Zrozumcie że era mf2 się skończyła i nie ma sensu prowadzić jej dalej dla garstki osób które nie potrafią się przestawić na mf3. Jedyne na co możecie liczyć to wprowadzenie paru nowych gmów na jakiś czas, nic więcej.
Jak byś nie zauważył to już 2 temat który zrobiłem i ma na celu poprawę sytuacji na światach moderwowanych czyli nabór Nowych Gm do pilnowania nic więcej nie chciałem .Jedyny plus tych 2 tematów że Crypton I Mapy zaczęli częściej wbijać i sprzątać na S1 i S2
[ Dodano: 23-05-2011, 16:24 ]
Może i rozmowa odbiegła lekko od tematu ale to dobrze bo w końcu kilku to kilku ale gracze wypowiadają się co sądzą na ten temat
Ostatnio zmieniony przez Vego1213 23-05-2011, 16:26, w całości zmieniany 2 razy
Dopóki są chętni do gry w v2, to wersja ta nie będzie przecież na siłę uśmiercana - nie ma powodu, aby to robić. Trzeba jednak zrozumieć, że jest to projekt ukończony, więc nie będzie aktualizacji innych niż krytyczne.
Zresztą tak naprawdę zaledwie garstka osób ukończyła cześć fabularną, więc cała reszta nawet bez aktualizacji ma jeszcze sporo "do zrobienia" - jeśli tylko będzie miała chęci.
Systemu gry nie ma przecież po co zmieniać - jest idealny
Nie przesadzajcie też, że ograniczona aktywność GM'ów tak wpływa na popularność gry.
Jeszcze niedawno były narzekania, że to zbyt ostrzy GM'owie przyczynią się do jej upadku, teraz poparcie ma wersja odwrotna
Niewykluczone jednak, że ktoś nowy do pilnowania porządku się pojawi.
Pamiętajcie, że pochopne dopuszczenie kogoś do panelu, może się zemścić.
@połączenie światów jest wykonalne, ale kłopotów by za sobą niosło więcej niż pożytku.
Ostatnio zmieniony przez Tomi 23-05-2011, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Pozatym moim zdaniem adminowie nie maja rozeznania w graczach kto jest zaufany a kto nie. Najlepszym rozwiązaniem by było gdy Ci gm-owie którzy są teraz online zaproponowali admina nowe kandydatury nowych gm-ow jeśli oni wgl maja zostać.
I tu Mój poprzednik zaproponował co zrobić żeby odpowiednia osoba została powołana na takie stanowisko
Ostatnio zmieniony przez Vego1213 23-05-2011, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Profesja: Wojownik
Nick: kasta
Level: 100
Wysłany: 23-05-2011, 16:37
no moze sie zemsci ale sprobowac kogos nowego dlugo nie zajmuje, zawsze mozne ta osobe usunac z tej funkcji.a takie sprawy nie wymagaja poswiecenia dlugo czasu.
zawsze mozna sprobowac. niczym nie ryzykujemy
tylko zeby on nie byl wybrany tym ze ukonczyl fabule czy cos tak jak zawsze bo wcale taka osoba nie jest czasem odpowiednia na stanowisku. znam taka osobe ktora ja ukonczyla a jest osoba niedpowidzialna
[ Dodano: 23-05-2011, 16:51 ]
polaczenie jest zlym pomyslem z powodu skasowania jednego konta.
ale mam pomysl jesliby mialoby nastapic polaczenie swiatow.
mozne by zrobic ze mozna by miec maks 2-3 konta na jednym swiecie bo i tak jest "multialarm" wiec sobie nie bd licytowac . a gdy ktos bd mial wiecej niz 2 konta calkowita blokada wszystkich kont
_________________ z dnia na dzień budzę się piękniejszy ale dzisiaj to przesadziłem ;p
no moze sie zemsci ale sprobowac kogos nowego dlugo nie zajmuje, zawsze mozne ta osobe usunac z tej funkcji.a takie sprawy nie wymagaja poswiecenia dlugo czasu.
Naprawdę ciężko się z Tobą dyskutuje. Twoje wypowiedzi są oderwane od rzeczywistości. W przeszłości administracja kilkukrotnie się sparzyła. Na pewno panelu w grze nie dostanie ktoś zupełnie "obcy". Forum zawsze było swego rodzaju filtrem, które pozwalało wyłapywać co bardziej konkretne osoby. A obecnie nawet kandydata na moderatora trudno jest znaleźć. Także nawet jeśli trafi się odpowiednia osoba, to zostanie zarezerwowana dla MFO3 i to tam będzie pomagać. Jedyną opcją korzystną dla MFO2 jest testowe sprawdzenie takiej osoby, co jednak nie daje długoterminowych nadziei.
Profesja: Wojownik
Nick: kasta
Level: 100
Wysłany: 23-05-2011, 19:13
juz o tym wspomnialem zeby takie osoby zajmowaly sie tylko i wylacznie sw2 i 1 na mfo2 . bardzo mozliwe ze sie sparzyla . jakos dzisiaj dlugo admino nie zajelo to zeby usunac kilku gm-ow ktorzy sie nie logowali od dluzszego czasu. np taki walkman od wrzesnia tamtego roku go nie bylo. wiec danie komus panel gm-a na sprawdzenie nie zajmie dlugo tak jak usuniecie jej z tej funkcji.
_________________ z dnia na dzień budzę się piękniejszy ale dzisiaj to przesadziłem ;p
Myślisz , że to jest tak łatwo wywalić kilku Game masterów i zatrudnić jakiś nowych . Tutaj nie chodzi o zatrudnienie , ale o zaufanie , że jak tomi da komuś gma to ta osoba nie będzie nadużywała panelu.
Wszystko wydaje się takie proste - wywalić kilku GM'ow dodać kilku kolejnych, połączyć światy...
W rzeczywistości nie wszystko jest takie proste. Połączenie światów będzie wiązało się z kolejnymi skargami i wiadomościami do administracji typu "To jest nie fair". Ze strony technicznej może i nie jest to niczym skomplikowanym, ale z drugiej strony połączenie światów przysporzy wiele kolejnych problemów, które teraz w etapie bety mfo3 adminom nie jest potrzebne. Po za tym prace nad mfo2 zostały zakończone tym samym myślę, że jest dobrze tak, jak jest.
Jeśli chodzi o GM'ów. Zadanie odpowiedzialne. Po tym to, co wydarzyło się ostatnimi czasy wśród "byłych GM'ów" nauczyło administrację, aby nie ufać komu popadnie dlatego też nie dziwię się, że nie biorą "pierwszego lepszego" do testowania. Dając komuś panel muszą pierw wiedzieć kogo do niego dopuszczają osoba nieodpowiedzialna może narobić niemałych szkód, a to teraz jest najmniej potrzebne. Sytuacja w mfo2 jest póki co nie jest dobra, ale widać, że podjęte zostały kroki, aby wprowadzić trochę porządku. Teraz wystarczy czekać pewnie admini mają już kogoś na oku na to stanowisko.
I Pan powiedział:
Najpierw wyjmiesz świętą zawleczkę,
potem policzysz do trzech; ani mniej, ani więcej.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
jakos dzisiaj dlugo admino nie zajelo to zeby usunac kilku gm-ow ktorzy sie nie logowali od dluzszego czasu. np taki walkman od wrzesnia tamtego roku go nie bylo. wiec danie komus panel gm-a na sprawdzenie nie zajmie dlugo tak jak usuniecie jej z tej funkcji.
Brak mi słów. Tobie naprawdę wydaje się, że nowych operatorów gry nie ma tylko dlatego, że adminowi nie chcę się parę razy kliknąć myszką? Ty w ogóle czytałeś to, co wcześniej napisałem?
Coś mi się wydaje, że za chwilę będę zmuszony zamknąć ten temat. Bo niby jak go ciągnąc dalej, skoro część ma ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Co jak co ale ja to myślę, że nowi GM'owie powinni zostać wybrani na dniach, ponieważ mam problem napisałem do każdego gm'a a odpowiedzi do teraz nie uzyskałem i co to ma być za pomoc.?! Niech władcy tej gry się ogarną w końcu ! Kolejne co chce powiedzieć to myślę, iż Kasta by byłby dobrym kandydatem na GM'a.!: )