanie się w nim parę rund.

Jako że w jaskini szerszeni (jakkolwiek się zwie) nie ma walk PvP, można bez problemu zostawić tam postać na noc, czy poczekać na naładowanie się ruchów. Dzięki temu nie dość, że zbiera się żądła, które potem można komuś LEGALNIE opchnąć za ok 500-750g za sztukę, to dostaje się kasę za zabijanie szerszeni.

Dzięki tej taktyce mam w tym momencie (po wykorzystaniu ok. 200ruchów) 19 000 G oraz 13 żądeł.

19 000 + 13*500G = 25500 G

Więc wystarczy tylko (!) jeden dzień, aby nabić sobie kapitał początkowy do operacji na targu. Z takimi pieniędzmi i umiejętnym handlem można w niespełna dwa tygodnie mieć ok 100 000G. Dalsze zyski to tylko kwestia czasu.

Jak dla mnie to jest to najprostszy sposób na LEGALNE i efektywne zarabianie kasy na low lvl.

Piszę poprawnie po polsku.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 22-12-2009, 23:05   

Warto też pamiętać o gemie, który dostaje się w nagrodę za ubicie Królowej szerszeni, a to kolejne co najmniej 100k ; >

Coni
Użytkownik

Wysłany: 23-12-2009, 00:27   

Levusek napisał/a:
Z takimi pieniędzmi i umiejętnym handlem można w niespełna dwa tygodnie mieć ok 100 000G. Dalsze zyski to tylko kwestia czasu.
.
O wiele szybciej ;)
Gdy miałem dostęp do samego Urkaden czerpałem z uczciwych transakcji po 50k dziennie.

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 23-12-2009, 20:30   

Cytat:
O wiele szybciej ;)
Gdy miałem dostęp do samego Urkaden czerpałem z uczciwych transakcji po 50k dziennie.

Jak sie dojdzie do Eliar to zarabia się nawet po 200k dziennie na samych itemach sklepowych a 50k o których piszesz to minimum, pomijajac mozliwość kupienia żadszych i chodliwych sprzętów i ich osprzedania na czym zwykle 50k to średni zysk na itemie.

pozdrawiam

Coni
Użytkownik

Wysłany: 23-12-2009, 23:15   

Misiopysio napisał/a:
Jak sie dojdzie do Eliar to zarabia się nawet po 200k dziennie na samych itemach sklepowych a 50k o których piszesz to minimum

Wiem tyle, że mi chodziło własnie o to minimum, żeby potem się nie dziwili, że nie dostają nic ponadto 50k jak słabo pójdzie sprzedaż.
Ja teraz mam dostęp do Devos i za sprzedane aukcje dostaje zwrot za itemy, które wykupiłem i dodatkowo +300k (przeciętnie) :)

Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 05-01-2010, 10:28   

Najlepsza recepta na zarobienie kasy na s2:

Teraz popularne są turnieje dla 7lv, można się do takiego zapisać, i iść do jaskini szerszeni zbierać żądła, po zebraniu jakiejś większej ilości (więcej niż 50) wraca się do miasta, pisze do gracza Levusek, że wystawia się taką i taką ilość żądeł na targ, a Levusek licytuje wam te żądła za limit kasowy :>

Piszę poprawnie po polsku.

JereManU 
Użytkownik

Level: 120
Wysłany: 15-07-2010, 12:29   

Wybaczcie za odkopanie, ale chciałem się poradzić, czy znacie jakiś sposób na zarobek na s1 dla gracza, który doszedł tylko do Ballis? Mixy lv5 i lv6 widzę głównie, ale do nich nie mam dostępu, a wszystkie inne przedmioty w sklepach mają limity. Zostaje wypatrywanie okazji na targu i sprzedawanie z zyskiem?

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 15-07-2010, 18:46   

JereManU napisał/a:
wszystkie inne przedmioty w sklepach mają limity

Widzisz taki limit ze względu na to, że możesz kupić te przedmioty w sklepie. Limit nie obowiązuje graczy, którzy nie mają dostępu do tego sklepu, także spokojnie możesz tym handlować.

JereManU 
Użytkownik

Wysłany: 15-07-2010, 19:05   

Dzięki wielkie za informację : )

El Loco 
Użytkownik

Wysłany: 15-07-2010, 19:14   

Poza tematem prawdziwy kibic Manchester Utd wie, że skrót "ManU" jest skrótem obrazliwym w związku z Duncanem Edwardsem i katastrofą pod Monachium oraz przyśpiwekami kiboli Leeds !

JereManU 
Użytkownik

Wysłany: 15-07-2010, 19:18   

El Loco napisał/a:
Poza tematem prawdziwy kibic Manchester Utd wie, że skrót "ManU" jest skrótem obrazliwym w związku z Duncanem Edwardsem i katastrofą pod Monachium oraz przyśpiwekami kiboli Leeds !

Drugi człon mojego nicka nie ma związku z Man Utd, poza tym wymyśliłem go w 2006 roku, teraz korzystam z innych. Sry za OT.

shonin 
Użytkownik

Nick: noob 44
Wysłany: 04-09-2010, 17:06   

wbij 6lv anty mag i zabij sowy ale zrob turniej bo jak je zabijesz wpadnie ci 7-8lv kup zbroje na 9lv i sprzedawaj do 2 miasta i potrz na tanie gemy by wiecej zarobic :-D

Fryzz 
Użytkownik

Nick: Fryzz
Level: 100
Wysłany: 13-12-2010, 21:54   

To Proste Tak mówi większość osób Zabij królową szerszeni i masz gem opchniesz i tak w kółko .
Jeżeli będziesz miał na tyle dobrego fuksa jak ja to po Jednej walce zdobędziesz 1 kk I potem będzie z górki
JEDNYM SŁOWEM "TARG" ALBO "LUCK"

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi